Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invazie de melci


flomar60

Postări Recomandate

După ploile astea grădina mea a fost invadată de melci!....am câțiva metri pătrați de căpșuni și lighioanele acolo s-au aciuit!

...tocmai când vroiam să strâng ultima producție și să o pun la congelat pt. toamnă...

Așa arată o tufă invadată:

435340308_IMG_6043(FILEminimizer).thumb.JPG.2a1fd0831a8844cf9098465fb10f1d64.JPG                                                                                                                                  urmările asupra fructelor

1595741877_IMG_6042(FILEminimizer).thumb.JPG.becf462b33157aa2464e664308084d63.JPG672179343_IMG_6041(FILEminimizer).thumb.JPG.48d9b95b0e4e2882d3053afd22e8010e.JPG.......................din 5 metri pătrați de cultură am strâns câteva kilograme de melci:

305637843_IMG_6045(FILEminimizer).thumb.JPG.73e9fdf2d697e61cbabb9ad642a0d0be.JPG                                                                                                                                Aveți și voi astfel de probleme?....cum ați rezolvat?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • PINTI

    3

  • zvonacfirst

    3

  • BRANCA

    2

  • flomar60

    2

Top autori în acest subiect

Chestia cu gătitul....hmmm....nu prea mă atrage! ...chiar dacă sunt oameni care apreciază acest fel de hrană,eu nu fac parte dintre aceștia!

Link spre comentariu

 flomar60.Eu am gătit melci!Atât că i-am curăţat cam mult...Nu sunt răi.

 Ca să scapi de ei îi aduni.

 Un sfat pentru căpşuni-pune paie sub ele sau folie.

Editat de BRANCA
Link spre comentariu
Acum 10 minute, flomar60 a spus:

chiar dacă sunt oameni care apreciază acest fel de hrană,eu nu fac parte dintre aceștia!

Daca nu ati incercat nu aveti de unde sa stiti. 

Link spre comentariu

Optimol si se repeta cind apar iara.

La mine au dat iama-n porumb, nu era fir de porumb fara melcul lui, doar ca erau cei fara cochilie, Limax, la fel de stricatori.

Link spre comentariu

  Acestia se aduna si se pun intr-o lada inchisa, dar sa aiba gauri de aerisire mici.

Se lasa acolo, undeva la racoare, fara apa, fara mancare, timp de o saptamana. In acest timp acestia elimina toate dejectiile din sistemul digestiv.

Se scot, se spala si se pun la fiert, cu cochilie cu tot, intr-o apa putin sarata.

Dupa 20 min. de fierbere, acestia pot fi scosi din cochilie cu o furculita sau cutit. Se pot servi cu mujdei de usturoi si mamaliguta.

 

Acum sunt cruzi si sunt f. buni de mancat. Daca ii lasi pana la toamna, sa creasca mari, ospatul va fi si mai mare.

Gandeste-te ca acele capsuni sunt deja pe duca. Alte pagube nu mai fac.

Dar la toamna...carnea de melc baban.. ? 

 

PS.

Este o reteta gastronomica de la bunica mea si va asigur ca este foarte gustoasa (cui ii place).

Incercati si nu veti regreta.

 

Cu stima

  George. 

Editat de PINTI
Link spre comentariu

 Pinti.Nu mai fac alte pagube??Păi dacă rod şi frunză de hrean!!

 Reţeta ta e cea mai simplă,eu i-am fiert cu vin.

 De scos din cochilie foloseam ac siguranţă.

 Chiar nu arunci nimic din ei?La "biblie" zice să înlături partea spiralată...

Link spre comentariu

Si la mine au invadat gradina limacsii . Am avut cativa in solar dar i-am cules noaptea la lumina lanternei.  Urmeaza sa ma ocup de cei din gradina dar cum gradina are aprox 5000m2 nu prea am chef sa umblu cu lanterna dupa ei. O sa le dau niste momeli dedicate din comert plus niste capcane cu bere. Am auzit ca sunt mari betivani limacsii astia.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, PINTI a spus:

Dupa 20 min. de fierbere, acestia pot fi scosi din cochilie cu o furculita sau cutit.

Am mancat la francezi. Lucrez de multi ani pentru firme din Franta. La mesele festive erau  nelipsiti melcii din meniu. Ei ne dadeau melci iar noi le raspundeam, cand ne intorceau vizita, cu sorici la Hanul lui Manuc. Mancau francezii sorici si beau bere ca la concurs.

Am fost reticent la inceput cu melcii, dar dupa ceva tarie cu gheata am prins curaj. Nu cu mujdei si mamaliguta - dar merita incercat. Francezii aveau cateva sosuri diferite in mici boluri. Ii scoteam cu o scobitoare din cochilie, ii dadeam prin sos si mergeau la mare fix. Unele sosuri erau asa de iuti ca faceai ochii ca melcul.

Link spre comentariu

Cei ce au mancat, stiu ca este o delicatesa.

Recomand celorlalti, care nu au mancat, sa incerce.

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Limacsii au ca dusman natural o specie de rata indiana. Fiind însa animale de apa, necesita o balta pentru a se simti bine si a-si face datoria asa cum trebuie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări