Liviu M Postat Decembrie 12, 2011 Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Unul dintre colegii nostri de forum, vsurducan, a scris o carte - "Microcontrollere pentru toti". Cred ca ar fi un bun inceput pentru tine. Iata un link la site-ul lui (direct la carte nu merge); cred ca-l poti contacta si pe mesageria privata sa vezi daca poti cumpara cumva un exemplar din carte. Link spre comentariu
1960 Postat Decembrie 12, 2011 Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Unul dintre colegii nostri de forum, vsurducan, a scris o carte - "Microcontrollere pentru toti". Cred ca ar fi un bun inceput pentru tine. Iata un link la site-ul lui (direct la carte nu merge); cred ca-l poti contacta si pe mesageria privata sa vezi daca poti cumpara cumva un exemplar din carte. De mare ajutor indicaţiile. Sigur de acolo voi afla tot. Mă uit prin ea, deja de două săptămâni, nu mi-e de ajutor în probleme ca cele expuse acum, aici, de mine. Vă mulţumesc. Nu mai vă deranjez. PS, există şi link la ea... sigur mai puţin legitim, cum folosim cu toţii. Şi tu, şi eu. Numele cărţii este Microcontrolere pentru toţi cu un singur l! S-a mai discutat despre ea. Contrazic ce spune "domnu", mai jos, pe bani, de la scribd, există şi pe hosturi mai deocheate, gen megaupload. Dar nu discutam asta aici. Link spre comentariu
marik2500 Postat Decembrie 12, 2011 Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Se gaseste de citit pe net aici http://www.scribd.com/doc/70996733/Micr ... entru-toti . Download numai pe bani!!! Este destul de educativa si pe masura tuturor de a intra in tainele micro!!! Link spre comentariu
Liviu M Postat Decembrie 12, 2011 Partajează Postat Decembrie 12, 2011 De mare ajutor indicaţiile. Sigur de acolo voi afla tot. N-am idee ce afli de acolo, n-o am, n-am rasfoit-o. Te tot vaiti ca nu stii limbi straine si nu gasesti documentatii in romana (n-am bagat de seama sa fi pomenit cartea respectiva prin posturile tale). Acum ca ti-am aratat o eventuala varianta, nu-i buna nici asta. Direct pentru problema ta eu n-am solutii (te-as trimite la documentatiile mplab, mpasm, a vreunui compilator C, da' mi-e ca te superi, ca nu stiu deat in limbi pe care tu nu le intelegi). Am impresia ca la mikroelectronica mai era o carte despre PIC-uri, da' probabil pentru sculele lor. Daca aia te ajuta sau nu, n-am idee, da' incet-incet nici macar nu ma mai intereseaza. Mă uit prin ea, deja de două săptămâni, nu mi-e de ajutor în probleme ca cele expuse acum, aici, de mine. Vă mulţumesc. Nu mai vă deranjez. Sorry, asa cum tu ai problemele tale, asa le avem si noi pe ale noastre. Ajutam cand si cum putem (si pe cine "participa" la ajutor). Numele cărţii este Microcontrolere pentru toţi cu un singur l! Sigur, foarte important. Link spre comentariu
MatyC Postat Decembrie 12, 2011 Partajează Postat Decembrie 12, 2011 De mare ajutor indicaţiile. Sigur de acolo voi afla tot. Mă uit prin ea, deja de două săptămâni, nu mi-e de ajutor în probleme ca cele expuse acum, aici, de mine. Vă mulţumesc. Nu mai vă deranjez. Observ o oarecare ironie in raspunsul tau. " Observ ca ai fost foarte detaliat in prezentarea problemei tale. Multumim frumos ca ne consideri telepatiiii." Pana la urma care e problema cu care te confrunti? Ai preluat direct un fisier .hex pentru PIC16F628 si l-ai introdus intr-un PIC12F629? Sau ai incercat sa modifici softul pentru un 12F629 (ca 12F628 nu exista).? Daca ai modificat softul cum ai facut? Te intreb deoarece tu ai prezentat doar un .hex si ......... eu personal nu stau sa decompilez un hex. Asta deoarece nu shtiu ce ai facut in mod clar. Pe pagina prezentata de tine vad doar programe scrise in asm pentru PIC16F628. Ceva nu se aseaza bine. Ca idee generala, din ce am observat eu, PIC12XXXX nu stie pe PORTX. Are doar GPIO. Ca idee, timpul costa bani, si multi ca si mine nu stau sa inteleaga totul din nimic. E vorba de timp. Link spre comentariu
grifonul_alb Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Pentru userul 1960 --> vezi ca ti-ai dezactivat primirea de mesaje.Eu cred ca ledul verde mai palpaie pentru ca inca se mai desfasoara operatia de scriere in PIC. Portul serial este un port lent ( este setat la o viteza mica de transfer pentru ca asa vrea programatorul JDM) si , desi in windows, si in programul de scriere, apare ca totul este gata, in realitate s-ar putea ca pe portul serial inca sa se mai transmita date o mica perioada de timp (de genul 10 - 15 secunde). Daca clipeste mai mult de , sa zicem, 1 minut atunci nu stiu ce se intampla acolo. Link spre comentariu
alexu_0687w Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 salutaream o rugaminte la careva de ma help :)am MPlab 8.80 si ceva probleme, incerc sa fac proiect nou pun programul gata facut in salvez si tot asa mai departe si tot buil failed imi da.daca are careva sa explice exact pasii ce trebuie parcursi de cand deschizi mplab ul si Build sa mearga.nush unde gresescam o clona pikcit2 si pic 16f631(asta e altceva)asta e eroareaMake: The target "C:\Users\alexei\Desktop\prj matlab\main.p1" is out of date.Executing: "C:\Program Files\HI-TECH Software\PICC\9.83\bin\picc.exe" --pass1 "C:\Users\alexei\Desktop\prj matlab\main.c" -q --chip=16F628 -P --runtime=default --opt=default -D__DEBUG=1 -g --asmlist "--errformat=Error [%n] %f; %l.%c %s" "--msgformat=Advisory[%n] %s" "--warnformat=Warning [%n] %f; %l.%c %s" Error [141] C:\Users\alexei\Desktop\prj matlab\main.c; 6.21 can't open include file "p16f628.h": No such file or directorysi nu inteleg dc imi zice asa ca doar am selectat pic ul cand am deschis proiectuldaca aveti ceva explicativ sau ceva ce sigur merge sa vad si eu..........ceva bunmultumesc mult. Link spre comentariu
costi002 Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 trebuie sa incluzi in proiectul tau fisierul "p16f628.h". acesta se gaseste de obicei in "C:\Program Files\Microchip\MPASM Suite" si se introduce dand clic stanga, dupa de deschizi proiectul pe "Header files" apoi "add files" Link spre comentariu
MatyC Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 trebuie sa incluzi in proiectul tau fisierul "p16f628.h". acesta se gaseste de obicei in "C:\Program Files\Microchip\MPASM Suite" si se introduce dand clic stanga, dupa de deschizi proiectul pe "Header files" apoi "add files"Asemblerul MPASM nu foloseste fisiere header (extensia .h). Fisierul a p16f628.h este specific compilatorului Hi-Tech. @alexu_0687w: banuiesc in program ai o linie de genul #include "p16f628.h" si din cauza ghilimelelor "" picc.exe cauta acest fisier in folderul proiectului. Pentru a cauta fisierul header in folderul initial, anume p16f628.h din C:\Program Files\HI-TECH Software\PICC\9.83\Include, trebuie scris astfel: #include Insa se pune intrebarea urmatoare: o fi cel corect sau este unul personalizat de cel care a facut programul. Pentru inceput copiaza fisierul asta din C:\Program Files\HI-TECH Software\PICC\9.83\ in folderul unde ai proiectul. LE. Al naibi ca iar m-am grabit. Hitech foloseste "pic16f62xa.h" care este apelat prin "pic.h". Eu cred ca ai luat un program in C scris pentru SourceBoost si fara sa-l adaptezi incerci sa-l compilezi cu Hi-Tech. Ce este scris in italic ignora ca nu este 100% corect. Link spre comentariu
alexu_0687w Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 list p=16F627a ;definire tip PIC #include ;include definiti ptr Port-uri,status,biti,etc errorlevel -302 ;nu mai ma atentioneaza sa fiu atent la Ram daca este in bank-ul respectiv __CONFIG _BODEN_ON&_PWRTE_ON&_INTRC_OSC_NOCLKOUT cblock 0x20 BclL,BclH endc asta e inceputul codului , ma gandesc ca nu am selectat eu ce trebuie cand am inceput proiectul Link spre comentariu
alexu_0687w Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 http://imageshack.us/f/38/printot.png/ in prima imagine am selectat bine acolo? http://imageshack.us/photo/my-images/64/33054541.png/ in poza a 2 e un alt cod facut pt 628 si tot la fel face. ..........e gresit undeva chiar nu stiu daca e dispus careva de discutii pe mess va rog a.avramoae@ Link spre comentariu
alexu_0687w Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 deci in primul rand vreau sa vad ca merge in vreun fel pickit2 colada ti mi voi un programel cu 2 leduri ceva simplu toti pasii ce tre sa ii fac sa mearga si apoi continuiinca ceva pe clona pickite sunt 3 pini si un jumper....la ce folosesc...pp ca la scrierea picului 3,3V sau 5 V...dar de unde stiu ca e varianta buna, clona e de la sorin parca ii zice Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 deci in primul rand vreau sa vad ca merge in vreun fel pickit2 cola ...Deci in primul rand, NU trebuie sa scrii 3 posturi consecutive in 17 minute. Puteai edita/modifica primul post si aveai posibilitatea adaugarii in el, a ceea ce ai scris in celelalte 2 posturi.Dupa cate vad, ai totusi o vechime (de la inscriere) pe acest forum si doar 39 de postari, poate ai uitat regulamentul. Ai sa-ti iei ceva "bobârnace" peste nas de la moderatori. Link spre comentariu
MatyC Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Este necesar un topic separat pentru MPLAB. Sunt prea multi care nu inteleg ca un IDE (Integrated Development Environment) nu este decat o interfata unica pentru multe si atat. MPLAB habar nu are ca ai scris in asm, C cine stie ce varianta sau etc. decat in momentul cand utilizatorul specifica acest lucru. @alexu_0687w: codul sursa care-l ai este in Assembler MPASM. De unde a aparut acolo #include cand initial este #include ?????. Aici http://imageshack.us/f/38/printot.png/ schimba la toolsuite cu Mpasm Toolsuite. Ai in "Project/Select language Toolsuite". Link spre comentariu
alexu_0687w Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 scuze pic ul de care dispun e pic16f631si acolo trebuia scris pickit2 CLONA:)scuze dar m am enervat o leaca pe programele astea :)am reusit sa il fac mi am dat seama ce am gresitnoroc de voi ms mult am modificat dupa uc ul meu 16f631 si imi da o eroareExecuting: "C:\Program Files\Microchip\MPASM Suite\MPASMWIN.exe" /q /p16F631 "631.asm" /l"631.lst" /e"631.err" /d__DEBUG=1Error[113] C:\USERS\ALEXEI\DESKTOP\PRJ MATLAB\PROJECT 1\631.ASM 4 : Symbol not previously defined (_BODEN_ON)Error[113] C:\USERS\ALEXEI\DESKTOP\PRJ MATLAB\PROJECT 1\631.ASM 11 : Symbol not previously defined (CMCON)Message[311] C:\USERS\ALEXEI\DESKTOP\PRJ MATLAB\PROJECT 1\631.ASM 25 : Operand of HIGH operator was larger than H'FFFF'.Warning[219] C:\USERS\ALEXEI\DESKTOP\PRJ MATLAB\PROJECT 1\631.ASM 26 : Invalid RAM location specified. dar cu pic f627a si f628 merge are ceva warning dar merge ,astea 2 au ceva ce nu are f631 Warning[215] C:\USERS\ALEXEI\DESKTOP\PRJ MATLAB\PROJECT 1\631.ASM 1 : Processor superseded by command line. Verify processor symbol.Message[301] C:\PROGRAM FILES\MICROCHIP\MPASM SUITE\P16F627A.INC 33 : MESSAGE: (Processor-header file mismatch. Verify selected processor.)Message[311] C:\USERS\ALEXEI\DESKTOP\PRJ MATLAB\PROJECT 1\631.ASM 25 : Operand of HIGH operator was larger than H'FFFF'.Executing: "C:\Program Files\Microchip\MPASM Suite\mplink.exe" /p16F631 "631.o" /u_DEBUG /z__MPLAB_BUILD=1 /z__MPLAB_DEBUG=1 /o"631.cof" /M"631.map" /W /x Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum