Vlad Mihai Postat Mai 26, 2013 Partajează Postat Mai 26, 2013 e nasol sa ii dai mai mult de 15v pe intrare la lm7805, disipa ceva, s-ar putea sa si cedeze, conform pdf ai nevoie de nimin 7.5v la intrare ca sa ai 5v la iesire. deci as putea zice ca ar functiona mai ok intre 7.5v-15v, chiar daca in datasheet zice ca suporta tensiuni de intrare mai mari. Link spre comentariu
Vizitator CosminCh Postat Mai 26, 2013 Partajează Postat Mai 26, 2013 La 9V cam in 10 min se incalzea destul de tare...am stat conectat la 9V cam 4 ore si nu s-a ars Link spre comentariu
N47D20 Postat Mai 28, 2013 Partajează Postat Mai 28, 2013 Folosesc un stabilizator cu LM7805 de vreo trei ani intr-un montaj, iar pe intrarea in LM7805 se aplica 24V si nu a cedat nici pana acum, montajul e sub tensiune 24 din 24, acuma e drept ca are montat un radiator destul de mare, dar merge perfect, asa ca ...... ????? Link spre comentariu
Ticu Postat Mai 28, 2013 Partajează Postat Mai 28, 2013 7805 e regulator liniar de tensiune, un fel de rezistenta variabila care preia diferenta de tensiune intre intrare si iesire (de exemplu 24-5=19V).Puterea (deci caldura) disipata pe 7805 depinde atat de diferenta de tensiune U, cat si de curentul I care trece prin sarcina (si implicit prin 7805). P=UI. Catalogul zice:Putere disipata maxima: 1,5W fara radiator; 15W cu radiator adecvat.Tensiune de intrare maxima: 35V. Link spre comentariu
GeoMar Postat Iunie 1, 2013 Partajează Postat Iunie 1, 2013 Am si eu o problema cu un PIC16F676, nu am memorat osccal-ul inainte de stergere si nu stiu acum care este valoarea lui. Cum pot afla din nou osccal-ul?Am incercat regenerare OSCCAL cu Pickit2 dar imi apare eroare, exact ca in poza. Link spre comentariu
iuli09 Postat Iunie 7, 2013 Partajează Postat Iunie 7, 2013 cum pot sa rezolv aceasta problema ? pot sa scriu PIC-urile insa primesc de fiecare data atentionarea din poza ... Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Iunie 10, 2013 Partajează Postat Iunie 10, 2013 Salutări, dețin un pic18F45K80 e nou. nu reușesc să îl citesc și programez cu o clonă pickit2. Am făcut updat de fișierul ăla .dat, update de sistem de operare.....etc. îmi apare no device, are cineva vreo idee? sau să trec la pickit3? Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 Nu e in lista suportata, asa ca direct nu cred ca merge. La un moment dat pe forumurile uChip era un topic despre un editor pentru device-urile pentru piuckit2. Poti incerca sa-l cauti sa vezi daca reusesti ceva cu el. LE Ma gandeam la PK2 Device File Editor. Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 am incercat eu sa creez un PIC nou (ceva 24FJ cu controler grafic) si nu m-am descurcat la toate liniile. Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 Daca nu stii ce script sa alegi la diversele etape, pare nasol.Daca in schimb gasesti chipuri asemanatoare gata definite, pare facubil. Trebuie numai adaptate dimensiuni de flash, masti de configurare si ceva adrese care cam sunt in data sheet.Pe site-ul cu editorul e si un link la un topic la microchip pe site. Merita citit, sunt cativacare au reusit. Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 19, 2013 Partajează Postat Iunie 19, 2013 As avea si eu o intrebare despre programatorul pickit2-clona, el functioneaza ok nu-i bai dar ideea e ca atunci cand de obicei conectez ceva la PC prin USB, pentru a deconecta in siguranta dispozitivul respectiv am obtiunea aia din taskbar unde sunt iconitele ascunse, care permite inlaturarea in siguranta a dispozitivului ( safely remove hardware ) la pickit2 nu-mi apare asa ceva, sa tot scot mufa fara optiunea aia mi se pare riscant pentru siguranta sistemului si poate chiar si a programatorului, apoi sa tot dau shut-down la PC de fiecare data iara nu ma incanta deloc, as avea optiunea sa scop microcontrollerele care se programeaza din slot cu programatorul conectat dar nici asa nu sunt sigur ca este tocmai ok fie pentru programator fie pentru microcontroller-ul scris in sine... Intrebarea vine in virtutea faptului ca mi-am zis sa experimentez putin cu niste 12F675 ( ca-s ieftine ) pentru a pune in practica cateva din notiunile de baza ale limbajului C pe care il studiez momentan, experimentele au reusit de fiecare data dar dupa cateva stergeri am primit o eroare si la o reverificare mi s-a spus ca Osccal-ul este invalid, am incercat sa-l setez manual la valoarea la care a fost initial ( ca mi-o notasem ) dar desi initial arata ca a fost setata cu succes, la verificare apare aceeasi eroare...In fine probabil PIC-ul a decedat, asta nu ar fi o problema, mai am cateva, ideea este sa inteleg de ce s-a intamplat asta pentru ca pe viitor sa evit repetarea acestor probleme cu PIc ceva mai scump, deci cum considerati ca este cel mai bine, este ok sa scot mufa programatorului direct? trebuie sa caut o modalitate de a il inlatura din sistem inainte sa scot mufa sau nu-i problema daca scot PIC direct din soclu cu programatorul conectat la USB?Astept sfaturile Dvs si va multumesc pentru atentie.Toate cele bune,Marian. Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 19, 2013 Partajează Postat Iunie 19, 2013 Din cate stiu eu, optiunea 'safely remove' e necesara la dispozitivele de stocare, pentru ca windowsul poate stoca datele in cache si sa le scrie efectiv pe stick in background.Cand folosesti optiunea 'safely remove', SO te lasa sa scoti stickul cand a terminat de scris.La pickit2 nu e cazul, il poti scoate/baga de cate ori vrei.OSCCAL - la majoritatea picurilor nu se poate strica. Oricum, pickit are pe undeva un meniu din care exact asta poti face - restaura OSCCAL. Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 19, 2013 Partajează Postat Iunie 19, 2013 Ok este bine de stiut si multumiri pentru lamuriri. Cat despre erori cu 12f675, acestea au aparut si la celelalte pe care le mai aveam dupa cateva stergeri si rescrieri, in timp ce un alt PIC ce-l aveam la indemana a fost verificat si citit cu succes fara erori, deci macar sunt linistit ca programatorul n-a patit nimic doar 12f675 sunt varza... sau cel putin astea de le-am luat de la... magazinul ala ieftinache ca mi-am zis ca daca tot experimentez cu ele... Link spre comentariu
marius_3004 Postat Iunie 19, 2013 Partajează Postat Iunie 19, 2013 marian,vezi ca ai pe undeva prin meniul pickit2 regenerate osccal,incearca si cu ala. Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 19, 2013 Partajează Postat Iunie 19, 2013 Cunosc optiiunea aceea si am incercat-o inainte sa vin cu postarea aici, dar fara succes, imi arata ceva in genul Out of range... oricum vazand ca alt PIC functioneaza ok pe programator, am aruncat acele 12f675, am fost avertizat de @maxente sa nu le iau pe alea, si in nici un caz de la miv... stiti voi de unde, am zis ca... na, hai sa incerc, acuma am inteles ca trebuia sa-l ascult, stia el ce zice... nu-i bai sunt multumit ca programatorul este ok, restul testelor le voi limita la proteus pana voi intelege ceva mai bine procedeele de scriere a codurilor si subtilitatile limbajului C, vad ca ofera rezultate destul de corecte fara riscuri, deci tocmai bun pentru un afon ca mine Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum