BRANCA Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 Pentru problemele copiilor în şcoli nu dai vina pe sistem??Păi au psihologi în şcoli?Au disciplină sau consiliere asigurată acolo? Astăzi cu profesori slabi,cu legile lu' peşte prăjit privind "protecţia" minorului,mai asiguri disciplină?? Mă uitam într-un reportaj din Singapore cum merg copii la şcoli în uniforme!Ăia au unul din cele mai bune sisteme de învăţămãnt din lume! Link spre comentariu
merck Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 (editat) Acum 8 ore, Stefan a spus: Hai sa îți spun și eu același lucru de la o școală generală din Pitești! Părinții și-au mutat copilul la altă școală pentru a evita alte neplăceri dar cazul nu este izolat. Cine este de vina? Ține cont că majoritatea elevilor din școală aia au părinți cu situație financiară bună și foarte bună. Tot statul e de.vina? Poate polițiștii care le plantează sneakersi jordan? Pentru probleme tale cel mai ușor e sa dai vina pe alții, pe sistem, pe guvern, pe oricine. Eu trebuia să fiu milionar in euro dar sistemul nu m-a lăsat, nu am fost integrat in societatea milionarilor. Pai cine vrei sa fie de vina daca intr-o tara se practica discriminarea? (ca in ochii mei acest lucru = discriminare). Statul trebuie sa asigure aceeasi egalitate de sanse pentru toti copiii. Nu ma deranjeaza ca unii isi aduc copiii la scoala in Rolls Royce, dar cand acei copii intra in clasa sunt obligati sa respecte legile chiar daca sunt minori. Cine calca pe bec plateste! Exista scoli particulare care pot sa aiba regulamentul lor si nu ma deranjeaza ca sunt private si nu oricine are acces pe acolo, deci parintii cu bani isi pot duce odraslele acolo, dar in institutiile de invatamant ale statului discriminarea trebuie pedepsita aspru! Pentru multe din problemele oamenilor statul este de vina. Gandeste-te numai la milionarii de carton care se inmultesc ca ciupercile dupa ploaie facand "afaceri" cu statul. Aia sunt bani sifonati pe fata si mental fiecare cetatean are de suferit cand vede ca este furat in fiecare zi si nu poate face nimic. Tu poti munci cu spor cand stii ca statul te fura zilnic pentru ca sa plateasca de exemplu pensii speciale la niste oameni care nu au nici un merit??? Este justificat fenomenul de evaziune din sectorul privat cand vezi cum se sifoneaza banii stransi din taxe. Oricand aplaud la scena deschisa orice afacerist care nu a avut niciodata in cariera lui un contract cu statul pentru ca abia ala se numeste afacerisit, in schimb am numai dispret fata de indivizii care au ajuns milionari de carton facand afaceri cu statul. Nu sunt un om impotriva taxelor, pentru ca nu se poate altfel, insa doresc ca acele taxe stranse de stat sa fie folosite corect nu sifonate de unii bulangi!!! Editat Iulie 6, 2023 de merck Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 Acum 6 minute, BRANCA a spus: Pentru problemele copiilor în şcoli nu dai vina pe sistem??Păi au psihologi în şcoli?Au disciplină sau consiliere asigurată acolo? Da, poți da vina și pe sistem pentru că e foarte accesibi atâta timp cât te consideri parte din sistem și implicit ai o parte din vină. Dar nu poți da vina strict pe lipsa psihologilor sau a profesorilor bine pregătiți pentru ce se întâmplă acum in sistemul de învățământ. Să dai vina pe alții e mult mai simplu decât să te gândești și poate să îți și răspunzi: bai dar cum naiba se crează un sistem? Dacă sistemul e strâmb eu pe cine aștept să-l îndrepte? Exista o divinitate care repară sisteme? Cum ajunge un sistem sa fie prost astfel încât eu sa dau vina pe el dar sa nu se întâmple nimic concret?! In unele școli chiar exista psiholog. Nu am idee daca in toate dar chiar și acum mulți ani în Pitești existau licee cu psiholog, venea la câteva zile și te consilia dacă cereai ajutorul. Pentru gimnaziu e mai complicat mai ales in zilele astea, trebuie ceruta aprobarea părinților și cum unii au mentalitatea psiholog = psihiatru ... Mama când mă trimitea la școală nu mi-a zis niciodată: mama vezi că ți-am dat adidași aia de de 600 lei, pantalonii și tricoul de 800 lei, telefonul de 1000 euro, lanticul de haur si te duce tactu' 100m cu mașina de 50k € până în poarta școlii. BRANCA, pe vremea Dvs. de ce consiliere ați beneficiat? Eu am beneficiat de consilierea riglei la palmă daca eram obraznic și nu avem curajul să zic acasă deoarece era posibil să mă "consilieze" și mama. Probabil profesorii erau mai bine pregătiți dar nici acum nu sunt profesori care să-i învețe pe elevi cum sa fumeze, bea, drogheze sau cum să bage la păcănele. Acum dacă un profesor îi reproșează ceva unui elev e jale și tot neamul e la școală, nu mai zic daca îl atinge că deja sunt jurnaliștii pe capul directorului. Discuție (aproximativa) între mămici de anul trecut când trebuia să înceapă școala: - Trebuie sa ii cumpăr lui fimea telefon. - De ce? - Pai nu vezi cate pericole sunt? In caz de ceva sa mă sune pe mine sau pe tacso. - Îi iei și tu unul mai ieftin, așa ceva pentru copii l. - Eee mai ieftin, nu vrea orice că toți colegii ei au telefoane bongoase și zice că o fac de râs. De ce astăzi tinerii au nevoie de consiliere? Probabil pentru că "sistemul" le oferă prea multa libertate fără să le explice ce e aia și cum se câștigă, pentru că societatea le oferă prea multe beneficii și tot felul de tentații fără ca cineva sa ii supravegheze, verifice și corecteze. Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 Acum 14 minute, merck a spus: Tu poti munci cu spor cand stii ca statul te fura zilnic pentru ca sa plateasca de exemplu pensii speciale la niste oameni care nu au nici un merit??? Pot pentru că nu am altceva mai bun de făcut. Dacă mă gândesc tot timpul la ce îmi oferă statul, cine și cum mă fura (stat, baca, operatorul de telefonie mobila, vânzătorul, administratorul de bloc ...) ajung să am prea mult timp liber și să mă ocup FIX de ce se ocupa "neintegrații" in societate din Franța. Am o cunoștință, cam mult spus cunoștință, care deși lucrează are și foarte mult timp liber. Cu ce își ocupă timpul liber? Cu reclamații și procese. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 Am dat exemplul cu uniforma.Nu se putea impune forţat,ca să nu mai apară falia asta între cei cu bani mulţi şi cei cu bani puţini? Adunat şi telefoanele înainte de ore. Sunt probleme cu unii copii?Out cu ei din şcolile normale şi băgaţi în şcoli "speciale"! Astea sunt măsuri pe care le poate impune sistemul...Acu se poate pune problema "care sistem"?? Mai trebuie umblat şi la mentalitate.I-aţi văzut,în filme, pe americani când cer copii bani de buzunar,cum îi condiţionează?"Du-te şi tunde iarba" sau "Spală-mi maşina",ş.a.m.d...Totul ca să înveţi copilul să muncească şi să nu aştepte nimic de pomană! Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 Acum 28 minute, BRANCA a spus: Adunat şi telefoanele înainte de ore. Sunt probleme cu unii copii De dimineață chiar era o știre la RRA legata de interzicerea utilizării telefoanele și tabletele in unitățile de învățământ pentru câteva țări din Europa, nu am fost prea atent la știre dar sigur Franța era un din țările în discuție. Cică șirea asta e de acum două luni https://observatornews.ro/educatie/elevii-nu-mai-au-voie-cu-telefoane-mobile-la-ore-si-sa-fumeze-la-scoala-520761.html Pai până cum aveau voie sa fumeze? Și asta cu confiscatul telefonului de către profesor ... Link spre comentariu
merck Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 In 2018 s-a votat legea (in Franta) de interzicere a telefoanelor in scoli si colegii (nu si in licee, dar fiecare liceu are dezlegarea de a interzice daca doreste telefonul). Noi in 2023 inca nu ne-am aliniat. https://www.education.gouv.fr/interdiction-du-telephone-portable-dans-les-ecoles-et-les-colleges-7334 Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 Acum 13 ore, merck a spus: Una din ele (si cea mai importanta) este ca nu li se permite sa se integreze in societate in functie de calitatile/abilitatile/pregatirea pe care le au. Ei in marea lor majoritate sunt efectiv tinuti la nivelul de cetateni de mana a doua. Daca o persoana se naste pe teritoriul unui stat trebuie sa beneficieze 100% de drepturile pe care le au ceilalti cetateni. Este frustrant sa trimiti acelasi CV la care schimbi doar numele si prenumele si esti chemat la interviu. Maestre, las-o naibii de treaba! respectivii au mai multe drepturi ca bastinasii, cum poti sa incerci o asemenea intoxicare? sint ''discriminati'' pozitiv in mai toata europa de vest! Acum 12 ore, merck a spus: Hai sa-ti spun o chestie din Romania unde toti avem aceeasi culoare a pieli: unui copil de 10 ani, la scoala, unul din colegi de clasa ii intoarce tricoul la spate unde este marcata marimea si ii zice in fata celorlalti ca nu are tricou de firma si sa pastreze distanta fata de grupul lor. Cand mi s-a relatat intamplarea intr-o fractiune de secunda m-am inflamat. Nu imi este rusine sa recunosc, dar daca in secunda aia vedeam o nedreptate in jur saream la gatul faptasului asa de capsat eram. Tu poate m-ai fi vazut la stiri si imediat m-ai fi catalogat ca fiind un derbedeu, dar nu ai fi stiut toata povestea din spate si starea de tensiune/iritare permanenta care explodeaza in fata unei nedreptati. Deci nu era copilul meu si vedeam negru in fata ochilor de furie!!! Fleacuri de doi bani! 5 minute mai tirziu ii durea la bascheti pe ambii copii! ai si gasit exemplu... Link spre comentariu
adydep Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 Acum 1 minut, Marele Savant a spus: Maestre, las-o naibii de treaba! respectivii au mai multe drepturi ca bastinasii, cum poti sa incerci o asemenea intoxicare? sint ''discriminati'' pozitiv in mai toata europa de vest! Excelență,sunt discriminați că n-au chiloți de firmă! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 Acum 3 ore, Stefan a spus: Acum dacă un profesor îi reproșează ceva unui elev e jale și tot neamul e la școală, nu mai zic daca îl atinge că deja sunt jurnaliștii pe capul directorului. sa stiti ca asta este in mare parte intoxicare lansata de profesori pentru a-si ascune lenea lipsa de har! nu sint asa de multi parinti intr-o scoala! cazurile sint asa de rare incit daca apare unul pe undeva il vedem pomenit la tv si in presa cite o luna! majoritaea parintilor isi trimit copii la scoala ca sa invete, nu sa se sparga in figuri. Link spre comentariu
merck Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 Tanti nu pare sa primeasca un glonte desi refuza sa se opreasca, dar are pielea alba: https://youtube.com/shorts/B9AyfBbM2hQ?feature=share Link spre comentariu
merck Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 (editat) Cand "soferul este alb, tip caucazian" ... nu se trage! Editat Iulie 6, 2023 de merck Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iulie 7, 2023 Autor Administratori Partajează Postat Iulie 7, 2023 Mai lasa-ne cu salbaticii ca nu sunt porumbeii paci precum vor unii sa credem, daca iti plac asa de mult infiaza cativa pui. Suntem spalati pe creier ca sa ne simtim toti vinovati pentru ce li s-a intamplat stramosilor lor dar sa se simpta vinovati cei care al lor stramosi au facut acte criminale si nu eu care nu am nici un motiv sa fac asta. Animalele ce vin in europa doar profita de pe urma situatiilor create de cei care vor sa distruga europa si rasa alba. https://www.activenews.ro/stiri/Atac-violent-la-un-turneu-de-fotbal-pentru-juniori-din-Spania-Un-african-a-incercat-sa-l-injunghie-pe-unul-dintre-parintii-aflati-la-meci-183000 Nu africanii si asiaticii sunt minoritari ci rasa caucaziana nealterata genetic, se doreste exterminarea rasei albe de catre ceva ciori metise ajunse la putere. Ponderea celor albi este minuscula pe langa restul. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iulie 18, 2023 Partajează Postat Iulie 18, 2023 La 06.07.2023 la 9:13, BRANCA a spus: Sunt probleme cu unii copii?Out cu ei din şcolile normale şi băgaţi în şcoli "speciale"! Nu poti sa faci discriminare. Pana și copii cu dizabilitați au dreptul sa studieze in scoli normale. Link spre comentariu
PacMan Postat Iulie 18, 2023 Partajează Postat Iulie 18, 2023 @Ovidanie Cine este John Galt? Link spre comentariu
Postări Recomandate