caddyct Postat Februarie 16, 2010 Partajează Postat Februarie 16, 2010 iti recomand programatorul ICSP de pe site-ul lui bobtech http://www.bobtech.ro/catalog/programator/index.html doar conectezi programatorul la circuitul cu uC tau PIC si il programezi din PC/Laptop fara sa tot scoti PIC-ul din soclu.este foarte util pt PIC-urile de tip SMD. Link spre comentariu
Vizitator stefan_re Postat Februarie 19, 2010 Partajează Postat Februarie 19, 2010 Am scris codul in mplab..nu-mi da nici o eroare...cand dau vizualizare imi arata pe pinul care l-am setat ca iesire semnalul format din 0 si 1...exact cum trebuie. Doar ca eu fac PWM si vreau sa obtin o forma de unda...am inceput pt triunghiulara ca-i mai simpla..dar scopul final e sa obtin un sinus (de fapt un chirp sinusoidal). Cu ce program pot vizualiza acest semnal triunghiular si cum? ca sa nu scriu degeaba codul pe PIC si apoi sa nu fie bun.? Aveti idee cum se face PWM sinusoidal? Poate sa imi eplice si mie cineva? Vreau de fapt sa imi recomanadati un simulator care sa fie usor de lucrat in el si sa tina cont de codul care e in microcontroler(daca pun microcontrolere in schema). Exista si alte metode de a vizualiza un semnal PWM de la un PIC in afara de scrierea codului pe PIC si vizualizarea cu osciloscopul? Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Liviu M Postat Februarie 19, 2010 Partajează Postat Februarie 19, 2010 N-am idee cum vizualizezi un PWM; ce voiam eu sa zic e ca intrebarea asta n-are nici o legatura cu topicul despre programare, asa ca poate ar fi bine sa- cauti poate s-a mai discutat problema si sa continui acolo- deschizi un topic nou daca nu gasesti nimic cu cautatul. Link spre comentariu
caddyct Postat Februarie 19, 2010 Partajează Postat Februarie 19, 2010 semnalul PWM obtinut de la uC va fi unul dreptunghiular.apoi va trebui sa aplici o anumita metoda sa il convertesti. poti sa incerci ceva ca un filtru. destule exemple sunt si pe site-ul de la microchip uite si un link: http://encon.fke.utm.my/nikd/SEM4413/in ... w-spwm.pdf http://encon.fke.utm.my/nikd/SEM4413/spwm.pdf http://www.tinaja.com/glib/msinexec.pdf Link spre comentariu
Vizitator stefan_re Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 semnalul PWM obtinut de la uC va fi unul dreptunghiular.apoi va trebui sa aplici o anumita metoda sa il convertesti.poti sa incerci ceva ca un filtru.destule exemple sunt si pe site-ul de la microchipuite si un link:http://encon.fke.utm.my/nikd/SEM4413/in ... w-spwm.pdfhttp://encon.fke.utm.my/nikd/SEM4413/spwm.pdfhttp://www.tinaja.com/glib/msinexec.pdfPe aceste pagini am gasit mai mult scheme in care se aplica la intrare semnale sinusoidale sau triunghiulare...dar si filtrele care imi trebuiau.ms.oricum eu vroiam sa intreb daca nu este vre-un program cu care sa masor aceste forme..inainte de a scrie pic-ul...cineva mi-a zis ceva de proteus, ca acolo cand aduci un PIC in schema, poti sa aduci si soft-ul lui....adica codul in hexa...dar nu-mi iese nimik.mai stiti alte prgorame de genu asta? Link spre comentariu
Vizitator adisaan Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 Sa numai deschid un nou topic,am sa va cer ajutorul tot aici. Pentru mine lumea microcontrolerelor este foarte noua,nu stiu sa scriu programe ,dar vreau sa incarc in controler un soft gata scris,dar si aici intampin probleme.Am un PIC16F84A in care vreau sa scriu softul din atasament, am incercat cu winpic,winpic800,ic prog,dar nu am reusit am pus capturi cu winpic,am sa a pun si cu icprog,winpic800.ce trebuie sa setez ca sa functioneze? Am uitat sa specific ca folosesc programatorul Boprog,tensiunea de programare MCLR este de 13,39 Link spre comentariu
Nucleu Postat Aprilie 5, 2010 Partajează Postat Aprilie 5, 2010 @stefan_reIn Proteus poti sa atasez la pic si fisierul hex si vezicum se comporta in montaj...@adisaanEu folosesc AD-PIC01 de la Adela...! Am atasat mai jos felul in care se configureaza IC-Prog pentru acest tip de programator, pentru programatorul tau nu stiu daca functioneaza dar poti incerca... Link spre comentariu
Vizitator vivi2010 Postat Aprilie 28, 2010 Partajează Postat Aprilie 28, 2010 salam un programator pickit2 clona si am o nelamurire.Doresc sa programez un pic 16f84a si nu il vede imi spune (no device detected), am facut calibrarea am intre vss si vdd 4,7 volti iar intre vss si vpp am 12 volti doar cand fac calibrarea apoi nu mai am tensiune ? nu inteleg de ce nu imi vede pic ul ? softul folosit pentru programare este cel de la pickit2 programmer iau cu MPLAB nu imi vede programatorul? Link spre comentariu
Xaby Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 Am si eu o intrebare. Pic12f675 se poate reprograma deci sa se stearga ce este pe el si sa programez cu un al hex??? Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 12F675 ? da merge sa il scrii pana te plictisesti toata treaba e sa notezi undeva valoarea OSCCAL (eu le notez pe capsula) sa nu mai muncesti pentru reaflarea ei Link spre comentariu
puiu Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 1. Am sesizat ca trebuie notata valoarea OSCCAL. Eu am programat mai multe PIC12F675 si nu mi-a trebuit. Este vorba de limbajul ASM sub MPLAB si ca programator PICSTART Plus. Nu am folosit nici directiva __CONFIG, dar am utilizat alegerea device-ului din MPLAB si configurarea bitilor. Daca in cazul meu au lucrat mi se pare ca este gresit ca trebuie valoarea OSCCAL citita prima data, sau nu?2. PIC12F575 se poate reprograma. Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 nu mai tin minte prea bine dar parca la pickit2 (desigur ca in MPLAB) nu ream nevoit sa fiu atent la valoarea OSCCAL, o salva automat sau cam asa ceva (imi e lene sa verific acum)insa cu JDM + pony/ic-prog/winpic800 se schimba treaba. Link spre comentariu
manolo Postat August 8, 2010 Partajează Postat August 8, 2010 Am si eu o intrebare,daca nu este aici locul rog moderatorul sa-mi aplice corectia cuvenita ,deci am un hex pentru un pic si daca vreau sa-l protejez la citire este de ajuns sa bifez la config casuta CP ,sau treaba este mai "stufoasa" un pic ,adica trebuie umblat si in asm?Cu multumirile de rigoare ,astept o lamurire. Link spre comentariu
puiu Postat August 9, 2010 Partajează Postat August 9, 2010 1. Nu trebuie sa umbli in limbajul de asamblare.2. Trebuie sa bifezi doar casuta de protectectie a softului. Link spre comentariu
manolo Postat August 9, 2010 Partajează Postat August 9, 2010 Multam frumos de raspuns,dar asa este omul ii dai un deget si.......,acum daca eu vreau sa-l citesc ,rescriu caci sint picuri de neamul12F675 ,629 cum fac? mentionez ca lucrez cu WinPic 800,scriu in casuta ID unde apare FFFF un cod al meu? incodata multam de ajutor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum