VTP Postat Iunie 15, 2023 Partajează Postat Iunie 15, 2023 @firemetal, Pana m-am eliberat au si aparut comentarii, unele complementare la topic. Revin la intrebarea dvs.: - da, puteti sa construiti cu difuzorul SB incinte Voigt; - difuzorul SB de banda larga, montat in Voigt va fi ajutat in portiunea de caracteristica 20 Hz - 80 Hz sa mai "creasca" cu pana la 6 dB, ca sunetul sa fie mai echilibrat pe toata banda de frecventa. La nivele foarte mici de semnal, evident, ramane valabil, pentru orice incinta, adaosul userului Usilitel: "de asta pun loudness pe fiecare amplificator"! - nu va grabiti sa adaugati un tweeter suplimentar, de pe la 2.000 Hz caracteristica de frecventa devine crescatoare. Tweeterul suplimentar este o moda gresita daca se utilizeaza oriunde si oricum. - retineti ca la difuzoarele BL, puterea specificata este relativa. Am observat ca o putere la jumatate este mult mai sigura pentru difuzor; - pentru un Fs in jur de 40 Hz si 8", gasiti multe difuzoare, atat de banda larga cat si midbass, asa ca putei, in timp, sa faceti modificari, sa treceti la 2 cai, cu un difuzor care suporta si o putere mai mare, adaugand un tweeter si reteaua de separare corespunzatoare. @daniel_2004 Cosuletul de plastic nu este totdeuna si niciodata un defect sau o solutie ieftina. De multe ori un sasiu metalic prost gandit face mai mult rau decat bine. Link spre comentariu
firemetal Postat Iunie 15, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2023 Acum 8 ore, VTP a spus: @firemetal, Pana m-am eliberat au si aparut comentarii, unele complementare la topic. Revin la intrebarea dvs.: - da, puteti sa construiti cu difuzorul SB incinte Voigt; - difuzorul SB de banda larga, montat in Voigt va fi ajutat in portiunea de caracteristica 20 Hz - 80 Hz sa mai "creasca" cu pana la 6 dB, ca sunetul sa fie mai echilibrat pe toata banda de frecventa. La nivele foarte mici de semnal, evident, ramane valabil, pentru orice incinta, adaosul userului Usilitel: "de asta pun loudness pe fiecare amplificator"! - nu va grabiti sa adaugati un tweeter suplimentar, de pe la 2.000 Hz caracteristica de frecventa devine crescatoare. Tweeterul suplimentar este o moda gresita daca se utilizeaza oriunde si oricum. - retineti ca la difuzoarele BL, puterea specificata este relativa. Am observat ca o putere la jumatate este mult mai sigura pentru difuzor; - pentru un Fs in jur de 40 Hz si 8", gasiti multe difuzoare, atat de banda larga cat si midbass, asa ca putei, in timp, sa faceti modificari, sa treceti la 2 cai, cu un difuzor care suporta si o putere mai mare, adaugand un tweeter si reteaua de separare corespunzatoare. @daniel_2004 Cosuletul de plastic nu este totdeuna si niciodata un defect sau o solutie ieftina. De multe ori un sasiu metalic prost gandit face mai mult rau decat bine. Va mulțumesc pentru răspunsul prompt. Mă puteți îndruma va rog pentru a putea dimensiona corect incinta in concordanță cu parametrii difuzorului ? Acum 9 ore, Усилитель a spus: De asta pun Loudness pe fiecare amplificator. Sincer eu prefer sa ascult fara corecții. Amplificatorul este pe sursa directă de fiecare dată când ascult o bandă. Singura data când folosesc corecțiile este atunci când ascult un vinil din cauza faptului că nu am inca un pick up cu o doza performanta care să știe să redea o banda mai largă de frecvențe. Link spre comentariu
VTP Postat Iunie 15, 2023 Partajează Postat Iunie 15, 2023 @firemetal, - atunci cand sursa este de buna calitate, la un nivel normal de auditie, nu este normala corectia caracteristicii de frecventa prin potentiometrii de inalte si joase conform unei logici simple, de a asculta inregistrarea asa cum a dorit sa o transmita interpretul ( sau cum a inteles mesajul compozitorului); - avand in vedere ca urechea umana are sensibilitatea variabila in functie de frecventa si nivelul sonor ( in cazul ideal) dar si in functie de anumite probleme de sanatate si de varsta, la nivel sonor redus, este necesara o corectie cu ridicarea caracteristicii de frecventa la cele doua capete. Majoritatea amplificatoarelor au acel buton de Loudness, care asigura o crestere a nivelului sonor la cele doua capete ale caracteristicii de frecventa cu valori de la + 3 dB pana la + 15 dB la unele amplificatoare de productie veche. - nu cred ca doza este cea care nu reda ceva la reproducerea vinilului. Problema pare mai degraba sa fie din preamplificatorul dozei. Incercati sa testati si alte preamplificatoare. - ca sa va pot ajuta, trimiteti-mi o adresa de email ( [email protected] ) Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 15, 2023 Partajează Postat Iunie 15, 2023 Acum 3 minute, VTP a spus: @firemetal, - atunci cand sursa este de buna calitate, la un nivel normal de auditie, nu este normala corectia caracteristicii de frecventa prin potentiometrii de inalte si joase conform unei logici simple, de a asculta inregistrarea asa cum a dorit sa o transmita interpretul ( sau cum a inteles mesajul compozitorului); - avand in vedere ca urechea umana are sensibilitatea variabila in functie de frecventa si nivelul sonor ( in cazul ideal) dar si in functie de anumite probleme de sanatate si de varsta, la nivel sonor redus, este necesara o corectie cu ridicarea caracteristicii de frecventa la cele doua capete. Majoritatea amplificatoarelor au acel buton de Loudness, care asigura o crestere a nivelului sonor la cele doua capete ale caracteristicii de frecventa cu valori de la + 3 dB pana la + 15 dB la unele amplificatoare de productie veche. - nu cred ca doza este cea care nu reda ceva la reproducerea vinilului. Problema pare mai degraba sa fie din preamplificatorul dozei. Incercati sa testati si alte preamplificatoare. - ca sa va pot ajuta, trimiteti-mi o adresa de email ( [email protected] ) Foarte simplu si corect explicat Plus ca este buton : daca vrei folosesti ,daca nu,nu.Dar dupa ce asculti CU ,dupa cinci minute daca decuplezi ai impresia ca ceva nu e in regula....o senzatie de sec ,de lipsa.... Oricum folosesc potentiometru cu priza pt loudness ,la volum mai mare se elimina singur. Link spre comentariu
daniel_2004 Postat Iunie 16, 2023 Partajează Postat Iunie 16, 2023 La 15.06.2023 la 14:47, VTP a spus: daniel_2004 Cosuletul de plastic nu este totdeuna si niciodata un defect sau o solutie ieftina. De multe ori un sasiu metalic prost gandit face mai mult rau decat bine. Eu când mă gândesc la plastic la așa ceva îmi inspiră ieftin și prost. La cum sunt curierii de la noi (mai o trântă, mai ceva), nu prea mai ai ce pune la boxe... Dacă la montaj mai și strângi șuruburile un pic mai tare, fericire. Ăsta e punctul meu personal de vedere. Link spre comentariu
VTP Postat Iunie 16, 2023 Partajează Postat Iunie 16, 2023 @usilitel, Corect!. Am intalnit si amplificatoare la care loudness-ul reglabil, atat ca valoare a frecventei de la care se aplica corectia cat si ca valoare a corectiei. Daca nu ma insel unele amplificatoare Yamaha aveau acest tip de reglaj. Deasemenea la alte amplificatoare se foloseste un Baxendal la care se face corectie si pe medie, care actioneaza ca un loudness daca reduci media. @daniel_2004, Producatorii care utilizeaza plasticul pentru cosulet cam stiu ce fac. Materialul utilizat are de multe ori calitati f. bune: - rigiditate mare la deformari, mai mare decat in cazul tablei ambutisate; - absortia oscilatiilor parazite, materialul avand o compozitie amorfa mai buna pentru a evita aceste fenomene la cosuletele metalice; - materialul injectat in matrite mult mai bine gandite, care evita formarea de turbulente, spargerea undelor la anumite frecvente, etc. - avand in vedere ca montarea se face cu surubelnite industriale, daca rebuturile ar fi mari, ori s-ar rezolva problema, ori s-ar trece la o solutie mai ieftina, ambutisarea. Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 16, 2023 Partajează Postat Iunie 16, 2023 Daca e sa fie trantite cutiile cu difuzoare nu doar un sasiu din plastic poate fi afectat ci si unul din aluminiu turnat sau unul din tabla ambutisata. Mai rau inca, se pot sparge sau desprinde (si/sau misca - fie si putin) magnetii, ceea le face inutilizabile. Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 16, 2023 Partajează Postat Iunie 16, 2023 De obicei magneții sînt afectați la izbituri și de cele mai multe ori se dezlipesc și kaput difuzor. Este foarte greu sa centrezi la loc magnetii din cauza forței magnetice care ii mișcă iarăși. La difuzoare magnetii sint magnetizati la final după ce s-a terminat de construit tot difuzorul. În sașiu din plastic poate fi mai performant decit unul din tabla. Motivele s-au amintit mai sus. Link spre comentariu
sonic11 Postat Iunie 16, 2023 Partajează Postat Iunie 16, 2023 Nu e or ce plactic, sunt compoziti speciali Magneții se pot centra cu in sistem de 3 suruburi dispuse la 120° unde difuzorul este prins fix. Link spre comentariu
darius_bv Postat Iunie 19, 2023 Partajează Postat Iunie 19, 2023 La 15.06.2023 la 10:39, franzm a spus: Daca colegul nostru n-ar fi fost asa de rapid cu toporul, ati fi putut lua de la el niste cutii pentru experimentat. Nu se mai putea recupera nimic din acea în incinta construita după simularea în Hornresp. În primul rând pentru că am lipit toate suprafețele cu PoliMax (imposibil de dezlipit fără ruperea materialului, fie el și PAL melaminat) și-n al doilea rând pentru că dimensiunile nu puteau fi ajustate. Proiectul aducea cu o incinta ML-TQWT (o aberație, dacă ma întrebați) încă un motiv în plus. DAR: am o incinta de test identica cu cele realizate după proiectul domnului Mateescu. O țin pentru viitoare încercări-teste de difuzoare. Pot sa o împrumut, cu condiția de a nu fi modificata. Se poate adapta din placaj o flansa pentru un difuzor mai mic. E de înțeles ca nu o expediez prin posta... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum