Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Divagatii audio[file]

Postări Recomandate

Exista chiar si benzi de 2". Iar magnetofoanele cu capete rotative nu trebuie sa fie numerice (PCM). E suficient FM. Ca tot analogic este. Am avut de-a face cu Telefunken M10 si M15 (1/2", 2 piste, viteza 38 si 76). Ambele cu antifurt gravitational. Pe astea unde le încadram?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 161
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Tot nu mi-ați dat exemple concrete eventual cu link-uri la specificații tehnice. 

Vreau sa vad în clar specificații tehnice în care sa se regăsească parametrii tehnici măsurați ca să se poată face comparația. 

Am specificat clar ca nu ma refer la senzația audio rezultata pt ca este subiectiva și nu ma îndoiesc ca la multe persoane senzația generata de o înregistrare analogica este superioara senzației resimțite la înregistrările digitale.

De asta ma interesează doar parametrii tehnici, iar dacă limitele tehnologice ale unui sistem sînt superioare altui sistem, atunci pe sistemul cu performante superioare se poate "simula" comportamentul sistemului cu performante mai reduse, și în plus avem și o comparație corecta. 

Link spre comentariu
Acum 1 oră, sesebe a spus:

Tot nu mi-ați dat exemple concrete eventual cu link-uri la specificații tehnice. 

Vreau sa vad în clar specificații tehnice în care sa se regăsească parametrii tehnici măsurați ca să se poată face comparația. 

Poate exemple as putea cauta dar parametrii tehnici sunt greu de gasit si nu am sa stau sa fac eu asta pt tine.  Daca vrei sa afli - cauta  :)

Astfel de aparate au fost produse in numar mic (unele doar cateva zeci de bucati) si nu erau niciodata de vanzare "la raft", se construiau pe comanda.  Asa ca nu exista prospecte publicitare, datele tehnice erau trimise doar la cerere celor interesati - studiouri de inregistrari, televiziuni, statii de radio.

Inca ceva - citirea specificatiilor fara cunosterea conditiilor de masurare este pacalitoare.

De ex. specificatiile unui cass. deck pe 4,75cm/s pe banda metal prevad adesea o banda de la 20-25hz la 19-20khz.

La un magnetofon pe banda de 2" pe 2 piste si pe viteza de 76cm/s banda de frecvente trecuta pe hartie este 30hz-20khz.  Crezi ca sunt aceleasi conditii de masurare ?

Ca sa nu mai vorbim de o gramada de parametri care nu apar de obicei in specificatii.

Link spre comentariu

35mm_film_format_with_optical_soundtrack

Este o banda optica pe margine.Se obtine pe un film separat prin modularea luminii printr o fantă.ulterior a aparut inca o banda pt a avea stereo.Cand filmul si sunetul erau gata ,se realizau copii optice unde banda de sunet ajungea pe margine.Si imaginea si sunetul apareau optic prin developare .

Citirea se facea cu o sursa de lumina si un fototraductor 

Link spre comentariu

Formatele mai mici, de ex. 16 mm aveau si pista magnetica iar unele proiectoare (de ex. IOR APT16-5) aveau, pe lînga redare, si posibilitatea de a înregistra. Interesant pentru cineastii amatori. Mai am si acuma capete pentru aparatul IOR mentionat.

Înregistrarea pistei optice se facea cu un galvanometru cu oglinda, deci nu se modula stratul fotosensibil în tonuri de gri.

Editat de franzm
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări