doru3160 Postat Iunie 27, 2023 Partajează Postat Iunie 27, 2023 Eu azi dimineață am vazut 2 masini cu girofar care au oprit alte masini in trafic, pe strazi super aglomerate. In punctele alea, nu aveau nici trecere pietoni, nici intersecție. Ma tem ca doar nu aveau lumini aprinse. Rar spre deloc am vazut in drumul meu echipaje rutiere la lucru, ca acum, de asta mi s-a parut iesit din comun. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 27, 2023 Partajează Postat Iunie 27, 2023 (editat) Acuma este momentul. @BRANCA una este modificare, adaugare a unui modul de comanda in instalatia electrica, alta este instalatie de iluminat, acolo problema este cind pui lampi exterioare, ca acele DRL de la Osram, acel modul, un releu sau comutator pus in bord nu insemna modificare a instalatiei de iluminat. Editat Iunie 27, 2023 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 27, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2023 Ion_Bumbu.Înţeleg,dar modulul nu-l pui de florile cucului,ci pentru DRL. Corect ar fi ca DRL,autorizat UE, să poată fi montat fără aprobare RAR... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 27, 2023 Partajează Postat Iunie 27, 2023 Modulul il pui ca sa aprinda luminile de intilnire, faza scurta, aia ce e pe masina. DRL-ul ala de la Osram are omologare europeana deci ar trebui sa fie legal si la noi de pus. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 27, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2023 Sau modificat restricţiile vechi pentru DRL de mai jos??Există nişte reglementări mai fresh?? Poate fi legal, cu urmatoarele conditii: 1. sa fie kit DRL omologat RAR 2. sa il monteze un service autorizat RAR pentru interventii la sistemul de iluminare/semnalizare 3. sa detii dovata punctelor 1 si 2 (omologare stampilata de service) 4. sa te prezinti la RAR pentru a omologa modificarea adusa autoturismului, si a mentiona acest lucru in CIV. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 28, 2023 Partajează Postat Iunie 28, 2023 Acum 14 ore, BRANCA a spus: Sau modificat restricţiile vechi pentru DRL de mai jos??Există nişte reglementări mai fresh?? Poate fi legal, cu urmatoarele conditii: 1. sa fie kit DRL omologat RAR 2. sa il monteze un service autorizat RAR pentru interventii la sistemul de iluminare/semnalizare 3. sa detii dovata punctelor 1 si 2 (omologare stampilata de service) 4. sa te prezinti la RAR pentru a omologa modificarea adusa autoturismului, si a mentiona acest lucru in CIV. 1. De unde cumperi asa ceva? 2. Rezolvabil 3. Idem 4. Daca te taxează cat nu face, mai bine lipsă. Din punctul meu de vedere, nu e mare lucru sa folosesti faza scurtă. Sunt totusi niste aspecte pe care eu le consider neajunsuri. Comutatorul de lumini statea pe auto, si nu aveam treaba sa-l misc prea des. Acum trebuie sa-l frec peste 2...3pozitii de mai multe ori pe zi. Farurile nu au racire suficienta in traficul urban. Si nu mai putin ma deranjeaza ca atunci cand aprind luminile, tot bordul inclusiv display ul navigatiei isi reduce luminozitatea ca si cum ar fi noapte, si nu mai poti vedea nimic pe navigatie daca e soare afara. Toate au rezolvare, dar trebuie umblat in instalatie. Asa cum s-a spus, niste diode serie cu becul ii reduce substantial puterea consumata, deci si caldura degajata, dar trebuie releu de strapare pt mers de noapte, iar la navigatie introdus un intrerupator (chiar cu senzor de lumina ambient) pe pinul de comanda luminozitate. Astea te cam scot din zona de confort, pt ca niste tembeli considera ca un om normal, cu permis de conducere nu poate vedea o mașină pe contrasens decât dacă are farurile aprinse. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 28, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2023 doru3160.Fix problemele care le întãmpini le am şi eu la maşină! Nu cred că becurile pe fază scurtă sunt făcute să meargă continu ziua şi devin sensibile la şocuri.Am auzit de multe ori cazuri de bec "scuturat" din denivelări. DRL cu leduri consumă puţin curent şi sunt de viaţă lungă.De asta ar fi fost mai bine să poţi monta la maşină aşa ceva,fără să mai ajungi la RAR!Adică stabilit din start locul de amplasare pe maşini,modalitatea de conectare şi montat în service. Mi se pare interesantă ideea ta cu diode şi ştrapare fază scurtă.Atât că dacă onor curcanului nu i se va pare suficient de luminos... Chiar să zic că am văzut vreo 2 maşini,în trafic,cu lumină redusă pe faza scurtă şi mâ întrebam ce e cu ele... Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 28, 2023 Partajează Postat Iunie 28, 2023 Aia e. Complicatii inutile. Cred ca ce ai vazut erau pozitii sau dlr uri cu halogen. Exista si asa ceva. De bag pe mertz pozitii led mai puternice imi ia talonul desi nu deranjeaza mai tare ca un dlr. De bag pe angels leduri puternice iar.... Aia e. Birocrația ne omoara nu tehnica. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 28, 2023 Partajează Postat Iunie 28, 2023 Acum 7 ore, BRANCA a spus: Atât că dacă onor curcanului nu i se va pare suficient de luminos... Legea se aplica pe fapte, nu pe impresii. Spune faza scurta aprinsa, nu spune si ce intensitate luminoasa sa aiba, si nici nu au cu ce masura ca sa demonstreze justetea impresiei. Eu zic ca e o nisa de unde se pot castiga bani si ma indoiesc ca or sa o rateze, sigur vor apare oferte legale. Nici mie nu-mi plac masinile sorcova, dar daca acum se cer DRL uri, asta se va aplica. Link spre comentariu
ionut120v Postat Iunie 29, 2023 Partajează Postat Iunie 29, 2023 (editat) Acum exista si bec led de 4000k programabil cu telecomanda poti face fluxul luminos identic cu cel al unui halogen. Am identificat un loc in far unde se poate pune banda led DRL fara sa schimbe aspectul exterior si sa interfereze cu lumina farurilor, de dorit este ca DRLurile sa fie cat mai aprope de marginea masinii sa defineasa clar gabaritul. Cu ledurie astea trebuie facut putin propaganda cu poluarea, la apectul asta comisia e foarte sensibila, de exemplu facut un calcul cate tone de dioxid de carbon ar scuti trecerea total pe led si atunci ar veni cu directiva sa se treaca pe led. https://www.hella.com/soe/en/News/Bus-headlights-LED-reduces-CO2-footprint-by-one-third-6122/ Editat Iunie 29, 2023 de ionut120v Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum