laur+ Postat Iunie 12, 2023 Partajează Postat Iunie 12, 2023 Va salut stimați colegi! As dori o recomandare pentru un cd player decent și fiabil. Ideal din generație mai noua,cele vechi având nevoie de un posibil recap. Mulțumesc anticipat pentru postări. Link spre comentariu
sonic11 Postat Iunie 12, 2023 Partajează Postat Iunie 12, 2023 Eu din contra as cauta un cd player care sa aiva la baza cipuri dac r2r gen pcm56, pcm61, tda1541....etc sau ceva mai noi cu pcm1702, 1704... Link spre comentariu
laur+ Postat Iunie 13, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2023 (editat) Chiar crezi ca poți face diferența între r2r și delta sigma? Din punct de vedere auditiv, ma refer. Editat Iunie 13, 2023 de laur+ Link spre comentariu
dadix Postat Iunie 13, 2023 Partajează Postat Iunie 13, 2023 (editat) @laur+ eu am DAC pe tda1543 si imi place mai mult cum "joaca" decat alte 2 interfete audio care au cip sigma-delta . Diferenta este audibila . Dar totul depinde de buget . Cati bani esti dispus sa cheltui pe CD player ? Editat Iunie 13, 2023 de dadix Link spre comentariu
laur+ Postat Iunie 13, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2023 Nu foarte mult, în jur de 350-400 lei. Nu sunt sigur ca dacurile suna asa diferit. Cred ca diferența este în etajul de după ele. Link spre comentariu
sonic11 Postat Iunie 13, 2023 Partajează Postat Iunie 13, 2023 Acum 5 ore, laur+ a spus: Chiar crezi ca poți face diferența între r2r și delta sigma? Din punct de vedere auditiv, ma refer. Era doar un punct de vedere, am acasă cd cu 1540, 1543.....si altele cd mai noi. Pt mine 1540 este campion și se aude mai natural de cat akm...pcm...ad de generație mai noua. Dar dacă crezi ca nu poți face diferența la ce mai întrebi aici, ia ce-ți pica în mana ca tot aia e Link spre comentariu
dadix Postat Iunie 14, 2023 Partajează Postat Iunie 14, 2023 (editat) "Nu foarte mult, în jur de 350-400 lei." In acesti bani nu cred ca ai sa gasesti un sunet bun pe cipuri sigma-delta mai noi, Daca vrei ca si sunet sa fie mai apropiat de sigma-delta si sunetul modern atunci cum zicea si colegul @sonic11 alege ceva pe pcm1702 sau pcm1704 . Dac-urile pe tda1541 , tda1545 , tda1543 suna mai aproape de analog si au un soundstage mai mic , dar mai multa emotie in sunet , mai muzicale . Editat Iunie 14, 2023 de dadix Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 14, 2023 Partajează Postat Iunie 14, 2023 Un DAC de calitate pe 24 biți, cu ceva DSP in fata poate fi făcut sa sune exact cum se dorește și nici cea mai buna ureche de liliac haudiofil nu va putea sa facă diferența între un DAC R2R pe 16 biți și o astfel de soluție haudiofila dacă are prelucrarea din fata făcută corect. Link spre comentariu
dadix Postat Iunie 14, 2023 Partajează Postat Iunie 14, 2023 Pe site-ul https://www.rollaudio.eu/ poti cauta dupa cipul DAC incorporat , modelul de player. Link spre comentariu
sonic11 Postat Iunie 14, 2023 Partajează Postat Iunie 14, 2023 (editat) 1 oră în urmă, sesebe a spus: Un DAC de calitate pe 24 biți, cu ceva DSP in fata poate fi făcut sa sune exact cum se dorește și nici cea mai buna ureche de liliac haudiofil nu va putea sa facă diferența între un DAC R2R pe 16 biți și o astfel de soluție haudiofila dacă are prelucrarea din fata făcută corect. @sesebe Laurențiu nu vrea sa faca "tuning" unui DAC delta sigma, el cauta ceva stoc care sa sune bine. Sa nu credeți ca dac-urile delta sigma performante nu suna cum trebuie, unele dintre ele sunt extrem de bine gândite și cu performante inegalabile, dar distracția asta costa Pe domeniu asta este multe de palavragit și eu ii recomand sa aleagă cu urechile nu din auzite. Editat Iunie 14, 2023 de sonic11 Link spre comentariu
laur+ Postat Iunie 16, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2023 Mulțumesc pentru recomandări. Din păcate nu am cunoștințele necesare sa construiesc un dac. Am reușit sa ascult comparativ câteva cd playere mai vechi și mai noi pe sistemul unei cunoștințe, colegul dadix are dreptate, majoritatea celor vechi nu pot recrea o scena tridimensionala,pierd anumite detalii. În concluzie o sa încerc sa îl repar pe al meu, are probleme cu citirea ultimelor 2 piese de pe cd. Link spre comentariu
laur+ Postat Iunie 16, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2023 Mulțumesc pt recomandare, destul de rar. Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 16, 2023 Partajează Postat Iunie 16, 2023 Acum 11 ore, laur+ a spus: Mulțumesc pentru recomandări. Din păcate nu am cunoștințele necesare sa construiesc un dac. Am reușit sa ascult comparativ câteva cd playere mai vechi și mai noi pe sistemul unei cunoștințe, colegul dadix are dreptate, majoritatea celor vechi nu pot recrea o scena tridimensionala,pierd anumite detalii. În concluzie o sa încerc sa îl repar pe al meu, are probleme cu citirea ultimelor 2 piese de pe cd. Schimba unitatea laser, dar vezi sa nu fie made în ciaina dacă vrei sa dureze. Link spre comentariu
dadix Postat Iunie 16, 2023 Partajează Postat Iunie 16, 2023 @laur+ ce cd player ai acum ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum