Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificatoare operationale originale

Tracius

Postări Recomandate

Problema cu contrafacaturile mai degrabă întâlnești pe ali sau eBay, plus ca sunt mulți producători din China despre care eu cel puțin pana acum nici n-am auzit.

Acuma, nu poți fi sigur in nimic, majoritatea au linii de fabricație in China, mai știi ce și de unde vine?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sonic11

6

• Tracius

6

• validae

5

• eos

4

Top autori în acest subiect

Acum 3 ore, modoran a spus:

Tu ai cumparat vreodata ceva de la LCSC

Au si ei chinezismele lor, dar au si produse originale doar ca astea din urma sunt mai scumpe decat la alti distribuitori. Nu generalizez, dar pentru cateva produse de care sunt interesat am verificat preturile si sunt mai sus decat la Mouser.  

Link spre comentariu

Multumesc la toata lumea pentru ajutor si sfaturi!

Se pare ca nu pot scrie de cat un numar mic de posturi asa ca incerc sa raspund aici la toti

@daniel_2004

Eu eram ăla dar nu am schimbat încă nici un operațional, am montat doar socluri pentru a nu păți ca inițiatorul topicului și mai vedem pe parcurs...

Trist e ca Zishan-ul are DIP8, dar operationalul initial era intepenit, n-am realizat ce fac, si am ajuns intr-o situatie de mi-am folosit forta si nu inteligenta. Mi se intampla rar asta.

@validae

Cauți un reprezentant local/european al TI și cumperi cu transport mai ieftin decât din USA.

Am notat; Buna smecheria.

@Усилитель
@antonvasileeee
@hixpp02

Unii folosesc in loc OPA1612 ,care e mai bun ca LM4562...

Am incercat deja vreo 2 OPA, dar sincer nu cred ca mi se potriveste sunetul. Mi se pare prea relaxat. Ciudat, au fost singurele operationale incercate de mine care sunau foarte diferit de restul. Poate ca aici am nimerit originale :)

@eos
Multumesc pentru link. Si eu cred ca experienta primeaza. Clar nu i-as baga pe toti chinezii in aceeasi oala. Sunt convins ca si pe aliexpress sunt vanzatori seriosi si cu reputatie buna. Numai ca nu-i stiu eu.

Mama mama da ce speriati sunteti de orice vine din China.HAi sa va intreb altceva: ati luat ceva de acolo ati comparat cu altceva si da cu virgula?Asta ca sa nu mai vorbim din poze

Am comandat mai multe de pe LM4562NA de pe aliexpress si toate diferite ca si aspect de cel pe care il aveam. Sunetul e cel descris mai sus, destul de bun, dar nu cel asteptat. Bine, asta as zice ca e exceptia. De cele mai multe ori am fost multumit de produsele comandate din china.

@sonic11
Cand planuiesti sa dai comanda ?

21 minutes ago, modoran said:

Nu prea cred ca astia de la TI au vreo fabrica a lor, le fac si ei unde pot.

Sper sa nu fie cum e cola, de are alt gust in state de cum are in romania....

Link spre comentariu
Acum 25 minute, Tracius a spus:

Multumesc la toata lumea pentru ajutor si sfaturi!

Se pare ca nu pot scrie de cat un numar mic de posturi asa ca incerc sa raspund aici la toti

@daniel_2004

Trist e ca Zishan-ul are DIP8, dar operationalul initial era intepenit, n-am realizat ce fac, si am ajuns intr-o situatie de mi-am folosit forta si nu inteligenta. Mi se intampla rar asta.

@validae

Am notat; Buna smecheria.

@Усилитель
@antonvasileeee
@hixpp02

Am incercat deja vreo 2 OPA, dar sincer nu cred ca mi se potriveste sunetul. Mi se pare prea relaxat. Ciudat, au fost singurele operationale incercate de mine care sunau foarte diferit de restul. Poate ca aici am nimerit originale :)

@eos
Multumesc pentru link. Si eu cred ca experienta primeaza. Clar nu i-as baga pe toti chinezii in aceeasi oala. Sunt convins ca si pe aliexpress sunt vanzatori seriosi si cu reputatie buna. Numai ca nu-i stiu eu.

Am comandat mai multe de pe LM4562NA de pe aliexpress si toate diferite ca si aspect de cel pe care il aveam. Sunetul e cel descris mai sus, destul de bun, dar nu cel asteptat. Bine, asta as zice ca e exceptia. De cele mai multe ori am fost multumit de produsele comandate din china.

@sonic11
Cand planuiesti sa dai comanda ?

Sper sa nu fie cum e cola, de are alt gust in state de cum are in romania....

"Cand planuiesti sa dai comanda"

În câteva zile.

Link spre comentariu

Stimati tovarasi si pretini,

Daca vreti componente originale, va uitati pe site-ul producatorului în lista distribuitorilor autorizati. Daca alesul inimii dvs. este trecut acolo, aveti mari sanse sa primiti componente orijenale, mai ales daca le luati pa persoana juridica si aveti un oarece renume în spate. Altfel (ca persoana fizica), sansele de a primi smelturi cresc semnificativ.

Link spre comentariu

M-am mirat că TI are fabrică în Taiwan,deoarece stiam că grosul se produce în SUA.In fapt şi National Semiconductors a fost achiziţionatâ de ei.

Pe de altă parte TSMC din Taiwan e cel mai mare producător de cipuri din lume...

Link spre comentariu

TSMC fac circuite integrate pe scara foarte larga, nu-si spurca ei liniile de fabricatie cu nimicuri.

Multi producatori au transferat pasii de productie low-tech în tari precum China, Singapore, Malta si Maroc.

Tranzistoarele în capsula de plastic de la ON, de ex,. sunt difuzate în SUA iar waferele testate sunt trimise în China pentru încapsulare.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, franzm a spus:

Multi producatori au transferat pasii de productie low-tech în tari precum China, Singapore, Malta si Maroc.

cu China , sint  total  de  acord ... insa  restul  de  3  tari , nu sint  de  acord ...

Link spre comentariu
Acum 3 ore, franzm a spus:

TSMC fac circuite integrate pe scara foarte larga, nu-si spurca ei liniile de fabricatie cu nimicuri.

TSMC fabrica doar tehnologia de varf cu ultimele noduri pana la 2 nano

Link spre comentariu

Voi chiar credeti ca de acolo ies grosul banilor, din nodurile alea de fabricatie ?  Nu cred ca exista vreun amplificator operational pe lumea asta realizat pe 5 nm, ci pe noduri mult inferioare. De ce ? Pentru ca nu e nevoie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări