Vizitator CristiST Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Salut Sofian, salutare tuturorIntr-un final apoteotic am reusit sa compilez si sa incarc programul ala in PIC in asa fel incat sa "se vada miscare", dar acum am alta problema: toti digitii sint aprinsi, desi la intensitati usor diferite, iar variatia de intensitate imi da impresia ca ceva se intampla totusi pe acolo, in sensul ca ceasul poate functioneaza, dar "in background". Ceea ce-mi intareste convingerea de mai sus este ca pe ultimul digit se misca ceva acolo fix din minut in minut.Este posibil ca toate acestea sa fie tot "din vina" programului? Pentru ca am incercat (desi logica imi spunea ca este inutil) pana si alte polarizari pentru tranzistori si tot degeaba.Multumesc mult inca o data si toate cele bune. Link spre comentariu
MatyC Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 Am gasit zilele trecute o idee de programator interesant. http://mondo-technology.com/upp.html Se foloseshte de orice program de transmitere prin RS232. Eu personal am o clona de ICD2 shi un Pickit 2 original care le folosesc in programarea pic-urilor. Programatoarele ce se bazeaza pe RS232 real nu prea mai ai ce face cu ele. In ziua de azi nu prea gaseshti un adaptor de usb-rs232 care sa ofere tensiuni negative. Ideea de pe Bobtech e buna. Pentru CristiST. Vezi ca schema este cu afisoare Catod Comun dar dupa cum vad programul compileaza pentru Anod Comun. Este o optiune la inceput '#define CATHODE_COMMUNE, trebuie shters apostroful din fatza diezului. Discutzii mai largi sunt pe alt forum http://www.micro-examples.com/forums/viewtopic.php?t=50&postdays=0&postorder=asc&start=30. Multa bafta, multa munca ca merita satisfactia reushitei. Link spre comentariu
Vizitator CristiST Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 Multumesc mult de tot MatyCIl voi modifica dupa cum spui. Il pun "la prajit" si va tin la curent.Toate cele bune. Link spre comentariu
Vizitator CristiST Postat Noiembrie 23, 2010 Partajează Postat Noiembrie 23, 2010 Salutare tuturor si buna ziua mi-ati dat...Nu stiu de ce dar am senzatia ca voi face ceasul asta sa functioneze cum trebuie abia la prima pensie! A mea, nu a lui!In urma sfatului lui MatyC am reusit sa-l vad numarand ceva pe-acolo, insa scarba nu vrea sa o faca decat pana la 60 de secunde (ultimii doi digiti) dupa care o ia de la 0 fara sa modifice nimic pe primii doi digiti (dintre acestia doar primul afiseaza continuu cifra 0 iar cel de-al doilea este stins tot timpul). Chiar si starea aceasta de "stins" este oarecum relativa, in sensul segmentele ce ar trebui sa fie stinse sunt totusi usor luminoase, in aceeasi situatie aflandu-se (permanent) cel de-al doilea digit.Inca o data multumesc in avans pentru tot ajutorul. Link spre comentariu
MatyC Postat Noiembrie 23, 2010 Partajează Postat Noiembrie 23, 2010 Salutare tuturor. CristiST incearca sa deschizi un alt topic ca problema care o ai cam sare din topicul actual. Ceva asemanator cu ce spui tu a patzit-o shi cineva din HU, dar din cate intzeleg a rezolvat-o. Asha ca nu renuntza. E clar ca nu e problema de la programatorul de pic-uri. Ne revedem pe alt topic. Link spre comentariu
Vizitator vladjoky Postat Noiembrie 27, 2010 Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 Nu stiu daca postez undre trebuie dar daca gresesc va rog sa ma scuzati.As dori sa reglez turatia unui motor de curent continuu 12v, de ex un ventilator , cu ajutorul PWM-ului de la un PIC. Schema ar fi in genul urmator: de la PIC merg cu PWM la un variator de tensiune unde binenteles in functe de Ton si Tof tranzistorul va fi in comutatie(de la VTC) iar apoi se alimenteaza motorul, mai departe am un senzor optic care da impulsuri pe o intrare a PICULUI in functie de turatia motorului (aici inca nu stiu exact ce senzor sa folosesc as dori indicatii).in functie de numarul de impulsuri intro unitate de timp (200ms de ex) calculez turatia si modific PWM-ul. totul se realizeaza intr-o bucla inchisa.Daca sunt pe un drum bun va rog sa ma ajutati cu detalii cat mai amanuntite sau orice alte solutii is binevenite. Link spre comentariu
Vizitator dukuletz Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 Buna ziua, este posibil sa modific un hex pentru PIC12F629 sa mearga pe un PIC12F675? Sunt aproape identici din cate am intels eu. Este vorba de un program pentru un circuit led chaser, circuitul este luat de aici http://www.josepino.com/?led_chaser2 Nu am codul sursa din pacate :( Va atasez hex-ul pentru 12F629. Link spre comentariu
kyme32 Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 I-am adaugat punctele si am incercat sa-l incarc in MPLAB. Nu merge. Zice ca nu iese suma de control, ceea ce inseamna ca cel mai probabil ai gresit undeva la transcriere.Cred ca cel mai bine ar fi sa contactezi autorul si sa-l rogi sa-ti trimita hexul prin e-mail.Ciripscuzati-ma ca intervin pe un post vechi, dar daca o sa va intalniti cu asemenea problema, v-as recomanda softul "abby fine reader"de e e nevoie este un pc si un scaner, la care abby isi face treaba si va scoate textul din imagine, asta bineinteles daca este ligibil, foarte folositor la cazurile de transcrierea unui text maresper sa nu ma ia "sefii" pe sus ca postez tampeniinumai bine Link spre comentariu
Vizitator Laur91 Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 SalutarePoate o sa para intrebarea cam aiurea ( caci sunt incepator ) dar cum anume incarc programul facut de compilator pe microcontroller.Spre exemplu una dintre schemele pe care le-am vazut nu pare sa aiba vreo posibilitate de a fi conectata la computer. Si chiar daca as alege o alta schema care are o mufa pt usb , puteti sa-mi explicati si mie cum anume procedez sa incarc programu ? Multumesc Link spre comentariu
puiu Postat Decembrie 30, 2010 Partajează Postat Decembrie 30, 2010 1. Programarea PIC-ului se face cu ajutorul unui program numit de programare si a unui divece numit programator. Bine inteles programatorul trebuie sa fie compatibil cu softul de programare.2. Nu toate scheme includ posibilitatea de programare a PIC-ului in ele. Mai ales pentru varianta in capsula cu pini (P) se programeaza de obicei PIC in afara schemei.3.Stiu ca am fost foarte succint in explicati, dar nu stiu ce anume te intereseaza. Link spre comentariu
MatyC Postat Decembrie 30, 2010 Partajează Postat Decembrie 30, 2010 In general schemele cu microprocesoare sunt fara conectica specifica programari. Sunt variante finale, care nu nu se mai complica cu introducerea unui conector de nu stiu cati pini (6 pini la microchip). Conectorul implica trasee in plus si se complica inutil cablajul. Legat de PIC-uri citeste despre conectorul ICSP si ai sa vezi ca prin el vei programa PIC-ul. Cu ce? Cu un montaj dedicat programari hardware sau flashing sau cum vrei s-ai spui. Ce programezi? De regula un fishier .HEX. Ce programe sa folosesti pt. programare? In functie de programatorul ales. Ca idee despre programatoarele hardware vezi Pickit, ICD, JDM si multe altele. Toate stiu sa foloseasca ICSP-ul de la pic. La atmel este alt tip de conector pt programare. Oricum sunt foarte multe informatii pe google, atat doar ca trebuie sa stii ce sa cauti.La inceput te cam sperie volumul de informatii dar asa este la inceput. Te vei obisnui si vei invata cu timpul.Cam atat deocamdata, ca nu de alta dar ma apuc sa scriu despre bootloader. Link spre comentariu
flo_sf25 Postat Ianuarie 3, 2011 Partajează Postat Ianuarie 3, 2011 Salutare. O intrebare am si eu. Care este diferenta intre aceste pise in afara de cea fizica. http://www.adelectrocom.ro/advanced_sea ... &x=23&y=15 de ce sunt preturi diferite? pot utiliza oricare dintre acestea (chiar si cel mai ieftin) pt acest proiect? http://ironbark.bendigo.latrobe.edu.au/ ... ndex2.html Multumesc anticipat! Link spre comentariu
puiu Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 1. Dufera tipurile astfel primele 2 sunt de acelasi tip merg numai la 4 MHz, urmatoarele trei merg la 20 MHz, iar urmatoarele trei sunt varianta cu A. Itre cele te acelasi tip pretul variaza dearece depinde de capsula in care este pus PIC.2. Daca in proiect este trecut PIC16F628, da. Link spre comentariu
flo_sf25 Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 Dar sper ca cel ce 20MHz merge si pe 4Mhz! 20 fiind maxim suportat?Si cei cu litera A in coada ce particularitate au?Multumesc pentru explicatii. Link spre comentariu
puiu Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 1. De obicei au niste comparatoare in plus, sau merg la frecventa mai mare sau in general sunt facute mai tarziu si sunt imbunatatiri a celor fara A. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum