Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alterare fisiere .flac

Postări Recomandate

Astazi dimineata, la cafea, am asistat la o  discutie... asa ca va rog sa ma ajutati cu urmatorul scenariu: X-ulescu trimite un fisier in format FLAC, printr-un server de genul "fileshare" Eu descarc fisierul pe telefon, apoi il transfer, prin bluetooth, pe alt telefon, iar de pe al doilea tel. transfer fisierul FLAC intr-un desktop vai de mama lui, virusat, care ruleaza WIN7 fara licenta. De pe acest desktop, cu un Nero piratat, scriu pe un CD acel fisier FLAC. Va rog sa-mi spuneti daca incape comparatie intre fisierul original, cel din computerul lui Xulescu si fisierul de pe CD-ul meu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

FLAC este lossless compression ,dar daca apar erori pot fi alterate, exista anumite situatii cand sistemul nu verifica sau nu poate verifica erorile, am patit cu un stik, care parea ok dar era fake, sistemul nu raporta nici o eroare, dar deschise cu un editor HEX aveam fisiere doar cu 0FF.

Link spre comentariu

Daca in tot lantul asta de transfer nu s-a reconvertit in nici un fel fisierul, nu se pierde nimic. Flac-ul este ca si cand ai arhiva cu zip sau rar. Este o arhiva speciala pentru muzica. Daca ti-ar da cineva o arhiva cu niste fisiere executabile ale unui software si s-ar pierde 1 bit pe drum, crezi ca ar mai functiona acel soft ? Si Flac-ul e tot un fisier si este copiat ca oricare altul. Dar avantajul lui nu este ca nu se pierde nimic cand il copiezi, ci faptul ca nu se pierde nimic nici cand il convertesti inapoi in forma bruta de WAV.

Link spre comentariu

Am inteles. 

Amicii astia  care se aduna in barul unde-mi  beau cafeaua de dimineata nu prea inteleg cum e faza cu digitalul, multi dintre ei chiar nu pot pricepe cum de pe un CD zgariat poate fi recuperata integral informatia, fie ca e vorba de muzica, fisiere foto, programe executabile. Acum ceva-ceva au inteles, accepta ca se poate transfera un fisier digital de mii de ori, informatia nu se altereaza. Dar nu vor sa accepte ca un fisier FLAC redat de un telefon modest nu sufera nici o modificare, inca au impresia ca e ca la discul vinil, un pick-up prost poate distruge discul.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Ovidanie a spus:

... de pe un CD zgariat poate fi recuperata integral informatia, fie ca e vorba de muzica, fisiere foto, programe executabile.

Nu chiar. Doar în limitele capacitatii de corectare a erorilor. Valabil si pentru FLAC si pentru canalele prin care se trimit fisierele.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări