Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sa programez un PIC

Postări Recomandate

• Răspunsuri 602
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

incepem cu o schema simpla de comanda a 8 leduri

ledurile sunt legate la PORTB de la PIC

folosim oscilator intern de 4Mhz

list   p=16F627a   ;definire tip PIC	#include <p16F627a.inc>  ;include definiti ptr Port-uri,status,biti,etc	errorlevel  -302   ;nu mai ma atentioneaza sa fiu atent la Ram daca este in bank-ul respectiv	__CONFIG _BODEN_ON&_PWRTE_ON&_INTRC_OSC_NOCLKOUT	cblock 0x20		BclL,BclH	endc  org 0x0000          ;Adresa de start a microntrollerului  movlw   0x07      ;set Digital I/O  movwf   CMCON   ;  bsf   STATUS,RP0   ;set Bank1  clrf   TRISB          ;set PORTB toate iesiri  clrf   STATUS       ;Bank0  Bucla  movlw  b'00000000'        ;incarc in registrul "W" valorile ptr PORTB  movwf   PORTB         ;set PORTB (toate iesirile in nivel logic "0")  call   Wait500Ms   ; apel subrutina de intirziere  movlw  b'11111111'        ;incarc in registrul "W" valorile ptr PORTB  movwf   PORTB         ;set PORTB  call   Wait500Ms   ; apel subrutina de intirziere  goto    Bucla             ;inca o data pina la infinitWait500Ms   movlw   HIGH(50000-1)   ;      movwf   BclH      ;      movlw   LOW(50000-1)   ;      movwf   BclL      ;WaitMs00   movlw   0x01      ;1      subwf   BclL,f      ;2      btfss   STATUS,C   ;3      decf   BclH,f      ;4      movfw   BclL      ;5      iorwf   BclH,w      ;6      nop         ;7      btfss   STATUS,Z   ;8      goto   WaitMs00   ;10      retlw   0x00      ;	end
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Va rog sa ma ajutati!Cum se poate scrie in pic 16F84, programul atasat mai jos, care este scris pe pagina unei reviste?...Stiu ca am nevoie de un programator, dar nu stiu cum sa transpun textul de pe revista intr-un format digital inteles de programator. Am scris acest program in Notepad si in Microsoft Word dar nu este inteles de programator. Multumesc anticipat celui ce ma ajuta sa rezolv aceasta problema!

Link spre comentariu

Eu suspectez ca ai facut o greseala la transcriere.Zipeaza si ataseaza fisierul creeat de tine in Notepad, ca sa incerc si eu sa-l incarc in simulator sau programator. Atentie, foloseste Notepad, in nici un caz Word. Word isi baga propriile caractere de control si borseste hexul.Ai putea forta Word sa salveze plain text, dar cel mai sigur e cu Notepad. Dupa ce l-ai salvat, schimba-i extensia din txt in hex si incerca din nou.Cirip

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Va rog sa ma ajutati!Cum se poate scrie in pic 16F84, programul atasat mai jos, care este scris pe pagina unei reviste?...

Pai, fisierele text contin reprezentarea ascii a caracterelor, nu valoarea hexa. E nevoie sa-l scri cu un editor de hexa (IC-PROG de ex.) sau sa folosesti tasta [Alt].
Link spre comentariu

Pai, fisierele text contin reprezentarea ascii a caracterelor, nu valoarea hexa. E nevoie sa-l scri cu un editor de hexa (IC-PROG de ex.) sau sa folosesti tasta [Alt].

Cred ca nu. Fisierele .hex sunt fisiere text, deci pot fi scrise/creeate cu Notepadul. Conversia la binar o face softul de programare.Cirip
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator Bradeanu

Am si eu o problema am un Pic inscriptor Velleman V111 na si cand incerc sa scriu un program pe pic imi da eroarea asta. Folosesc un pif 16F84A , cineva mia spus ca nu am boot.. nustiu ce fisier pt a putea scrie pe pic , daca aveti careva fisierul ala va rog atasatile si datimil si mie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări