Stefan Postat August 5, 2023 Partajează Postat August 5, 2023 Sunt buni aia din Dedeman pentru tracțiune? Știam că acumulatorii 18650 cu borna de plus ca la bateriile obișnuite nu sunt pentru rată mare de descărcare și majoritatea au protecție electronică integrată. Link spre comentariu
validae Postat August 5, 2023 Partajează Postat August 5, 2023 Sunt cred că vreo trei ani de când i-am schimbat celui cu bicicleta, iar dacă cedau, tot la mine venea.... Link spre comentariu
Stefan Postat August 5, 2023 Partajează Postat August 5, 2023 Sau și-a luat alta bicicleta când și-a dat seama cat îl costă un nou pachet de acumulatori. Mai ales dacă s-a gândit că prețurile au exploatat de acum 3 ani. Link spre comentariu
validae Postat August 5, 2023 Partajează Postat August 5, 2023 Bicicleta ăluia era vreo 2000 Euro....nu prea cred s-o fi schimbat. Link spre comentariu
iuliantv Postat August 5, 2023 Partajează Postat August 5, 2023 Acum 19 ore, ionut120v a spus: 2k ron bateria completa 20 s am aflat ,raspunsul lui ,,Nu vand elemenți, doar 16buc 16s. 1000ron 16s 1.7kv,, nu stiu de ce le e greu unora sa dea exact detaliile ,volti amperi,mai ales ca el le vinde doar la pachet,sa nu mai spun ca i.am cerut si dimensiuni,..stiu ca poti calcula daca ai detalii volti,amperi nr de elementi ...cam cate celule sant si ce amperaj e per bucata..... ma refer la cel de pe olx,dar pe mine nu ma avantajeaza,daca nu.mi da si dimensiuni,mi.e ma interesa pentru 24v si in functie de dimensiuni ,vedeam cati i.mi intra in locas si daca se merita,da e greu cu unii ,trebuie sa te rogi de ei sa le cumperi marfa,exact ca pe timpul epocii de aur,trebuia sa te porti dumnezeieste cu vanzatorul,ca altfel ti.o tragea la cantar,sa nu-ti punea deoparte,,sub tejghea,, Link spre comentariu
Alex444 Postat August 6, 2023 Partajează Postat August 6, 2023 @ iuliantv Cand un comerciant incepe cu 3.2-4.2V nu are treaba cu domeniul, prin urmare nici nu stie de storage voltage/temperature, E.S.R. si altele. 3.2V e nominalul la LiFePo4, care suporta maxim 3.65V, preferabil 3.6V, ideal 3.4V. In pozele de pe ole...se vede ca a bagat banda scoci, blocand racirea si asa insuficienta a BMS-ului. Ca are cel mai ieftin "multimetru", se explica. Un multimetru de 20lei nu se pupa cu shunt-uri Victron si alte chestii "sfinte" pentru ciurucari. As recomanda elementi 18650 recuperati din accu pentru infiletante, cat mai noi. Daca ai desfacut accu Bosch si Makita, vezi diferentele; in urma cu cativa ani elementii se incarcau NEBALANSAT fara probleme, forjati la curent si desigur si temperaturi, 2 factori sinergici. Am gasit pe undeva si Sony Murata 25A constant, 35A peak, erau intr-o cutie, nu credeam ca erau sortati la sange dar erau. Daca ai spatiu, ar fi de dorit un BMS setabil prin BT sau UART/485/USB (CAN de multe ori nu merge sau e un conector fara conexiuni la controllere), astfel poti seta V min/max threshold care include si curba de histerezis. 2.5V cut off e o valoare exagerata. Diferentele de tensiune intre grupurile paralel tind sa creasca pe masura ce ajungem sub 3V . Am facut destule teste. Link spre comentariu
validae Postat August 6, 2023 Partajează Postat August 6, 2023 Cred că e prea greu să citești Regulamentul, așa-i ? Dacă o făceai, vedeai că nu e de bun simț să scrii cu fonturi ca pentru oamenii cu deficiențe de vedere, asta e echivalent cu a urla la cel cu care comunici. Ai mai folosit și font îngroșat (bold) că nu era suficient că sunt literele imense... Link spre comentariu
Alex444 Postat August 6, 2023 Partajează Postat August 6, 2023 Scuze, nu stiu de ce a aparut cu bold, stiu ca nu se scrie cu caps lock, font mare. In nici un caz n-am dat Ctrl-B. Regret ca n-am edit pt. font. Link spre comentariu
iuliantv Postat August 6, 2023 Partajează Postat August 6, 2023 Acum 3 ore, Alex444 a spus: Scuze, nu stiu de ce a aparut cu bold, stiu ca nu se scrie cu caps lock, font mare. In nici un caz n-am dat Ctrl-B. Regret ca n-am edit pt. font. a aparut cu bold deoarece a.ti dat copy paste la iuliantv@ ,fiind primul cuvant ,tot textul a ,,degenerat,, parearea mea Multumesc de sfaturi Link spre comentariu
iuliantv Postat August 21, 2023 Partajează Postat August 21, 2023 LIFEPO4 2X12 50AH legate in serie,incarcare cu 24v Intrebare ,de folosit cred ca se pot folosi fara probleme in serie,intrebarea e,se pot incarca cat sint legati in serie cu un incarcator de 24v? acumulatori preferabil de la db.sola...unde poti avea parte si de o garantie sau de pe e.MA..de la Ampere tim.unde se spune ca se ofera garantie,dar nu.mi dau seama cum,magazinul nu exista in afara e.Mag sa comand extern pentru o reducere de 100..150 euro ,nu se merita,nu ai siguranta garantiei va multumesc Link spre comentariu
BRANCA Postat August 21, 2023 Partajează Postat August 21, 2023 Bateriile se pot încărca în serie dacă sunt balansate corect,altfel una se încarcă mai repede şi taie încărcarea. Personal aş merge pe încărcare în paralel. Link spre comentariu
Dxxx Postat August 21, 2023 Partajează Postat August 21, 2023 Baterii formate deja dintr-o inseriere... nu prea merg sa fie puse in paralel. Defapt cam orice baterii reincarcabile NU trebuie sa le conectezi in paralel decat daca de fiecare data egalizezi tensiunea manual si foarte riguros. Evident ca fenomenele sunt mult amplificate daca sunt deja baterii cu inseriere de elementi, unde tensiunea rezultata este mai mare. In toate bateriile care au mai multi elemeti in paralel se foloseste astfel de conexiune, dar cand o faci ar fi bine sa egalizezi tensiunea... insa ce este maxim de important este ca este o conexiune permanenta, nu o defaci/refaci cum este cand ai doua baterii in doua carcase diferite... Daca bateriile de 12V sunt din serii diferite si BMSul deconecteaza ca "descarcat" la o diferenta de 0,2V (si mai mult este posibil) ajungi sa conectezi o baterie cu 10,5V in paralel cu una de 11,1V - daca o faci direct fara masuratori si aducere la aceeasi valoare. Ai deci 0,6V diferenta de potential si singura rezistenta este formata din cele doua rezistente interne ale bateriilor. Sa zicem 10 mO (foarte posibil, daca sunt cate 3-4 celule in paralel), adica curentul poate sa fie 60A... Hai sa zicem ca nu sunt decat 30A, dar prin una din baterii curentul trece in sens "invers". Cat de urat sau cat fum va degaja BMSul local... greu de zis. Crezi ca este bine? Link spre comentariu
iuliantv Postat August 21, 2023 Partajează Postat August 21, 2023 (editat) acumulatorii v.or fi identici,v.or fi montati intr.un scooter electric,sa folosesc un egalizator acumulatori permanent ,si pentru incarcare si pentru descarcare ca la cele cu plumb ajuta? nu am gasit in romania un acumulator lifepo4 24v de mici dimensiuni de 40-60ah la un pret bun comparabil cu cu 2x12v 40-60ah in Romania sau daca nu v.oi cauta un releu sau mai multe sa reziste la consumul motorului ce sa decupleze puntea + si - dintre acumulatori si sa incarce cu 12v in paralel . Editat August 21, 2023 de iuliantv Link spre comentariu
iuliantv Postat August 21, 2023 Partajează Postat August 21, 2023 sau cumpar doar un acumulator ,cumpar un step up convertor de la 12v la 24v ce sa suporte iesire 500w(bineinteles un 800w ar fi si mai bine ) pe iesire pentru motor ce ziceti `?care ar fi pierderile ? voi ramane cu un 24v 25-35ah ? Link spre comentariu
validae Postat August 21, 2023 Partajează Postat August 21, 2023 Ca să ridici tensiunea de la 12V la 24V și să ceri câteva zeci de Amperi la tensiunea dublă, vei avea nevoie să tragi din acumulator un curent care îl va descărca rapid.Astfel de artificii tehnice nu duc la nimic bun. Dacă ai nevoie de 24V trebuie să folosești fie o baterie care să aibă tensiunea asta și capacitatea cerută, fie două de 12V cu aceeași capacitate.Altă cale nu este.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum