daniels Postat Septembrie 17 Autor Partajează Postat Septembrie 17 Am incercat sa alimentez ceasul din bateria asta si nu a mers. Bateria are 6.2v. O pot folosi? Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 17 Partajează Postat Septembrie 17 @daniels chiar și o problema atât de simplă necesită ceva mai multe detalii din partea Dvs. Ce înseamnă "nu merge"? Probabil știți că acel acumulator de laptop are o plăcuță electronică (BMS) cu diferite protecții și în lipsa comunicației cu "masterul" (laptopul) este posibil să nu îl puteți utiliza. Nu știu unde este schema ceasului pentru a vedea care este domeniul tensiunilor de alimentare dar oricum tensiunea livrată de acumulator trebuie măsurată și în sarcină nu doar in gol. Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 17 Autor Partajează Postat Septembrie 17 Da, asa este, e posibil sa nu-l pot utiliza. Schema ceasului este cea despre care se vorbeste in topic, o alimentez printr-un 7805 si am vazut ca functioneaza si cu tensiune de 5V. Nu functioneaza in sensul ca nu se aprinde absolut nimic. Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 18 Partajează Postat Septembrie 18 Dacă utilizați acumulatorul respectiv cu plăcuța BMS originală acesta trebuie și încărcat, o tensiune de 6,2V înseamă 3,1V per celula care este sub tensiunea nominală de 3,6V. Se poate elimina / înlocui plăcuța BMS originală cu una "universală" pentru două celule serie dar mai înainte de asta trebuie să verificați dacă ambele celule mai sunt bune. Chiar și cu un nou modul BMS tot trebuie să le încărcați corect cu un încărcător adecvat pentru Li-Ion. Legat de 7805 acesta nu își justifică prezența pentru tensiuni de alimentare de sub 7V deoarece nu își îndeplinește rolul de stabilizator dacă tensiunea de intrare nu este cu cel puțin 2V mai mare de cât tensiune de ieșire. Într-adevăr ceasul poate funcționa astfel deoarece microcontrolerul de pe modul Arduino funcționează și cu tensiuni mai mici însă pentru a garanta o funcționare stabila și tensiune de alimentare trebuie să fie stabilă. Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Septembrie 26 Partajează Postat Septembrie 26 La 17.09.2024 la 12:28, daniels a spus: Am incercat sa alimentez ceasul din bateria asta si nu a mers. Bateria are 6.2v. O pot folosi? Daca pui un stabilizator de 5v suficient un lm 7805 merge Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 26 Autor Partajează Postat Septembrie 26 Nu merge, de la inceput am prevazut un 7805. E pus sub afisaj, in foto 2 se vede surubul de prindere. Link spre comentariu
teomishu Postat Septembrie 26 Partajează Postat Septembrie 26 16 minutes ago, daniels said: Nu merge Ce tensiune masurati pe acumulator cand alimentati montajul ? Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 26 Autor Partajează Postat Septembrie 26 Are 6.2V, bateria e buna, nu este epuizata. Link spre comentariu
teomishu Postat Septembrie 26 Partajează Postat Septembrie 26 (editat) 7 minutes ago, daniels said: Are 6.2V Din cauza asta nu merge. Este prea putin. Editat Septembrie 26 de teomishu Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 26 Autor Partajează Postat Septembrie 26 Nu inteleg, merge daca il alimentez cu 5V, tot prin 7805. Link spre comentariu
teomishu Postat Septembrie 26 Partajează Postat Septembrie 26 Pune un osciloscop pe intrarea/iesirea lui 7805 cand alimentezi din acumulator. Link spre comentariu
teomishu Postat Septembrie 26 Partajează Postat Septembrie 26 (editat) 11 minutes ago, daniels said: Nu inteleg, merge daca il alimentez cu 5V, tot prin 7805. Cu o resistenta in paralel incearca sa afli rezistenta interna a acumulatorului de 6.2V. Editat Septembrie 26 de teomishu Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Septembrie 27 Partajează Postat Septembrie 27 Al meu e alimentat de lano sursa de 5v permanent. Acumulatoru ala ar tine cel mult cateva zile o sapt. Am testat cu un acumulator de 5000 mAh si dupa vreo 5 zile era aproape descarcat. Asa la curent merge fara pb de prin iulie. In schimb la RTC exista o problema si anume imi dadea tensiune in bateria de 3v a rtc-ului si o busa. Dar asta am rezolvat cu o dioda inseriata cu bateria cu sensul de la baterie la rtc si acum chiar daca pica curentu nu se mai pierde ora cum facea inainte. Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 27 Autor Partajează Postat Septembrie 27 Eu la RTC am inttrerupt cablajul care incarca bateria. Merge si daca scoti (strici cu un patent) LED-ul. Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Septembrie 27 Partajează Postat Septembrie 27 1 oră în urmă, daniels a spus: Eu la RTC am inttrerupt cablajul care incarca bateria. Merge si daca scoti (strici cu un patent) LED-ul. Si daca ii intrerupi alimentarea cand revine isi mai pastreaza ora? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum