Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ceas cu afisaj 7 segmente varianta niq_ro

daniels

Postări Recomandate

• Răspunsuri 156
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La 27.09.2024 la 12:58, daniels a spus:

Da, o pastreaza.

Da partea proasta e ca functioneaza doar pe baterie. Cand se termkna bateria nu o sa mai functioneze rtc ca nu se mai alimenteaza de la sursa. Chiar daca controleru e alimentat. Daca de ex ii scoti bateria nu o sa mai functioneze. Eu am intrerupt intre aterie si integratul de la rtc unde am pus acea dioda. Ca sa aiba aim de la sursa iar cand pica sursa sa ramana pe baterie ca sa nu piarda ora.

Link spre comentariu

Eu am pus baterie cr luata din auchan. Nu are cum sa tina 10 ani o baterie chiar si la un ceas de mana banal se consuma intr-un an 2. De fapt e un stabilizator de la 5v la 3,6v care alimenteaza rc si alimenteaza si acea baterie care ii da tensiune permanentsiii scurteza si viata asa. Inainte sa ac modificarea gaseam bateria umflata dupa cateva zile ma mir ca nu a si explodat. Acu dua ce am intrerupt si am pus dioda aia merge perfect si sta foarte bine aici pe dulap deja are vreo 4 luni de la finalizarea proiectului. Termometru ala digital o sa dispara din peisaj. A fost doar de test sa vad daca indica temperatura la fel.GjorGH6.thumb.jpeg.e3363e5aa9a2b02dcad25d0e72e3a53c.jpeg

Link spre comentariu

Bateria CR tine cam cat tine cea din calculator.

Acela e un circuit de incarcare pt baterie, nu face altceva. Bateria este folosita numai atunci cand nu este alimentat din exterior, in rest se incarca tot timpul. E anormal sa incarci o baterie care nu se incarca printr-un circuit de incarcare primitiv.

Link spre comentariu
Citat

Nu are cum sa tina 10 ani o baterie chiar si la un ceas de mana banal se consuma intr-un an 2. 

Nu stiu ce sa zic...eu port la mana un ceas Casio Lineage Titanium cu asta:

https://depozitulcubaterii.ro/home/551-baterie-pentru-ceas-oxid-de-argint-renata-ag4-377-376-sr626sw-1-55v.html

Din 2012, nu pare sa aiba nevoie de vreo schimbare...

Un coleg de job are la mana tot un Casio, G-Shock din 1990, dar al lui are baterie cu litiu CR2025, tot asa, nu a schimbat-o vreodata.

Sau va referati la pocnitorile "smartwatch" care trebuiesc incarcate la 2 zile, si dau coltul intr-un an-doi?

Link spre comentariu

Ma refer la un ceas clasic cum e acel casio sau alte ceasuri de genu ala. Nevastamea are un seiko vechi tot de prin 90 si bateria tine cam 2 ani jumate. E model analogic nu cu afisaj digital. Cat despre ceasu facut de mine sunt curios cat o sa tina bateria aia. Care am pus-o in iulie cand am finalizat ceasu acum ramane de vazut. Deocamdata nu s-a mai umblat la el de atunci si merge perfect.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări