Yo4You Postat Ianuarie 5, 2008 Partajează Postat Ianuarie 5, 2008 Adaug o schema din revista radioamator de receptor sincrodina ce functioneaza 100% l-am construit si eu dar iti zic ca rezultatele is pe masura daca nu ai antena te uiti la un montaj care functioneaza teoretic si practic nu auzi nimic. Link spre comentariu
EPSICOM Postat Ianuarie 11, 2008 Partajează Postat Ianuarie 11, 2008 Receptoarele din comert, cele cu autoscan, se gasesc la un pret derizoriu si sunt realizate cu TDA7088, o varianta similara cu cea al lui gogoo. In datasheet sunt expuse destule detalii pentru modificare banda, varianta cu condensator variabil,... timp de joaca si experimente sa fie.Daca nu, am o varianta de receptor cu doua tranzistoare realizata acum cativa ani. O adresa pe pm si e cadou deja (circuitul imprimat). Link spre comentariu
Mosu Tuti Postat Martie 9, 2008 Partajează Postat Martie 9, 2008 Draga gogoo, intai de toate BUNA ZIUA, eu iti inteleg revolta fata de un "spanac" de ap. de radio cat o cutie de chibrituri sau ceva de genul asta. Da !!!! Baietii au dreptate. Dumneata nu ai definit corect enuntul problemei. In primul rand trebuie sa spui ce te intereseaza. Vrei sa asculti politia? la ce iti foloseste, doar nu crezi ca vei afla cu 5' inainte de a-ti face perchizitia, vrei sa asculti taximetristii, de ce ? esti taximetrist si vrei sa te duci la comenzile preluate de ei? hai sa fim seriosi. Aceste transmisiuni nu iti folosesc la nimic. In general aici sunt oameni care au ceva cunostinte de electronica si care cam stiu ce vor sa faca. In al doilea rand, Te-ai exprimat ca si cand ai avea ceva cunostinte in domeniu, dar nu ai specificat cat de profunde sunt. Cred ca nu ai cunostintele necesare despre propagare, alocare de frecvente si moduri de transmisie. Astea se incearca a se invata in primul rand si apoi vei vedea ca se invata ori tarziu, ori niciodata. Dupa cun am vazut in ultimul raspuns postat am inteles ca esti "sucarit" ca baieti te cam iau "la misto" si ca vei cunstruii ap. cu TDA700. Bravo. 100 de puncte. Trage cablajul, construieste bobinele si vezi ce iese. De ce nu stabilesti ce domeniu din undele hertiene te intereseaza. Cum vei face acordul ap. Sti ce este aceea sensibilitate ? Fa cum a spus Lenin: "Invatati, invatati, invatati" si cum spun EU: "Respectati, intrebati si lucrati" ! Spor la treaba. Mosu Tuti. Link spre comentariu
Blind Postat Martie 18, 2008 Partajează Postat Martie 18, 2008 Ca tot se cauta o schema a unui radioreceptor care sa acopere o banda cat mai larga, vedeti daca asta va satisface: http://www.elektor.com/magazines/2006/d ... 8618.lynkx Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum