flomar60 Postat Iunie 21, 2023 Partajează Postat Iunie 21, 2023 După ploile astea grădina mea a fost invadată de melci!....am câțiva metri pătrați de căpșuni și lighioanele acolo s-au aciuit! ...tocmai când vroiam să strâng ultima producție și să o pun la congelat pt. toamnă... Așa arată o tufă invadată: urmările asupra fructelor .......................din 5 metri pătrați de cultură am strâns câteva kilograme de melci: Aveți și voi astfel de probleme?....cum ați rezolvat? Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 21, 2023 Partajează Postat Iunie 21, 2023 Strica tot, eu ii adun si ii dau la pasari. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Iunie 21, 2023 Partajează Postat Iunie 21, 2023 https://m.facebook.com/groups/capsunisicapsunari/permalink/4549852578472218/ Sunt buni daca stiti sa ii gatiti. Cred ca ar merita incercat daca tot ii aveti. Link spre comentariu
flomar60 Postat Iunie 21, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2023 Chestia cu gătitul....hmmm....nu prea mă atrage! ...chiar dacă sunt oameni care apreciază acest fel de hrană,eu nu fac parte dintre aceștia! Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 21, 2023 Partajează Postat Iunie 21, 2023 (editat) flomar60.Eu am gătit melci!Atât că i-am curăţat cam mult...Nu sunt răi. Ca să scapi de ei îi aduni. Un sfat pentru căpşuni-pune paie sub ele sau folie. Editat Iunie 21, 2023 de BRANCA Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Iunie 21, 2023 Partajează Postat Iunie 21, 2023 Acum 10 minute, flomar60 a spus: chiar dacă sunt oameni care apreciază acest fel de hrană,eu nu fac parte dintre aceștia! Daca nu ati incercat nu aveti de unde sa stiti. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 21, 2023 Partajează Postat Iunie 21, 2023 Optimol si se repeta cind apar iara. La mine au dat iama-n porumb, nu era fir de porumb fara melcul lui, doar ca erau cei fara cochilie, Limax, la fel de stricatori. Link spre comentariu
PINTI Postat Iunie 21, 2023 Partajează Postat Iunie 21, 2023 (editat) Acestia se aduna si se pun intr-o lada inchisa, dar sa aiba gauri de aerisire mici. Se lasa acolo, undeva la racoare, fara apa, fara mancare, timp de o saptamana. In acest timp acestia elimina toate dejectiile din sistemul digestiv. Se scot, se spala si se pun la fiert, cu cochilie cu tot, intr-o apa putin sarata. Dupa 20 min. de fierbere, acestia pot fi scosi din cochilie cu o furculita sau cutit. Se pot servi cu mujdei de usturoi si mamaliguta. Acum sunt cruzi si sunt f. buni de mancat. Daca ii lasi pana la toamna, sa creasca mari, ospatul va fi si mai mare. Gandeste-te ca acele capsuni sunt deja pe duca. Alte pagube nu mai fac. Dar la toamna...carnea de melc baban.. ? PS. Este o reteta gastronomica de la bunica mea si va asigur ca este foarte gustoasa (cui ii place). Incercati si nu veti regreta. Cu stima George. Editat Iunie 21, 2023 de PINTI Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 21, 2023 Partajează Postat Iunie 21, 2023 Pinti.Nu mai fac alte pagube??Păi dacă rod şi frunză de hrean!! Reţeta ta e cea mai simplă,eu i-am fiert cu vin. De scos din cochilie foloseam ac siguranţă. Chiar nu arunci nimic din ei?La "biblie" zice să înlături partea spiralată... Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Iunie 21, 2023 Partajează Postat Iunie 21, 2023 Si la mine au invadat gradina limacsii . Am avut cativa in solar dar i-am cules noaptea la lumina lanternei. Urmeaza sa ma ocup de cei din gradina dar cum gradina are aprox 5000m2 nu prea am chef sa umblu cu lanterna dupa ei. O sa le dau niste momeli dedicate din comert plus niste capcane cu bere. Am auzit ca sunt mari betivani limacsii astia. Link spre comentariu
PINTI Postat Iunie 21, 2023 Partajează Postat Iunie 21, 2023 Sa nu confundam melcii cu limacsii. Melcii au cochilie, limacsii nu. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Iunie 21, 2023 Partajează Postat Iunie 21, 2023 1 oră în urmă, PINTI a spus: Dupa 20 min. de fierbere, acestia pot fi scosi din cochilie cu o furculita sau cutit. Am mancat la francezi. Lucrez de multi ani pentru firme din Franta. La mesele festive erau nelipsiti melcii din meniu. Ei ne dadeau melci iar noi le raspundeam, cand ne intorceau vizita, cu sorici la Hanul lui Manuc. Mancau francezii sorici si beau bere ca la concurs. Am fost reticent la inceput cu melcii, dar dupa ceva tarie cu gheata am prins curaj. Nu cu mujdei si mamaliguta - dar merita incercat. Francezii aveau cateva sosuri diferite in mici boluri. Ii scoteam cu o scobitoare din cochilie, ii dadeam prin sos si mergeau la mare fix. Unele sosuri erau asa de iuti ca faceai ochii ca melcul. Link spre comentariu
PINTI Postat Iunie 21, 2023 Partajează Postat Iunie 21, 2023 (editat) Cei ce au mancat, stiu ca este o delicatesa. Recomand celorlalti, care nu au mancat, sa incerce. Editat Iunie 21, 2023 de PINTI Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 22, 2023 Partajează Postat Iunie 22, 2023 Limacsii au ca dusman natural o specie de rata indiana. Fiind însa animale de apa, necesita o balta pentru a se simti bine si a-si face datoria asa cum trebuie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum