Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Otet din vin


Ovidanie

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Ovidanie

    9

  • BRANCA

    5

  • daniels

    4

  • norad

    3

Top autori în acest subiect

 Eu zic că la completat tot apă.Preferabil de izvor.

 Am primit azi de la o rudă 2 l de ananas.Făcut în toamnă deja are gust de oţet!Ăsta e ananasul la noi,dacâ nu-i adaugi zahăr...

 Un amic,care lucra la Vinalcol,mi-a spus o chestie:"două lucruri conservă vinul,adică alcoolul şi aciditatea".Alcoolul îl controlau prin adaos de zahăr înainte de fermentare,iar aciditatea o corectau cu acid citric alimentar...

 De asta se şi diluează vinul cu apă-ajută la fermentare...

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Ma mir ca nu se evapora. La inceputul lunii iulie am pus vinul in borcane, 2,5 litri vin completat cu  0,5 litri apa sa fie plin borcanul de 3 litri. 3 straturi de tifon, capacul bortit asa cum se vede. A stat in foisor, relativ la soare, cam o saptamana apoi le-am dus intr-un depozit unde este putin mai racoare decat afara. Este cam tulbure si putin miroase a otet.

 

20230825-173756.jpg

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Cand a dat frigul am mutat borcanele din foisor, in beci. Am avut curaj sa gust din continut, nu s-a acrit nici macar putin, are gust de vin de cea mai proasta calitate. In ritmul asta nu cred ca obtin otet, nici in 2 ani.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Așa arată acum. Nu am completat cu apă, nu prea s-a evaporat. Vinul alb deja este oțet, încă nu este definitivat, dar miroase a oțet și are gust diluat, de parcă ar fi oțet cu apă. Dar e în regulă, poate fi consumat.

Vinul roșu, nu s-a oțetit. Cred că voi lua din depunerea aia tulbure de de pe fundul borcanului cu vin alb și voi însămința vinul roșu cu ce bacterii or fi acolo.

 

Am pus și anul ăsta trei borcane, deocamdată nu se întîmplă nimic.

 

20240801-192708.jpg

 

Link spre comentariu

otetul de vin nu presupune nici un  efort, se face singur otet daca nu aresuficient alcool, adica n-a avut zahar destul mustu.

Am 100 l de aruncat, personal consum foarte putin bacteriile alea i-mi dau damage la burta, fac pe mine, cu vinul e alta treaba, burta n-are probleme.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări