Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificatoare operationale originale

Tracius

Postări Recomandate

Acum 9 ore, Tracius a spus:

Buna ziua,

Incerc sa inlocuiesc un LM4562NA pe care l-am deteriorat la extractie. Am tot incercat surse din china sau locale, dar se pare ca sunt diferente intre op-amp-ului initial si cele noi, atat la sunet (ceea ce ma intereseaza de fapt) cat si la aspectul fizic(fonturi diferite, marcajele in relief, etc). Ceea ce ma face sa cred ca cele pe care le-am comandat nu sunt originale.

Ma puteti ajuta cu o recomandare de unde as putea comanda un op-amp original ? Mouser au transport scump. Cei de la Farnell sunt de incredere ?

Sunt din Bucuresti. Teoretic ar trebui sa fie si magazine fizice unde as putea gasi, dar nu stiu de niciunul. Poate stie cineva ?

Multumesc frumos

Mai gasesti si aici original de la Texas https://www.lcsc.com/search?q=LM4562NA

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sonic11

6

• Tracius

6

• validae

5

• eos

4

Top autori în acest subiect

Acum 8 ore, Усилитель a spus:

Acum 8 ore, Усилитель a spus:

Unii folosesc in loc OPA1612 ,care e mai bun ca LM4562...

Si eu as merge tot pe 1612 .

Se gaseste in Ro la mai multi distribuitori.

Editat de antonvasileeee
Link spre comentariu

Nu este foarte sigur ca nici oprationalul cu care a venmit aparatul este un LM4562NA autentic, poate... la aceste aparate/comonente nu se stie niciodata.

OPA1656 merita incercat.

Link spre comentariu
Acum 8 ore, validae a spus:

Vezi să nu....aia e divizie Shenzen Electronics.Deci numa TI originale n-o să fie acolo...

Iti spune unu care ia de acolo multe alte chestii. Unele din ele am avut si ocazia sa le compar cu altele luate de la mouser si digikey

Nu vamai speriati ca unele chestii se pot lua si din china.Nu inseamna ca toate sunt facaturi si la o adica poti lua de curiozitate de teste si comparari acolo unde crezi ca ai dubii

Link spre comentariu

Să fim înțeleși, chinezii pot face orice vrei și pot pune orice siglă vrei.Asta nu face neapărat acele produse și ,,originale,,. Chiar dacă unele și funcționează...

Dacă însă un producător ca Texas Instruments are contract de producție cu o firmă din Shenzen și le pune la dispoziție matrițele originale și produsele sunt fabricate exact cu specificațiile Texas Instruments, da... atunci putem vorbi de un produs ,,original,,.

Dar cum chinezii sunt cunoscuți și recunoscuți ca mari copiatori și imitatori ai oricărei firme posibile, doar Texas Instruments poate confirma dacă produce acele integrate la acea firmă.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, validae a spus:

Să fim înțeleși, chinezii pot face orice vrei și pot pune orice siglă vrei.Asta nu face neapărat acele produse și ,,originale,,. Chiar dacă unele și funcționează...

Dacă însă un producător ca Texas Instruments are contract de producție cu o firmă din Shenzen și le pune la dispoziție matrițele originale și produsele sunt fabricate exact cu specificațiile Texas Instruments, da... atunci putem vorbi de un produs ,,original,,.

Dar cum chinezii sunt cunoscuți și recunoscuți ca mari copiatori și imitatori ai oricărei firme posibile, doar Texas Instruments poate confirma dacă produce acele integrate la acea firmă.

Au fost cazuri, chiar foarte multe..

Link spre comentariu
Acum 3 minute, BRANCA a spus:

sonic11.Vama pt TI cãt?

Cu tot cu vama, curios este ca au venit din Taiwan și comanda am plasat-o pe sait la Ti.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, validae a spus:

Mama mama da ce speriati sunteti de orice vine din China.HAi sa va intreb altceva: ati luat ceva de acolo ati comparat cu altceva si da cu virgula?Asta ca sa nu mai vorbim din poze

Link spre comentariu
Acum 4 ore, validae a spus:

Tu ai cumparat vreodata ceva de la LCSC sau doar iti dai cu parerea ?   Eu am cumparat de acolo si totul e exact cum trebuie sa fie, exact ca si cum ai cumpara de la mouser sau digikey.  Doar ca la LCSC mai sunt si multi producatori chinezi ce nu-i gasesti in alta parte.

Nu compara cu facaturile de pe aliexpress, asta e un fel de distribuitor cu reputatie foarte buna din Asia. Nu fabrica ei insusi nimic, despre ce matrite vorbesti ? Dupa cum nici mouser si digikey nu fabrica nimic si nu au vreo matrita.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări