seichter Postat Aprilie 15, 2012 Partajează Postat Aprilie 15, 2012 Hristos a Inviat! Link spre comentariu
MifTy Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 spuneam mai sus că am o ”placă de dezvoltare generică”.iată cum arată: viewtopic.php?f=180&t=44597&start=30#p441738 Link spre comentariu
Vizitator vatavu Postat Iunie 1, 2012 Partajează Postat Iunie 1, 2012 Salutare.Ma bag si eu in discutie. Mi-am achizitionat un microcontroller PIC16F870 si un programator de tipul AD-PIC02. Problema sta in felul urmator: programatorul are mufa serial, iar eu la PC nu am asa ceva. Am cumparat un cablu adaptor usb-serial, dar tot e mort. Am incercat sa ii bag driver, dar clipoceste doar becul verde de pe programator pentru scurt timp, cel rosu (care arata ca e alimentat) ramane stins. Bineinteles ca softul de la programator nu gaseste nici un device conectat.Ce e de facut? Imi puteti recomanda un driver functional pentru convertorul usb-serial? Sau alte idei daca se poate. Multumesc! Link spre comentariu
vcdec Postat Iunie 1, 2012 Partajează Postat Iunie 1, 2012 Cumpara pickit2 - e vreo 70lei Link spre comentariu
Vizitator vatavu Postat Iunie 1, 2012 Partajează Postat Iunie 1, 2012 Cred ca am reusit sa il fac sa mearga. Am umblat la setarile de la device manager si am pus COM2, la fel si in softul programatorului, PonyProg2000. Am dat o citire si nu a mai dat eroare. A stat ceva, timp in care becul verde era intermitent. Problema e ca tot nu am vazut becul rosu aprins, care conform producatorului "se va aprinde atunci cand cartela este alimentata corect". Mentionez ca este pentru prima data cand incerc sa programez unui microcontroller. Link spre comentariu
seichter Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Salutare.Ma bag si eu in discutie. Mi-am achizitionat un microcontroller PIC16F870 si un programator de tipul AD-PIC02. Problema sta in felul urmator: programatorul are mufa serial, iar eu la PC nu am asa ceva. Am cumparat un cablu adaptor usb-serial, dar tot e mort. Am incercat sa ii bag driver, dar clipoceste doar becul verde de pe programator pentru scurt timp, cel rosu (care arata ca e alimentat) ramane stins. Bineinteles ca softul de la programator nu gaseste nici un device conectat.Ce e de facut? Imi puteti recomanda un driver functional pentru convertorul usb-serial? Sau alte idei daca se poate. Multumesc!Cumperi o placa cu iesire seriala iar in placa de baza o infigi pe slotul PCI si cauti driver pe net daca ai OS sub XP.Asa am facut eu. Link spre comentariu
Drk_alien Postat Iunie 28, 2012 Partajează Postat Iunie 28, 2012 Buna.Am facut o placa cu un pic16f883 ca cea din acest link: http://jumperone.com/2011/10/diy-pic16f883-dev-board/ Acolo se vede ca din programator nu se coneteaza nimic la pinul pgm al pic-ului.Asa am facut si eu iar programatorul nu mi-a recunoscut pic-ul. Am legat eu apoi la pgm si a mers. E chiar asa important acel pgm?...parca citisem undeva ca e programare la tenisune mica si nu e prea important. Nu pot sa il leg impreuna cu pgc?...ma poate lamuri cineva ?..multumesc. Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 28, 2012 Partajează Postat Iunie 28, 2012 Ce programator ai?In mod normal pinul PGM n-are treaba cu programarea propriuzisa (nu trebuie conectat nicaieri la programator).Asa cum bine stiai, activeaza programarea in cazul programarii low-voltage. Cand e LVP e activata, pinul trebuie tras la masa in functionare normala si pus la VDD ca sa intre la programare. Dar comunicatia propriuzisa intre pic si programator (si respectiv cititul ID-ului picului de catre programator) nu e influentata de pinul ala.Pentru un test, poti conecta pinul asta la masa printr-o rezistenta de 1K..10K (sa nu care cumva sa aibe LVP implicit activ si sa intre in vreun mod ciudat cand il legi la programator). Link spre comentariu
Drk_alien Postat Iunie 28, 2012 Partajează Postat Iunie 28, 2012 Am o clona pickit2 ... Nu risc nimik sa pun pgm la masa asa ca am mai dat o gaura langa pgc si o sa lipesc un fir peste cablaj. Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 28, 2012 Partajează Postat Iunie 28, 2012 Nu direct, printr-o rezistenta de citiva KLE Desi eu mai degraba as cauta o lipitura rece, ceva (la programator/legatura programatorului cu PICul) Link spre comentariu
Drk_alien Postat Iunie 28, 2012 Partajează Postat Iunie 28, 2012 A iesit bine oricum.E cam naspa un fir tras pe acolo dar e ok.functioneaza. ...nu as vrea sa fac ceva cu programatorul ca nu ma prea pricep la electronica incat sa fac diferite masuratori si sa gasesc solutii ingenioase. Link spre comentariu
Kreator Postat Iulie 2, 2012 Partajează Postat Iulie 2, 2012 Hi allRulez un mikrobasis un cod cu functia delay_ms(1000). In debuger daca rulez nu obtin nici o intarziere (programul se executa foarte repede). Unde gresesc?Multumesc Link spre comentariu
nnnnnn Postat August 28, 2012 Partajează Postat August 28, 2012 Buna ziua.Incerc sa invat cate ceva despre intreruperile intr-un uc (16f628)Am facut un program in MICROC care sa aprinda un led (RA0) iar daca apas un buton aflat in RB7 sa faca un joc de lumini dupa care sa ramana aprins.Problema e ca la mine programul ramane blocat in rutina de deservire adica jocul de lumini este continuu.Programul este acesta:void interrupt(void) { PORTA=0b00000001; DELAY_MS(100); PORTA=0b00000000; DELAY_MS(100); PORTA=0b00000001; DELAY_MS(100); PORTA=0b00000000; DELAY_MS(100); PORTA=0b00000001; DELAY_MS(100); PORTA=0b00000000; DELAY_MS(100); }void main(){ TRISA=0x00; TRISB=0xFF; INTCON.GIE = 1; INTCON.RBIE = 1; while(1) { PORTA=0b00000001; }}Multumesc. Link spre comentariu
pusu Postat August 28, 2012 Partajează Postat August 28, 2012 Cumperi o placa cu iesire seriala iar in placa de baza o infigi pe slotul PCI si cauti driver pe net daca ai OS sub XP.Asa am facut eu.Cat ai dat pe placa asta si de unde e cumparata? Link spre comentariu
maxente Postat August 30, 2012 Partajează Postat August 30, 2012 Pana imi fac o clona pickit2 am doua PIC16F1827 si vreau sa le programez cu un programator JDM ca in poza de mai josSe pot programa cu aceasta varianta?Am observat ca winpic si icprog nu au in lista acest pic Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum