sofian Postat Ianuarie 4, 2008 Partajează Postat Ianuarie 4, 2008 PIC-ul utilizat este PIC16F627A,dar poate fi si altul programatorul poate fi ICD2,PICKIT2,JDM,etc. soft MPLAB care este gratis si se incarca de aici http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1406&dDocName=en019469 schema si pcb urmeaza ... Link spre comentariu
sofian Postat Ianuarie 4, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2008 incepem cu o schema simpla de comanda a 8 leduri ledurile sunt legate la PORTB de la PIC folosim oscilator intern de 4Mhz list p=16F627a ;definire tip PIC #include <p16F627a.inc> ;include definiti ptr Port-uri,status,biti,etc errorlevel -302 ;nu mai ma atentioneaza sa fiu atent la Ram daca este in bank-ul respectiv __CONFIG _BODEN_ON&_PWRTE_ON&_INTRC_OSC_NOCLKOUT cblock 0x20 BclL,BclH endc org 0x0000 ;Adresa de start a microntrollerului movlw 0x07 ;set Digital I/O movwf CMCON ; bsf STATUS,RP0 ;set Bank1 clrf TRISB ;set PORTB toate iesiri clrf STATUS ;Bank0 Bucla movlw b'00000000' ;incarc in registrul "W" valorile ptr PORTB movwf PORTB ;set PORTB (toate iesirile in nivel logic "0") call Wait500Ms ; apel subrutina de intirziere movlw b'11111111' ;incarc in registrul "W" valorile ptr PORTB movwf PORTB ;set PORTB call Wait500Ms ; apel subrutina de intirziere goto Bucla ;inca o data pina la infinitWait500Ms movlw HIGH(50000-1) ; movwf BclH ; movlw LOW(50000-1) ; movwf BclL ;WaitMs00 movlw 0x01 ;1 subwf BclL,f ;2 btfss STATUS,C ;3 decf BclH,f ;4 movfw BclL ;5 iorwf BclH,w ;6 nop ;7 btfss STATUS,Z ;8 goto WaitMs00 ;10 retlw 0x00 ; end Link spre comentariu
jean Postat Ianuarie 16, 2008 Partajează Postat Ianuarie 16, 2008 Va rog sa ma ajutati!Cum se poate scrie in pic 16F84, programul atasat mai jos, care este scris pe pagina unei reviste?...Stiu ca am nevoie de un programator, dar nu stiu cum sa transpun textul de pe revista intr-un format digital inteles de programator. Am scris acest program in Notepad si in Microsoft Word dar nu este inteles de programator. Multumesc anticipat celui ce ma ajuta sa rezolv aceasta problema! Link spre comentariu
cirip Postat Ianuarie 17, 2008 Partajează Postat Ianuarie 17, 2008 Eu suspectez ca ai facut o greseala la transcriere.Zipeaza si ataseaza fisierul creeat de tine in Notepad, ca sa incerc si eu sa-l incarc in simulator sau programator. Atentie, foloseste Notepad, in nici un caz Word. Word isi baga propriile caractere de control si borseste hexul.Ai putea forta Word sa salveze plain text, dar cel mai sigur e cu Notepad. Dupa ce l-ai salvat, schimba-i extensia din txt in hex si incerca din nou.Cirip Link spre comentariu
jean Postat Ianuarie 17, 2008 Partajează Postat Ianuarie 17, 2008 Fisierul facut in notepad si arhivat este atasat mai jos. Link spre comentariu
sofian Postat Ianuarie 17, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2008 baga si punctele( alea in fata daca vrei sa mearga Link spre comentariu
cirip Postat Ianuarie 17, 2008 Partajează Postat Ianuarie 17, 2008 I-am adaugat punctele si am incercat sa-l incarc in MPLAB. Nu merge. Zice ca nu iese suma de control, ceea ce inseamna ca cel mai probabil ai gresit undeva la transcriere.Cred ca cel mai bine ar fi sa contactezi autorul si sa-l rogi sa-ti trimita hexul prin e-mail.Cirip Link spre comentariu
sofian Postat Ianuarie 26, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2008 in postul 2 schema si cablajul, urmeaza un soft ptr mai multe leduri si diverse combinatii de aprindere Link spre comentariu
d2134 Postat Ianuarie 26, 2008 Partajează Postat Ianuarie 26, 2008 Va rog sa ma ajutati!Cum se poate scrie in pic 16F84, programul atasat mai jos, care este scris pe pagina unei reviste?...Pai, fisierele text contin reprezentarea ascii a caracterelor, nu valoarea hexa. E nevoie sa-l scri cu un editor de hexa (IC-PROG de ex.) sau sa folosesti tasta [Alt]. Link spre comentariu
cirip Postat Ianuarie 26, 2008 Partajează Postat Ianuarie 26, 2008 Pai, fisierele text contin reprezentarea ascii a caracterelor, nu valoarea hexa. E nevoie sa-l scri cu un editor de hexa (IC-PROG de ex.) sau sa folosesti tasta [Alt].Cred ca nu. Fisierele .hex sunt fisiere text, deci pot fi scrise/creeate cu Notepadul. Conversia la binar o face softul de programare.Cirip Link spre comentariu
d2134 Postat Ianuarie 26, 2008 Partajează Postat Ianuarie 26, 2008 Da, am vazut ca se poate edita si in NotePad (cu :in fata liniei).A fost un caracter gresit pe linia a 11-a.Incearca sa il incarci acum in MPLAB. in IC-PROG se incarca corect doar ca nu are informatii in Config Word (3FFD) Link spre comentariu
Vizitator Pulsar Postat Iunie 9, 2008 Partajează Postat Iunie 9, 2008 PIC-ul utilizat este PIC16F627A,dar poate fi si altulprogramatorul poate fi ICD2,PICKIT2,JDM,etc.soft MPLAB care este gratis si se incarca de aici http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1406&dDocName=en019469schema si pcb urmeaza ...Spuneti-mi va rog daca se poate "citi" programul dintr-un PIC ce pare a fi protejatVa multumesc Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iunie 9, 2008 Administratori Partajează Postat Iunie 9, 2008 Nu se poate Link spre comentariu
Vizitator Bradeanu Postat Iunie 11, 2008 Partajează Postat Iunie 11, 2008 Am si eu o problema am un Pic inscriptor Velleman V111 na si cand incerc sa scriu un program pe pic imi da eroarea asta. Folosesc un pif 16F84A , cineva mia spus ca nu am boot.. nustiu ce fisier pt a putea scrie pe pic , daca aveti careva fisierul ala va rog atasatile si datimil si mie. Link spre comentariu
sofian Postat Iunie 11, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2008 spune ca nu gaseste cuvintul de configurare al picului care vrei sa il programezi(PIC16F84A) in fisierul care il incarci, asa ca va trebui sa il pui tu manual Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum