Ovidanie Postat Iunie 12, 2023 Partajează Postat Iunie 12, 2023 Astazi dimineata, la cafea, am asistat la o discutie... asa ca va rog sa ma ajutati cu urmatorul scenariu: X-ulescu trimite un fisier in format FLAC, printr-un server de genul "fileshare" Eu descarc fisierul pe telefon, apoi il transfer, prin bluetooth, pe alt telefon, iar de pe al doilea tel. transfer fisierul FLAC intr-un desktop vai de mama lui, virusat, care ruleaza WIN7 fara licenta. De pe acest desktop, cu un Nero piratat, scriu pe un CD acel fisier FLAC. Va rog sa-mi spuneti daca incape comparatie intre fisierul original, cel din computerul lui Xulescu si fisierul de pe CD-ul meu. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 12, 2023 Partajează Postat Iunie 12, 2023 Ai rulat o verificare a fișierului după arderea cu Nero ? Dacă verificarea e OK, ai scris același fișier dat de X-ulescu.... Link spre comentariu
ionut120v Postat Iunie 12, 2023 Partajează Postat Iunie 12, 2023 FLAC este lossless compression ,dar daca apar erori pot fi alterate, exista anumite situatii cand sistemul nu verifica sau nu poate verifica erorile, am patit cu un stik, care parea ok dar era fake, sistemul nu raporta nici o eroare, dar deschise cu un editor HEX aveam fisiere doar cu 0FF. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 12, 2023 Partajează Postat Iunie 12, 2023 Probabil FF voiai să scrii... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 12, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2023 Se modifica sau nu se modifica fisierul cand e copiat de multe ori de pe un sistem pe altul? Pierde din calitate acel FLAC? Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Iunie 12, 2023 Partajează Postat Iunie 12, 2023 NU, nu se pierde nimic, este copiere de informatie digitala, nu conversie. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iunie 12, 2023 Partajează Postat Iunie 12, 2023 Daca in tot lantul asta de transfer nu s-a reconvertit in nici un fel fisierul, nu se pierde nimic. Flac-ul este ca si cand ai arhiva cu zip sau rar. Este o arhiva speciala pentru muzica. Daca ti-ar da cineva o arhiva cu niste fisiere executabile ale unui software si s-ar pierde 1 bit pe drum, crezi ca ar mai functiona acel soft ? Si Flac-ul e tot un fisier si este copiat ca oricare altul. Dar avantajul lui nu este ca nu se pierde nimic cand il copiezi, ci faptul ca nu se pierde nimic nici cand il convertesti inapoi in forma bruta de WAV. Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 13, 2023 Partajează Postat Iunie 13, 2023 Se pierde doar la conversia din si in cd audio. Formatul respectiv e mai putin imun erorilor de citire, scriere, cauzate de zgarieturi sau praf. In format date nu se pierde nimic. Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Iunie 13, 2023 Partajează Postat Iunie 13, 2023 Daca sursa Flac-ului este o inregistrare pe 24 sau 32 biti nu cred ca se poate pune nealterat pe un CD audio. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 13, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2023 Acum 2 ore, AlpHs00 a spus: Daca sursa Flac-ului este o inregistrare pe 24 sau 32 biti nu cred ca se poate pune nealterat pe un CD audio. De ce? Este mai mare de 700 Mb? Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Iunie 13, 2023 Partajează Postat Iunie 13, 2023 Cand am zis CD audio, m-am referit la Compact Disc Digital Audio, CDDA... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 13, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2023 Am inteles. Amicii astia care se aduna in barul unde-mi beau cafeaua de dimineata nu prea inteleg cum e faza cu digitalul, multi dintre ei chiar nu pot pricepe cum de pe un CD zgariat poate fi recuperata integral informatia, fie ca e vorba de muzica, fisiere foto, programe executabile. Acum ceva-ceva au inteles, accepta ca se poate transfera un fisier digital de mii de ori, informatia nu se altereaza. Dar nu vor sa accepte ca un fisier FLAC redat de un telefon modest nu sufera nici o modificare, inca au impresia ca e ca la discul vinil, un pick-up prost poate distruge discul. Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 13, 2023 Partajează Postat Iunie 13, 2023 Daca n au studii tehnice, nici macar facute pe cont propriu da le pace. Sunt doar discuții de spart sămânța. Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 13, 2023 Partajează Postat Iunie 13, 2023 1 oră în urmă, Ovidanie a spus: ... de pe un CD zgariat poate fi recuperata integral informatia, fie ca e vorba de muzica, fisiere foto, programe executabile. Nu chiar. Doar în limitele capacitatii de corectare a erorilor. Valabil si pentru FLAC si pentru canalele prin care se trimit fisierele. Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 13, 2023 Partajează Postat Iunie 13, 2023 In general canalele de transmisie asigura suplimentar integritatea. Sunt puține excepții. Link spre comentariu
Postări Recomandate