Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Integrat încărcător baterii

Postări Recomandate

Buna seara .mi s a defectat încărcătorul de la baterie pe care scrie 36v 5A .marca german meister. Chestia e ca l am desfăcut si integratul care comanda încărcarea (tip smd 2x4pini)din ce mi dau seama este crăpat. Daca poate cineva sa mi dea o idee cam ce ar putea fi acolo si daca găsesc sa l schimb mi ar fi de mare ajutor. Nu știu dacă am scris la rubrica corecta. Deci accept și pietre...seara frumoasa și mulțumesc anticipat celor care vor răspunde

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Pune poze clare de aproape cu fața cu piese și cea cu cablajele.

Dacă ai ceva experiență cu depanarea surselor poți să afli ce integrat ar putea fi cu ajutorul unui progrămel rusesc.Se identifică pinii de plus și minus, cel de feedback, de comandă al tranzistorului de putere și funcție de poziția lor pe capsulă, obții o listă cu potențialele compatibilități.

http://elektron.ucoz.ua/index/podbor_pwm_kontrollerov/0-88

https://vip-cxema.org/index.php/online-raschjoty/393-podbor-shim-kontrollera-po-vyvodam

În cel mai rău caz, poți înlocui integratul cu o ,,sursă universală,, de tv-uri genul celei din link.Am făcut asta la un încărcător de bormașină de firmă chiar de curând.

https://www.iqelectric.ro/surse-de-energie/sursa-de-alimentare-universala-tv-zd07a.html

O metodă de postare a pozelor de mare rezoluţie:

Plasaţi fotografia sau fotografiile alese pe desktop-ul PC-ului sau laptopului.La telefon nu e cazul.

Deschideţi aplicaţia din link https://imgur.com/upload

Trageţi (drag&drop) imaginile dorite de pe desktop (sau selectaţi manual) în caseta de upload a aplicaţiei.De pe telefon, selectaţi fotografiile dorite manual din dosarul corespunzător (DCIM) sau ,,Imagini,,.

După ce fotografiile s-au încărcat pe site (apare ,,upload complete,,), daţi click dreapta pe fiecare poză şi selectaţi ,,Copy image,,.Fără a închide fereastra aplicaţiei, întoarceţi-vă pe forum şi în postarea topicului, daţi click şi alegeţi ,,Paste,,.

Imaginea va fi copiată ca link direct şi va apărea oricui ca o fotografie reală, nu ca link pe care să dai click pentru vizualizare.

Link spre comentariu

Mda deci integratul ars este cel care comanda un trafulet. Este cu 7 pini nu vad decât cs pe el restul e sărit din el nu se mai vede .si mai are un lm 358 care vine pe cele doua leduri verde si rosu .plus la firele care vin pe lamelele de la baterie . Am încercat cu o alta sursa de 30v în comutație am trecut peste traf si am alimentat direct pe condensatorul de la lm358. Este un 470mf 35v ca acolo vin si circuitele de la traf ...am taiat circuitele care vin de la traf si am folosit doar partea de lm.nu merge în momentul când bag bateria la încărcat intra sursa în protecție si oprește tensiunea. Dc nush ....

Link spre comentariu

5a scrie pe ea .dar interiorul sunt 10 baterii 18650 de 3.7 la 2A. O sa încerc sa modific partea de comanda cu un 3842 sau sa încerc cu ceva asemănător sa comand .deocamdată nu mai am timp de ea ..chinezării de 2 lei si e luata de nici 2 luni .a stat 3h la încărcat și a cedat.....

Link spre comentariu

Cea de 30v. Mi ar fi fost ușor sa o repar pe cea originala .dar nush ce a pus chinezul acolo .ca schimbam ci și aia era. Si oricum daca aflu ce integrat ar fi parca vad ca nici nu găsesc înlocuitor ca de la ăștia mici fara gene te aștepți la orice ....:))

Link spre comentariu

Eu am reparat un încărcător de bormaşină folosind un kit de sursă universală, am poza pe acasă, diseară o pun dacă nu uit.

Aceeaşi situaţie era, integratul original explodat.A funcţionat perfect, dar e nevoie de ceva experienţă ca să modifici.

Link spre comentariu
Acum 7 ore, validae a spus:

Eu am reparat un încărcător de bormaşină folosind un kit de sursă universală, am poza pe acasă, diseară o pun dacă nu uit.

Aceeaşi situaţie era, integratul original explodat.A funcţionat perfect, dar e nevoie de ceva experienţă ca să modifici.

Daca am schema voi încerca să modific. Oricum deocamdată e tras pe dreapta e de la un flex .am altele pe curent .asta îl folosesc sa mai ascut cuțitele de la motocoasa unde n am acces la curent cand mai cosesc pe la gradini. Din ce am văzut condensatorul de pe integrat era dezlipit poate si din cauza asta a pocnit C I. Totuși mi se pare ciudat sa se ducă atat de rapid .bn ca la cat costa flex cu 2 acumulatori si incatcator .nici ca te aștepți la alta calitate.... Eu l am luat sa ma folosesc de el din joi în Paște. Dar se pare ca nici pt atat nu e bun :))

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări