Ovidanie Postat Iulie 19, 2023 Partajează Postat Iulie 19, 2023 Acum 9 ore, PacMan a spus: @Ovidanie Cine este John Galt? Pentru mine, intrebarea de mai sus este prea subtila. Nu stiu sa-ti raspund. Acum 10 ore, Ovidanie a spus: Nu poti sa faci discriminare. Pana și copii cu dizabilitați au dreptul sa studieze in scoli normale. Se merge pe principiul integrarii. Politica UE, nu incape tocmeala. Sotia este cadru didactic, profesor de Limba Romana. De curand avut in clasa un copil care in timpul orelor o lua la plimbare printre banci cautand o ascutitoare, avea impresia ca trebuie ascutite creioanele colorate... a fost nevoita sa faca orele printre intreruperile individului. Si asta intr-o clasa foarte buna, intr-o scoala de top. Deabea in clasa a a-VII-a fost transferat la alta scoala, binenteles tot o scoala normala, de stat. A continuat sa incurce alti colegi si sa toace nervii altor profesori. Alt caz, tot in clasa sotiei, de data asta un copil foarte destept, o inteligenta mult peste medie, dar malefic in adevaratul sens al cuvantului, deranja orele dar reusea sa o faca prin intermediul celorlalti...organiza diferite "incursiuni" la furat prin Lidl, Profi, etc, convingea colegii sa chiuleasca, etc. Nu a putut sa-l mute din clasa, baiatul mergea la psiholog si avea si tratament de pa psihiatru, mama lui stia ca legea il apara si invocand principiul intregrarii si dreptul la educatie s-a tot pus contra si un an jumatate a reusit sa tina beleaua aia de copil in clasa sotiei. Conform protocolului, faceau cate un proces verbal pentru fiecare fapta sau plangere a unui parinte sau a unui profesor, ajunsese teancul de hartii sa aiba 10 cm, cei de la inspectorat ridicau din umeri, nu aveau instrument legal sa mute copilul... conducerea scolii la fel, tot convocau consilii si la urma semnau un avertisment nu aveau curaj sa actioneze in vre-un fel. Stiti cum s-a rezolvat pana la urma? Sotia, care era profesor diriginte la acea clasa a anuntat ca lasa clasa, ca renunta la ambele functii, atunci parintii s-au mobilizat si au executat presiuni asupra familiei copilului, presiuni urate, s-a lasat cu plangeri la politie. l-au mutat tot intr-o scoala de stat, profesorii de acolo s-au coalizat si pana la urma l-au exmatriculat pe motiv de absente. Stiu ca de la distanta, pentru unii, lucrurile par simple. Dar cand trebuie sa respecti legea in deciziile pe care le semnezi, treaba e putin mai complicata. Link spre comentariu
PacMan Postat Iulie 19, 2023 Partajează Postat Iulie 19, 2023 Cine este Jhon Galt? Găsești răspunsul în Atlas Shrugged 1,2,3. " Dumnezeu a creeat oamenii! Iar Colt i-a făcut egali!" Oricât încearcă unii și alții cu patul lui Procust, nu funcționează. Cum este cu legea!? Depinde de ce parte apuci pistolul. Sau cum am învățat la școală, La Fontaine Câinele și cățelul! Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 19, 2023 Partajează Postat Iulie 19, 2023 Functionarii publici sunt cam degeaba. Aia sunt problema. Link spre comentariu
Усилитель Postat Iulie 19, 2023 Partajează Postat Iulie 19, 2023 deja in Germania sunt tot mai multe probleme ,migrantii fac probleme chiar si la stranduri.....batai ,scandaluri ,scuipat/ molestat femei ,etc.Unul din Berlin a fost inchis temporal.....efective de politie sunt detasate.... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iulie 19, 2023 Partajează Postat Iulie 19, 2023 Acum 6 ore, PacMan a spus: " Dumnezeu a creeat oamenii! Iar Colt i-a făcut egali. Cum este cu legea!? Depinde de ce parte apuci pistolul. Trăesti intr-o lume a ta...esti departe de realitate. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 19, 2023 Partajează Postat Iulie 19, 2023 La 18.07.2023 la 20:03, Ovidanie a spus: Nu poti sa faci discriminare. Pana și copii cu dizabilitați au dreptul sa studieze in scoli normale. Corect! ce importanta are ca nu va invata mai nimic, in schimb va deranja continuu restul clasei? nu stiu de ce cred eu ca ar invata mai mult intr-o clasa dedicata acestor copii, cu profesori specializati in modul de predare specific. Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 20, 2023 Partajează Postat Iulie 20, 2023 (editat) Amu, pe de-o parte se pune accent pe individualitatea fiecaruia, iar pe de alta, nu se doreste evidentierea diferentelor specifice dintre indivizi. Dupa principiul "cine face si desface, toata ziua are ce face". Iar populimea e multumita ca are circ si nu mai apuca sa gândesca si sa conteste stapânii. Editat Iulie 20, 2023 de franzm Link spre comentariu
PacMan Postat Iulie 20, 2023 Partajează Postat Iulie 20, 2023 @Ovidanie "Trăesti intr-o lume a ta...esti departe de realitate." Ai dreptate, mă uit doar în oglindă, sunt departe de realitatea.... virtuală de care ești așa atașat prezentată la tell a lie vision. Ceea ce am făcut este să deschid ușa de la bibliotecă să - ți arăt rafturile pline de cărți. Dacă treci indiferent mai departe pe stradă, dorești să citești sau nu, este alegerea ta. Fiecare are drumul lui în viață, unii mai sunt atenți la peisaj și semnele de la marginea drumului. Link spre comentariu
merck Postat Iulie 20, 2023 Partajează Postat Iulie 20, 2023 Acum 14 minute, PacMan a spus: Ceea ce am făcut este să deschid ușa de la bibliotecă să - ți arăt rafturile pline de cărți. Si cate carti ai citit tu din rafturile alea pline? Link spre comentariu
PacMan Postat Iulie 20, 2023 Partajează Postat Iulie 20, 2023 Am crescut cu un perete plin de cărți. De obicei am nevoie de 2-3ore să citesc o carte de beletristică, de ex. Cei trei muschetari, Corsarul, Așa s-a călit oțelul, Mândrie și prejudecată, Fundația, Dune, Cireșarii etc. De asemenea și cărți tehnice, poate nu-ți vine să crezi dar se numea Tehnologia lipirii despre metodele utilizate în industrie, fiabilitate și defecte, culegeri de matematică ( am avut un profesor deosebit) printre altele. Încă am o valiză plină care i-și așteaptă rândul. Știu că pentru unii este greu să înțeleagă conceptul, să stai comod pe o canapea în cameră seara cu o lumină discretă să savurezi cititul unei cărți iarna, să stai pe terasă sau în grădină vara, să te rupi de lume cu forfota și agitația ei. Însă cea mai mare satisfacție este să înțelegi sensul unei cărți, cum ar veni, să citești printre rânduri. Dar în lumea frivola de astăzi este mult mai ușor să citești o revistă sau să privești un film ( deși cartea după care a fost realizat este mult mai atractivă), sau să devii distras de rețelele sociale unde ai cea mai mare provocare, cum să pierzi timpul în mod eficient. Lumea este ca un puzzle, iar cunoștințele sunt bucățile esențiale, care te ajută să înțelegi cum să - l completezi pentru o privire mai cuprinzătoare. A fost 14iulie, ce semnifică asta pentru Franța? Știi că este o legătură între Răscoala lui Horia, Cloșca și Crișan? Ca de fapt, unul dintre conducători a fost un conte francez, care a fost făcut scăpat și a trebuit ca altcineva să - i ia locul ? Iar " sinuciderea" în închisoare, a fost pentru că vroia să spună toate aranjamentele cu unii de la curtea imperială de la Viena.? Am citit pe undeva ce înseamnă cultură și erudiție, era dat exemplul unui lord englez ( nobless oblije) care este în stare să poarte o conversație interesantă și la subiect despre yahting și curse cu vele, deși nu-l interesează și are ca hobby caii și cursele de cai. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iulie 20, 2023 Partajează Postat Iulie 20, 2023 La 06.07.2023 la 9:13, BRANCA a spus: Sunt probleme cu unii copii?Out cu ei din şcolile normale şi băgaţi în şcoli "speciale"! In Olanda, copii, incepand de scoala primara, sunt observati si consiliati foarte atent, urmand ca la sfarsitul gimnaziului sa se analizeze dosarul copilului si sa primesca recomandare din partea scolii, in ce mod sa-si continuie studiile. Dau un exemplu: In urma a 8 ani de evaluare, elevul fiind mai slabut la invatatura, comisia de evaluare recomanda ca elevul sa urmeze o scoala de meserii, iar profesorii de la disciplina "abilitati practice" recomanda specializarea mecanic auto. In continuare, elevul va urma gratis orice scoala de meserii, nu neaparat mecanic auto. Poate sa aleaga alta specializare, dar sa fie tot scoala de meserii. Acum sa spunem ca parintii vor neaparat ca progenitura sa ajunga avocat sau medic, vor sa-l inscrie la un liceu teoretic. Se poate, dar plateste studiile liceale. La facultate e alta treaba, nu ai nevoie de recomandarea niciunei comisii. Ai medie buna, intri la fara taxa. Nu ai rezultate bune, platesti totul. Pomeneam de o comisie de evaluare. Din comisia asta fac parte toti profesorii care au avut tangenta cu elevul, psihologul scolar care face sedinte periodice cu absolut toti elevii, supraveghetorii, care stau cu elevii in recreatie, etc. Deci sunt persoane care cunosc bine acel copil, nu este o comisie de outsideri. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 20, 2023 Partajează Postat Iulie 20, 2023 Perfect!Ia aplică sistemul ăsta în Romãnia sâ vezi cum se pune de-o revoluţie!Nici profesorii nu l-ar înghiţii,câ rămãn fără obiectul muncii!Mai apoi de unde ar mai veni şpaga?? Eu când am zis de "out" copii cu probleme mă refeream strict la cei indisciplinaţi,violenţi,ş.a.m.d...Era un caz prezentat la ştiri cu un copil "problemâ" şi se chinuiau părinţii celorlalţi copii sâ fie scos din clasă.Nu ştiu dacă au reuşit!... Link spre comentariu
PacMan Postat Iulie 20, 2023 Partajează Postat Iulie 20, 2023 " În Olanda, copii, incepand de scoala primara, sunt observati si consiliati foarte atent, urmand ca la sfarsitul gimnaziului sa se analizeze dosarul copilului si sa primesca recomandare din partea scolii, in ce mod sa-si continuie studiile." În România copii au fost observați și consiliați foarte atent de organizația" șoimii patriei, pionierii și tinerii utecisti ". Dar trebuie să luăm exemplul Chinei care consiliază și observă foarte atent populația să fie dedicată total politicilor partidului. Am fost pe drumul ăsta și înțelegem unde duce, cei din Olanda nu, dar o să învețe pe propria piele. A mai citit cineva 1984? Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 20, 2023 Partajează Postat Iulie 20, 2023 PacMan.N-ai înţeles chestia olandeză.Ăia sunt pragmatici...De ce să cheltuie bani degeaba pe nişte "boi"!La noi părinţii au o obsesie,adică tot ghiolbanu' să termine liceul!Mai apoi să facă şi-o facultă! Link spre comentariu
merck Postat Iulie 20, 2023 Partajează Postat Iulie 20, 2023 (editat) Acum 1 oră, PacMan a spus: ( nobless oblije) La asa cultura cum incerci sa lasi impresia ca ai, imi da cu virgula ortografia de mai sus! Corect este noblesse oblige. Dupa ce ai citit acel "perete plin de carti" ai reusit sa faci ceva in viata asta? Din punct de vedere financiar cum stai? Ai cu ce dovedi ca esti un om de succes? Editat Iulie 20, 2023 de merck Link spre comentariu
Postări Recomandate