Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Divagatii audio[file]

Postări Recomandate

2 hours ago, icar said:

Si da, exista ureche educata!

Urechea nu se educă singură.
Depinde cine si ce informație îți toarnă pe ureche sau ochi.
Până la urmă, ce este muzica ? Cum ajunge ea in creier ? (sau în ...)

8 minutes ago, fluffy37 said:

Sa asculti Modern Talking?

Sau Dida Drăgan.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 161
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

17

• AlpHs00

16

• daniels

12

• sesebe

10

Top autori în acest subiect

Acum 8 minute, cloudy a spus:

Urechea nu se educă singură.
Depinde cine si ce informație îți toarnă pe ureche sau ochi.

Absolut corect. Exista o multime de turnatori de informatie...nu-i numesc acuma sa nu se supere vreunul ca l-am uitat.:rade:

Si., apropos, de cand canta Dida Dragan coveruri dupa Modern Talking?:rade:

Editat de fluffy37
Link spre comentariu
20 minutes ago, fluffy37 said:

Si., apropos, de cand canta Dida Dragan coveruri dupa Modern Talking?

Avea voce mult peste ce au vocalizat unii ca Modern Talking.
Dar nu s-a născut pe la ... ei.
Editat: Poate nu exagerez prea mult, dar vocea (gama de frecvențe) Didei Drăgan putea fi utilizată pentru a testa un aplificator audio.

Editat de cloudy
Link spre comentariu

Nu i-am contestat niciodata vocea, dar ca ea sunt sute de femei cu voci bune de test. Diferenta este ca Dida Dragan canta doar jazz din cate stiu eu, altele au un repertoriu vast.

Link spre comentariu
31 minutes ago, daniels said:

Dida Dragan tipa.

Cam așa 'țipă' cei care s-au aplecat spre rock.
Numai că 'țipa' cam 5 octave din ce zice lumea.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Sharky a spus:

Dar de ce ar fi vreo diferență?

Sunt doua atribute fara legatura intre ele, deci toate cele 4 combinatii sunt posibile, de la nici nici la si si.

Diferența între un audiofil și un snob poate fi subtilă (prea subtila pt unii), dar esențială...

Audiofilii sunt persoane pasionate de calitatea sunetului și tehnologia audio. Ei pot investi timp și bani în echipamente audio de înaltă calitate, precum căști, difuzoare, amplificatoare etc., și apreciază detaliile subtile ale reproducerii muzicii sau sunetelor. Motivația lor principală este de a obține cea mai bună experiență auditivă posibilă, iar investiția lor este în general rezultatul acestei pasiuni autentice.

Snobii, pe de altă parte, sunt mai preocupați de imaginea lor socială și de statut decât de pasiunea autentică pentru sunet. Ei pot achiziționa echipamente audio costisitoare nu pentru calitatea sunetului în sine, ci pentru a-și demonstra bogăția sau prestigiul social. Snobii pot fi mai interesați de marca și prețul unui produs decât de performanța sau calitatea sa reală. Astfel, ei pot sfida sau ignora alte echipamente care nu sunt percepute ca fiind "de elită", chiar dacă acestea oferă o calitate a sunetului similară sau chiar superioară.

În esență, diferența constă în motivația din spatele investiției în echipamente audio și în modul în care acestea sunt folosite și apreciate. Un audiofil este motivat de dragostea pentru sunet și pentru a obține cea mai bună experiență auditivă, în timp ce un snob se preocupă mai mult de imaginea socială și de prestigiul asociat cu proprietatea de echipamente audio de marcă

Link spre comentariu

De Dida Dragan nu am auzit nimic. In schimb Whitney Houston  avea 4 octave, unii spuneau ca 3.3. 

Nu cred ca se pot compara cele 2. 

Stiu ca erau cam 4 artisti care aveau vocea intinsa pe 4 octave.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări