Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sa programez un PIC

sofian

Postări Recomandate

• Răspunsuri 604
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Liviu M

54

• Vlad Mihai

28

• bbogdanmircea

27

• seichter

24

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 lună mai târziu...

Am o clona PICKIT2 si incerc sa scriu un pic16f877a cu MPLAB-IDE si nu reusesc.Am prospectul ,am procedat intocmai cum scrie in instructiuni dar degeaba.Pot sa incerc cu alt program? si care...

Link spre comentariu

Programul mentionat de mine e cel de care povesteste si sofian. Indicatiile lui se potrivesc.

Oricum, daca nu ne arati/spui cum ai conectat picul la programator si ce mesaje de eroare primesti e greu sa te ajute cineva.

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

Picul l-am conectat pe soclu direct la programator.A fost dumpul de vina.L-am descarcat acum de pe un sait si a mers fara probleme.Multumesc mult!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

nu gasesc sau nu stiu sa caut...

ICD2/MPLAB IDE 8.92.

Am setata optiunea Config bits from file.

Ei, as vrea sa salvez undeva o configuratie pe care sa o folosesc pe mai departe cu alt hex.. cum pot face asta?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am primit un HEX pentru un pic , dar mesajele de intimpinare sunt in ungureste, cum pot sa le modific

Am bagat hex-ul in mikro C for pic , am modificat textul iar dupa build da eroare

Am cautat pe you tube si nu am gasit nimic, un sfat sau un link spre un tutorial despre compilare si decompilare cu mikroC

multumiri :84

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Salut! Am facut programatorul de aici: http://www.bobtech.ro/proiecte/microcontrolere/42-jdm-programator-pentru-microcontrolere-pic si vreau sa programez un PIC16F628A, cu IC-Prog, dar nu prea ma descurc.......de fapt nu ma descurc deloc.Poate sa imi spuna cineva va rog frumos unde anume trebuie sa intru ca sa vad daca imi recunoaste PIC-ul? Sau stie cineva un tutorial in Romana unde se explica pas cu pas modul in care se programeaza un PIC cu IC-Prog? E prima data cand incerc sa programez un PIC, si nu am cunostinte in domeniu, dar vreau sa invat. Poate se gaseste un binevoitor sa ma ajute......sa invat bineinteles :)

Link spre comentariu

Am instalat IC-Prog, am conectat programatorul la PC direc pe portul serial fara adaptor USB. Nu imi dau seama daca recunoste picul sau nu. Programatorul functioneaza exact asa cum scrie pe pagina de unde am luat schema. In IC-Prog la setari exista optiunea sa verifici programatorul, am intrat acolo si daca bifez MCLR se aprinde ledul rosu, iar daca fifez CLOK se apinde ledul galben. Care ar fi urmatorul pas pe care trebuie sa il fac, configurarea programului?

Editat de dacianu11
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări