Ovidanie Postat Iunie 30, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2023 Pe masura ce se evapora, cu ce completez? E clar ca se va evapora, daca nu completez raman fara lichid in borcane. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 30, 2023 Partajează Postat Iunie 30, 2023 Oare merită efortul în loc să cumperi oțet din magazine ? Că nici ăia nu-l fac din petrol... Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 30, 2023 Partajează Postat Iunie 30, 2023 Eu zic că la completat tot apă.Preferabil de izvor. Am primit azi de la o rudă 2 l de ananas.Făcut în toamnă deja are gust de oţet!Ăsta e ananasul la noi,dacâ nu-i adaugi zahăr... Un amic,care lucra la Vinalcol,mi-a spus o chestie:"două lucruri conservă vinul,adică alcoolul şi aciditatea".Alcoolul îl controlau prin adaos de zahăr înainte de fermentare,iar aciditatea o corectau cu acid citric alimentar... De asta se şi diluează vinul cu apă-ajută la fermentare... Link spre comentariu
norad Postat Iunie 30, 2023 Partajează Postat Iunie 30, 2023 Nu se completeaza cu nimic. Ideea e ca volumul de lichid ce se va evapora sa fie cat mai mic. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 30, 2023 Partajează Postat Iunie 30, 2023 norad.Completare dacă se evaporă f mult... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 4, 2023 Partajează Postat Iulie 4, 2023 https://www.scridoc.com/2021/07/cum-se-fabrica-otetul-tehnologia-de_10.html?m=1 Link spre comentariu
Ovidanie Postat August 25, 2023 Autor Partajează Postat August 25, 2023 Ma mir ca nu se evapora. La inceputul lunii iulie am pus vinul in borcane, 2,5 litri vin completat cu 0,5 litri apa sa fie plin borcanul de 3 litri. 3 straturi de tifon, capacul bortit asa cum se vede. A stat in foisor, relativ la soare, cam o saptamana apoi le-am dus intr-un depozit unde este putin mai racoare decat afara. Este cam tulbure si putin miroase a otet. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 27, 2024 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2024 Cand a dat frigul am mutat borcanele din foisor, in beci. Am avut curaj sa gust din continut, nu s-a acrit nici macar putin, are gust de vin de cea mai proasta calitate. In ritmul asta nu cred ca obtin otet, nici in 2 ani. Link spre comentariu
okean Postat Ianuarie 28, 2024 Partajează Postat Ianuarie 28, 2024 QUED... otelul e ca iaurtul trebe' cuib ! Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 28, 2024 Partajează Postat Ianuarie 28, 2024 Viul ajuge otet, din cauza unor bacterii. Daca acestea nu au mediu prielnic de dezvoltare, obții o posirca buna de aruncat. Link spre comentariu
Ovidanie Postat August 1, 2024 Autor Partajează Postat August 1, 2024 Așa arată acum. Nu am completat cu apă, nu prea s-a evaporat. Vinul alb deja este oțet, încă nu este definitivat, dar miroase a oțet și are gust diluat, de parcă ar fi oțet cu apă. Dar e în regulă, poate fi consumat. Vinul roșu, nu s-a oțetit. Cred că voi lua din depunerea aia tulbure de de pe fundul borcanului cu vin alb și voi însămința vinul roșu cu ce bacterii or fi acolo. Am pus și anul ăsta trei borcane, deocamdată nu se întîmplă nimic. Link spre comentariu
daniels Postat August 1, 2024 Partajează Postat August 1, 2024 Folosesc numai otet din vin. Am o damigeana de 20l in care pun vin din cand in cand Otetul pt consum il pun intr-un pet de 2l. Link spre comentariu
ionut120v Postat August 1, 2024 Partajează Postat August 1, 2024 otetul de vin nu presupune nici un efort, se face singur otet daca nu aresuficient alcool, adica n-a avut zahar destul mustu. Am 100 l de aruncat, personal consum foarte putin bacteriile alea i-mi dau damage la burta, fac pe mine, cu vinul e alta treaba, burta n-are probleme. Link spre comentariu
daniels Postat August 1, 2024 Partajează Postat August 1, 2024 Acum 11 minute, ionut120v a spus: daca nu aresuficient alcool Total gresit, vezi ca folosesti alceva ca otet. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum