Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ceas cu afisaj 7 segmente varianta niq_ro

daniels

Postări Recomandate

• Răspunsuri 157
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionutz2013

70

• daniels

60

• Stefan

4

• teomishu

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu am construit cu ceva vreme in urma acel ceas in doua sau trei variante, cu afisaje de 0.56" apoi de 1" si ultimul de 1.2". Am facut chiar si o varianta cu digitul 3 rasucit cu 180 de grade si su secundele pe doua puncte. Schema este ok, softul este ok. Daca nu merge ceva nu este in regula la montajul realizat. 

Link spre comentariu

Nemai avand ce pierde, am scos CI de pe placa, am lipit componentele direct pe pini si merge.

ceas.png

Rezistenta de la senzorul de temperatura-umiditate care se pune intre ”+” si ”date” are rol de calibrare?

Editat de daniels
Link spre comentariu
Acum 6 ore, zvonacfirst a spus:

Eu am construit cu ceva vreme in urma acel ceas in doua sau trei variante, cu afisaje de 0.56" apoi de 1" si ultimul de 1.2". Am facut chiar si o varianta cu digitul 3 rasucit cu 180 de grade si su secundele pe doua puncte. Schema este ok, softul este ok. Daca nu merge ceva nu este in regula la montajul realizat. 

Ai schema de la el si codul? Pare interesant. Vreau sa fac si eu unu de genu asta sa afiseze ora si temperatura din casa 

Link spre comentariu

Am facut si eu acest proiect dar intrebarea mea este cum pot modifica delayu la afisare? Sa tina mai mult afisata ora si mai putin temperatura si umiditatea. De ex vreau sa fie afisata ora timp de 20 secunde, temperatura 5 secunde, umiditatea 5 secunde.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Cum pot modifica delayul la asta? https://imgur.com/a/pLh1Cr2

Vreau sa tina mai mult afisarea orei cat si cea a temperaturii si umiditatii. Momentan in schema este montat doar modulul RTC. Cel de temperatura plus umiditate nu este montat deoarece nu il am inca. O sa il montez cum o sa il primesc.

Link spre comentariu

Da este la viteza reala. Ai idee cum pot face acea modificare? Este din soft dar nu ma pricep la programare sa il modific. E enervant sa faca asa repede.

Link spre comentariu

DS3231. Dar senzorul de temperatura plus umiditate e lipsa momentan. Apropo cand afisaza temperaturi sub 10° cum afisaza? 9° sau 09°? De la ce ar putea fi sa reduc viteza aia? 

Link spre comentariu

Ceasul merge fara senzorul de temperatura si umezeala. Verifica daoar modulul RTC cu schita pusa de antemir pe la inceput. Nu e nevoie sa modifici sau sa scoti ceva din ce ai cablat. E posibil sa ai probleme cu cuartul.

Link spre comentariu

Ideea e ca face asa si inainte de a monta rtc-ul doar ca inainte nu se schimba ora ne avand oscilatie. Dupa ce am instalat modulul am oscilatie, ora merge bine dar afisarea a ramas la fel ca si inainte de a instala rtc. Cand aveam doar adruino si afisajul fara niciun alt modul instalat afisa la fel. Cel cu afisajul rosu cu interfata seriala este un NTP. Vad ca asta cu RTC merge bine ca ntp. Dar viteza aia de schimbare a afiaarii este prea enervanta.

20230718_204337.jpg

Editat de ionutz2013
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări