Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sa programez un PIC

Postări Recomandate

Programarea prin port RS232 (serial) in zilele noastre nu reuseste din cauza driverelor placilor de baza si a setarilor incorecte din Device Manager (vezi portul COM) si din BIOS. Incercati sa scadeti viteza de comunicare a portului la 9600baud sau mai jos cumva , altfel doar cu ceva noroc o sa mearga. Atentie, unele placi de baza au 2 porturi COM 1 si 2 dar numai primul e cel valabil . Oricum ma repet , e deja loterie acest sport ... Cum si cat se poate treceti pe programatoare USB sau calculatoare cu windows 98 :) .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 602
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Inteleg ca montajul meu este de pe vremea lui windows 98,pot incerca cu viteza mai mica,DAR CU CE PROGRAM (si citeva indicatii =cum??? (daca ai timp si nu te superi (nu este vorba de comoditate ci ca orice inceput de nestiinta))). Spuneai (citez)"(vezi portul COM) si din BIOS" /Poti sa fii mai Explicit ,unde sa ma uit ?MULTUMESC DE BUNAVOINTA SI INTELEGERE!

Link spre comentariu

Deeci tu zici ca te-ai conectat la el cu .... ''Am reusit sa -l conectez la pc prin "microC PRO for PIC".'' ... Asta inseamna ca in programul tau microC for PIC la care nu ma pricep deloc ... imi pare rau, trebuie sa selectezi portul COM la care e conectata placa ta , poate ne zici cum se cheama placa respectiva si daca are un datasheet care trebuie studiat mai indelung .

Link spre comentariu

Va salut! Va rog cateva sfaturi in doua probleme:1. Am incercat sa programez un PIC12F675 cu PICPgm si programator Bobprog. Dupa scriere la verificare a aparut mesaj de eroare dupa care nu mai era recunoscut nici PIC-ul nici programatorul. Fara PIC, programatorul este recunoscut de PICPgm, posibil PIC-ul defect? Anterior am am mai programat un 12F675 cu acelasi programator si nu am avut probleme.2. Intentionez sa construiesc un termometru cu PIC16F84A pe care momentan nu l-am achizitionat, in schimb am un PIC16F84-04. Pot folosi fisierul hex pentru 16F84A in mod direct?

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Va salut

Am si eu o clona pickit 2 si nu reusesc sa citesc o memorie dintr-un casetofon auto

Memoria este 25c16

In poza de mai jos am scris pe ea cu rosu cum am conectat memoria la programator

Va rog sa imi spuneti daca am conectat-o corect sau ce am gresit, mentionez ca pinii 3 si 7 ai memoriei i-am lasat si in aer, i-am conectat si la Vcc (Vdd) si nu e nici-o diferenta, la fel am facut si cu pinul 5 pe care l-am conectat la PGD, sau in aer si nu e nici-o diferenta

Posted Image

Link spre comentariu

Recomandati va rog o carte pentru a invata C embedded,momentan in proiectele folosesc compilatorul JAL sau MikroC,cu Mplab-ul nu ma descurc,e prea complicat,in plus imi da erori cand vreau sa folosesc HiTech(missing driver) compiler sau CCS(crg not found).Am incercat de citeva ori sa ma familiarizez cu MPlabul dar se pare ca nu prea sunt sanse.MikroC are ceva documentatie in fisierul Help dar cam saracuta.

Link spre comentariu

Recomandati va rog o carte pentru a invata C embedded,

Invata tu ANSI C, ca particularitatile unui anumit compiler se invata usor.Fa rost de un compiler de C (sunt destule gratis) si invata C.

cu Mplab-ul nu ma descurc,e prea complicat,in plus imi da erori cand vreau sa folosesc HiTech(missing driver) compiler

Intre timp mplab s-a transformat in mplabx, picc in xc8 (a propos, hitech a avut un utilitar de integrare a picc in mplab). Mplabx e bazat pe netbean si arata binisor. Are inca ceva probleme, da' mie mi se pare OK. Si merge si sub linux. Ii mai poti acorda o sansa.
Link spre comentariu

doresc sa incerc sa programez un pic 18f452,ce are urmatorii pini:PIC 18F 452 PINMCLR/VPP 1RA0/AN0 2RA1/AN1 3RA2/AN2/VREFRA3/ 4AN3/VREF+ 5RA4/T0CKI 6RA5/AN4/SS/LVDIN 7RE0/RD/AN5 8RE1/WR/AN6 9RE2/CS/AN7 10VDD 11VSS 12OSC1/CLKI 13OSC2/CLKO/RA6 14RC0/T1OSO/T1CKI 15RC1/T1OSI/CCP2* 16RC2/CCP1 17RC3/SCK/SCL 18RD0/PSP0 19RD1/PSP1 20 RD2/PSP2 40RD3/PSP3 39RC4/SDI/SDA 38RC5/SDO 37RC6/TX/CK 36RC7/RX/DT 35RD4/PSP4 34RD5/PSP5 33RD6/PSP6 32RD7/PSP7 31VSS 30VDD 29RB0/INT0 28RB1/INT1 27RB2/INT2 26RB3/CCP2* 25RB4 24RB5/PGM 23RB6/PGC 22RB7/PGD 21Am inteles ca se pot folosi doi pini pentru alimentare (banuiesc VSS si VDD)si trei pini pentru programare ; respectiv=RD/SGND/TD.-Am gasit doar RD pe pinul -8-Totodata atit VSS cit si VDD sint de doua ori .Daca alimentarea se aplica aici se aplica doar pe pinul 11 si 12 si avem alimentare si pe 29 si 30?Ma poate lamuri cineva ? :sparge:Multumesc

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări