franzm Postat Iunie 16, 2023 Partajează Postat Iunie 16, 2023 Acum 42 minute, draku a spus: BIOS-ul banuiesc ca este pe cipul cu eticheta P1.40... Intrati pe site-ul producatorului si vedeti daca exista acolo un fisier bios cu numele P1.40. Daca aveti doua placi identice si una are biosul corupt, se booteaza cu biosul bun, se extrage cipul si se baga cel corupt (fara a opri calculatorul) si se scrie biosul în cip. Pentru extragerea cipului am folosit fîsii de banda adeziva pe care le.am trecut pr sub cip (cu calculatorul oprit. PT PLCC am folosit extractor dedicat. Nu am reusit sa stric nici un cip. Dupa ce booteaza, cipul bios este trecut automat în stare high-Z sau i se taie alimentarea. Se revine la normal numai daca se booteaza din nou sau se dau comenzile specifice pentru scriere. Link spre comentariu
draku Postat Iunie 17, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2023 Nu am doua placi identice si nici nu am cum sa determin daca biosul este corupt la cea cu probleme. Cipul acesta pare un banal DIL cu 8 pini, nu e greu de scos. MX25L12873FPI Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum