Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sa programez un PIC

sofian

Postări Recomandate

• Răspunsuri 604
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Liviu M

54

• Vlad Mihai

28

• bbogdanmircea

27

• seichter

24

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Schema pare să comande niște motoare sau ceva similar iar intrările prin cele două diode ar putea fi protecție la scurtcircuit. În acest caz condensatoarele asigură o durată minimă a impulsului pe intrările PIC-ului. ( o dată descărcate prin diode trebuie un anumit timp până să se încarce prin rezistențe) Dar , așa cum spunea colegul , dacă nu ne spui ce face schema ( căci noi nu avem de unde ghici ce cod e scris în PIC ) nu putem comenta prea mult.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salutare colegi forumisti.Am un PIC16F88 de programat si nu reusesc defel.Am incercat cu WinPic800 si cu Ic-Prog 1.06C.La ambele imi da erori.Atasez si printscreen-urile cu acestea.Am si fisierul hex care este in arhiva si il atasez.O fi ceva in neregula cu el?Cine poate sa ma ajute cu un sfat sau orice alta sugestie ii multumesc anticipat.Toata treaba asta face parte dintr-un proiect Vu peak LCD pe care deasemenea il atasez.Multumesc si astept niste raspunsuri.

post-14952-139829760786_thumb.jpg

post-14952-139829760797_thumb.jpg

Link spre comentariu

Din cate observ in poze , cred ca folosesti un programator JDM pe port serial.Aici apar doua probleme care duc la una principala - portul cu MCLR nu are tensiunea cat trebuie in timpul scrierii ( cam 12 V , dar citeste datele tehnice ale PIC-ului).Prima problema - folosesti un port serial care nu da destula tensiune ( 12 V) pentru a ajuta montajul JDM sa seteze picul in modul WRITE (Programming Mode).A doua problema - folosesti un adaptor de la USB -SERIAL . Aceste nu reuseste sub nici un chip sa aduca PIC-ul in modul WRITE, deoarece el scoate maxim 5 V.Concluzie - verifica portul MCLR - in timpul scrieri sa aiba tensiunea necesara pentru trecerea lui in acest mod de functionare.

Link spre comentariu

mclr... se ocupa programatorul de el. LVP inseamna ca nu trebuie 12 V, in rest, e controlat de programator.Ca sa intre in programare in modul LVP trebuie, asa cum zice si UDAR, umblat la pinul PGM. Ce potential trebuie sa aibe, scrie in data-sheet.LE Paginile 147-148 din data-sheet contin toate informatiile necesare.

Link spre comentariu

Ai încercat ce ți-am sugerat mai sus? Mulți zic că și-au rezolvat așa problema - care apare numai la (unele) PIC-uri cu LVP și nu întotdeauna . Oricum ce te costă să încerci ?Evident că asta ajută doar dacă restul e OK - tensiunea pe Vpp, tensiunea pe Vcc, etc.

Link spre comentariu

care apare numai la (unele) PIC-uri cu LVP și nu întotdeauna .

PGM e pinul care activeaza/dezactiveaza programarea LVP. In cazul in care LVP e activata (in bitii de configurare), intrarea asta nu trebuie sa ramana niciodata flotanta. La 16F88, pentru functionare normala trebuie pusa la masa.

Citat din data-sheetul de care povesteam in postul anterior (pagina 148)

4: RB3 should not be allowed to float if LVP

is enabled. An external pull-down device

should be used to default the device to

normal operating mode. If RB3 floats

high, the PIC16F87/88 devices will enter

Programming mode.

Link spre comentariu

Da , corect , în timpul funcționării normale o punem la masă , sau o facem ieșire sau , pur și simplu, dezactivăm LVP . Eu mă refeream la programare cu tensiune mare - când pinul este activat din fabrică , pentru un PIC nou. E posibil să încurce sau nu dar este recomandat să-l punem la masă. ( just in case .. ) . Nu am experiențe cu acest aspect dar am citit că unii nu au avut nici-o problemă cu RB3/PGM flotant, de asta am zis ”nu întotdeauna”.

Link spre comentariu

A sooo, am crezut ca vorbim de LVP (raciuletea tocmai intreba de semnalele pentru LVP). Coroborat cu faptul ca la programarea HV in data-sheet scrie ca PGM nu e folosit, am crezut ca si tu tot la LVP te referi.

Link spre comentariu

In primul rind vreau sa va salut pe toti,deabea am descoperit acest sait.BUNDECI: Cum pot Introduce un program intr-un pic 452F(care este intr-un montaj de semafor,ce are programul sau)? Acest montaj are un conector serial DB9 si contine in el si adaptorul serial,cu un buton de resetare. intre el si calculator nu a fost nevoie decit de un cablu cu doi conectori seriali DB9. Am reusit sa -l conectez la pc prin "microC PRO for PIC". Doresc sa folosesc acest montaj pentru diferite automatizari.Dar o voi lua Pas cu pas: 1)cum incarc alt program? 2) Cu ce programe? si cum? :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări