Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Baterii scuter electric (schimbare)

tzepesch

Postări Recomandate

Buna ziua stimati colegi,

Va contactez pt a clarifica o nelamurire pe care o am referitor la schimbul pachetului de acumulatori pe care.i am la scooterul electric.

Acesta este un Hecht Citis. 

Acesta are 6 acumulatori AGM DeepCycle 12V 20A. Avand in vedere ca autonomia a ajuns cam a jumatate din valoarea declarata, in 2 ani de utilizare m.am gandit sa.i schimb.

Am gasit pe dimensiune acumulator TED 12V 25Ah. Fizic se potrivesc in locas, dar intreb daca ma incurca cu ceva diferenta de amperaj. Cei noi as vrea sa.i iau cu 25A, fata de 20 cat aveau originalii.

Incarcatorul scooterului este de 88V 2.5Ah, si scrie ca e potrivit pt 20A. 

Iau degeaba acumulatori de 25A? Ii va incarca oare la capacitate maxima sau oare controllerul scooterului sau incarcatorul va limita incarcarea? Ma gandeam sa mai castig putina autonomie.

Diferentele de pret intre acumulatorii de 20A si de 25A nu e cine stie ce.

Scooterul nu a fost al meu de nou, dar il cunosteam de cand a fost cumparat pe firma, la compania unde activez. Are 2 ani, dar nu stiu cat de sanatoas i.a fost facuta incarcarea in tot acest timp.

Repet, nu sunt acumulatori Litiu.

Va multumesc anticipat pt sfaturi,

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iuliantv

15

• validae

5

• BRANCA

4

• Elservius

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

D-nule tzepesch, părerea mea este că s-ar putea să iei degeaba acumulatori de calitate slabă. Eu m-aș orienta către acumulatori de o calitate cât mai bună, chiar dacă sunt ceva mai scumpi. Cu "TED" parcă a avut cineva de pe forum probleme. Și eu aș pune acumulatori cu cea mai mare capacitate care ar intra fizic în compartimentul lor. Succes! 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Elservius a spus:

D-nule tzepesch, părerea mea este că s-ar putea să iei degeaba acumulatori de calitate slabă. Eu m-aș orienta către acumulatori de o calitate cât mai bună, chiar dacă sunt ceva mai scumpi. Cu "TED" parcă a avut cineva de pe forum probleme. Și eu aș pune acumulatori cu cea mai mare capacitate care ar intra fizic în compartimentul lor. Succes! 

ce firmå recomandati?

nu de alta dar si eu mi.am luat teapå cu acumulatori 2x12-12ah agm,acum cca 2 ani am avut o trotineta electrica caruia i.am cumparat acumulatori si totul a fost ok si dupå cca 6 luni,dar anul trecut,am luat unui cunoscut tot 2x12v 12ah ,si dupå cca 2-3 luni,timpul de functionare sa redus la cca 70% ,abele trotinete aveau motor 250w si acumulatori legati in serie .masurand acumulatorii am observat ca unul e incarcat si unul nu,masurand in timpul incarcarii am observat ca fenomenul e acelasi unul primea cca 11v si celalalt chiar si spre 17v parca,i.am dat jos i.am pus la incarcat separat si astfel am reusit sa.i echilibrez ,dar totusi timpul de mers era tot sub pragul initial si incarcarea tot nu incarcau echilibrat,a venit frigul,am scos acumulatorii i.am reincarcat si in primavara erau echilibrati,i.am reincarcat separat,i.am montat,dar timpul de mers a scazut sub 50% ,intr.un final i.am luat un egalizator 24v 2x12v si vad ca-si face treaba,atat in mers cat si la incarcare,egalånd acumulatorii,dar cel putin unul din acumulatori tot a fost afectat,deoarece timpul de mers tot sub 50% e ,nu am mai reusit sa vad care e afectat,am altele pe cap si clientul si.a luat alta mai modernå,poate astepta,la mine treaba ar fi mai ieftina ,un acumulator 24v-12ah lion a ajuns 350lei,cam cat 2 acumulatori de calitate agm

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Acum 3 ore, tzepesch a spus:

Buna ziua stimati colegi,

Va contactez pt a clarifica o nelamurire pe care o am referitor la schimbul pachetului de acumulatori pe care.i am la scooterul electric.

Acesta este un Hecht Citis. 

Acesta are 6 acumulatori AGM DeepCycle 12V 20A. Avand in vedere ca autonomia a ajuns cam a jumatate din valoarea declarata, in 2 ani de utilizare m.am gandit sa.i schimb.

Am gasit pe dimensiune acumulator TED 12V 25Ah. Fizic se potrivesc in locas, dar intreb daca ma incurca cu ceva diferenta de amperaj. Cei noi as vrea sa.i iau cu 25A, fata de 20 cat aveau originalii.

Incarcatorul scooterului este de 88V 2.5Ah, si scrie ca e potrivit pt 20A. 

Iau degeaba acumulatori de 25A? Ii va incarca oare la capacitate maxima sau oare controllerul scooterului sau incarcatorul va limita incarcarea? Ma gandeam sa mai castig putina autonomie.

Diferentele de pret intre acumulatorii de 20A si de 25A nu e cine stie ce.

Scooterul nu a fost al meu de nou, dar il cunosteam de cand a fost cumparat pe firma, la compania unde activez. Are 2 ani, dar nu stiu cat de sanatoas i.a fost facuta incarcarea in tot acest timp.

Repet, nu sunt acumulatori Litiu.

Va multumesc anticipat pt sfaturi,

va recomand un balancer ,un egalizator acumulatori,asta daca nu are deja,ati masurat cat primeste fiecare acumulator,? daca nu are balancer ar trebui sa.i incarcati separat cu un redresor de calitate 12v ,se recomanda la ceva luni egalizarea lor,asta daca nu au avut deja egalizator ,o folositi normal si vedeti daca i.si revin acumulatorii,eu am patit.o cu 2x12-12ah in paralel,chiar puteti sa le schimbati ordinea in care au fost montati 

Link spre comentariu

D-nule @iuliantv cred că i-ați dat d-nului @tzepeschcel mai bun sfat pentru folosirea egalizatorului de tensiune la baterii; d-nul @tzepeschar avea nevoie de 3 egalizatoare deoarece are 4 baterii înseriate. Știu că d-nul Blacksmith a avut probleme cu o baterie TED la UPS-ul d-nealui, pe care a înlocuit-o cu una de la SSB care a fost corespunzătoare. Eu nu pot să îmi permit să recomand neapărat o anumită firmă, dar știu că acumulatori plumb/acid de bună calitate sunt produși de firme precum YUASA, SUNLIGHT, EXIDE, VICTRON (nu știu dacă chiar ei îi produc, dar sunt de calitate bună), dar mai sunt și altele. O metodă empirică, dar care în general dă rezultate corecte în cazul acumulatorilor cu plumb, este să se aleagă cel mai greu acumulator dintre mai mulți cu aceeași capacitate (și bineînțeles aceeași tensiune) și tehnologie (în cazul nostru AGM). Numai bine! 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Elservius a spus:

D-nule @iuliantv cred că i-ați dat d-nului @tzepeschcel mai bun sfat pentru folosirea egalizatorului de tensiune la baterii; d-nul @tzepeschar avea nevoie de 3 egalizatoare deoarece are 4 baterii înseriate. Știu că d-nul Blacksmith a avut probleme cu o baterie TED la UPS-ul d-nealui, pe care a înlocuit-o cu una de la SSB care a fost corespunzătoare. Eu nu pot să îmi permit să recomand neapărat o anumită firmă, dar știu că acumulatori plumb/acid de bună calitate sunt produși de firme precum YUASA, SUNLIGHT, EXIDE, VICTRON (nu știu dacă chiar ei îi produc, dar sunt de calitate bună), dar mai sunt și altele. O metodă empirică, dar care în general dă rezultate corecte în cazul acumulatorilor cu plumb, este să se aleagă cel mai greu acumulator dintre mai mulți cu aceeași capacitate (și bineînțeles aceeași tensiune) și tehnologie (în cazul nostru AGM). Numai bine! 

Sant egalizatori si pentru mai multi acumulatori,nu.i problema dar pretul e pe masura 300-400lei ,eu pentru 2x12v am dat 160lei cu tot transport,avantajul celor lion e ca au bms ,dar un acumulator lion 72v 20ah are pret in Romånia nu glumå,in china e jumatate din pret dar de cele mai multe ori e jumatate din valoarea amperilor ce o declarå

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Scooterul acela functineaza foarte bine cu un acumulator li-on 20 s se gaseste 20 s 50 ah de BMWi3 cu carcasa de inox si BMS inclus, la pret rezonabil e mult mai usor si trage ok, adica 1 c to empty or 2 c 10 min.

Am pus la mine si merg 100 km la blana, problema este ca nu trebuie exagerat cu blana la unele scootere altfel schimbi motorul ca pe ciorapi, al doilea deja.

https://www.olx.ro/d/oferta/acumulatori-samsung-original-litiu-ion-solar-3-2v-max-4-2v-IDhclmi.html?reason=extended_search_extended_delivery

Cred ca mai indicat ar fi sa rebobinez unul cu mana personala,sa iau putin cu freza colturile miezului sa nu se mai taie bobinajul  si sa bobinez mai indesat sa intre o spira doua in plus pe faza, problema este ca nu sunt sigur daca va iesi corect din prima chiar cu unul model in fata deoarece astea sunt bobinate o bobina pe coloana, eu stiu doar cu o bobina pe cate trei coloane shiftate cu o coloana.

Editat de ionut120v
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
La 02.07.2023 la 15:12, ionut120v a spus:

Scooterul acela functineaza foarte bine cu un acumulator li-on 20 s se gaseste 20 s 50 ah de BMWi3 cu carcasa de inox si BMS inclus, la pret rezonabil e mult mai usor si trage ok, adica 1 c to empty or 2 c 10 min.

Am pus la mine si merg 100 km la blana, problema este ca nu trebuie exagerat cu blana la unele scootere altfel schimbi motorul ca pe ciorapi, al doilea deja.

https://www.olx.ro/d/oferta/acumulatori-samsung-original-litiu-ion-solar-3-2v-max-4-2v-IDhclmi.html?reason=extended_search_extended_delivery

Cred ca mai indicat ar fi sa rebobinez unul cu mana personala,sa iau putin cu freza colturile miezului sa nu se mai taie bobinajul  si sa bobinez mai indesat sa intre o spira doua in plus pe faza, problema este ca nu sunt sigur daca va iesi corect din prima chiar cu unul model in fata deoarece astea sunt bobinate o bobina pe coloana, eu stiu doar cu o bobina pe cate trei coloane shiftate cu o coloana.

a.ti dat exemplu linkul OLE de mai jos,a.ti cumparat dv de acolo? ce pret per element,sau ce pachet a.ti cumparat si la ce pret(volti amperi)

va multumesc

Link spre comentariu

Eu l-am trimis pe un coleg de serviciu la Dedeman să ia acumulatori pentru bicicleta electrică.I-am montat în locul celor defecți și nu a avut probleme cu ei, a costat circa 20 Lei un element 18650 de 1,5Ah.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, ionut120v a spus:

2k ron bateria completa 20 s

nu inteleg 2k ron `?

Acum 2 ore, validae a spus:

Eu l-am trimis pe un coleg de serviciu la Dedeman să ia acumulatori pentru bicicleta electrică.I-am montat în locul celor defecți și nu a avut probleme cu ei, a costat circa 20 Lei un element 18650 de 1,5Ah.

fåra supårare dar per total e o caruta de bani,sa inlocuiesti cativa elementi,da,dar toti elementii la o bicicleta electrica,nu meritå,gasesti pak-uri gata facute la pret mai bun

Link spre comentariu

20 lei pe element e foarte mult, de exemplu un kit de trotineta conține 30 bucăți 18650 și costa 250 lei. E ceva economie vs 600 lei la Dedeman.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări