Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Legare celule LiFePo4 în paralel

Postări Recomandate

Buna dimineața. Am două pachete dintr-o lanterna multifuncționala celestron la care este ars BMS-ul. Cele doua pack-uri de 12 v veneau în bms-ul original si din el ieșea tensiunea de 12 vcc.  Aș dori să vă întreb: se pot folosi 2 bms-uri LiFepo4 câte unul pentru fiecare pack apoi sa leg ieșirile lor  în paralel? Sau sa leg pachetele în paralel si să pun un singur BMS?

Acum fiecare pachet are 4xLiFePo4 legate în serie și apoi încă 4 legate în paralel  Ar fi 2 pachete 4s2p

Mulțumesc mult pentru ajutor

photo_2023-06-10_10-16-12.jpg

photo_2023-06-10_10-15-54.jpg

photo_2023-06-10_10-16-17.jpg

photo_2023-06-10_10-16-21.jpg

Editat de barbulescuorlando
corecturi
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Fiecare pachet l-am încărcat individual de la un încărcator pt ac plumb de 12 v cu decuplare la sfârșitul încărcării. Amândouă pachetele au 14vcc la sfârșitul încărcării și se descarca greu pe o sarcină rezistivă ( bec 12v) Practic după câteva ore nu au scăzut sub 12 v.

La BMS-ul vechi am verificat continuitatea rez de 0,1 ohm și e buna.

Link spre comentariu

Cel mai simplu este sa faci grupuri de cate 4 celule in paralel 4 s 4p pe un singur BMS, daca ai deja doua 4s 2p trebuie sa faci punti inte ele la nivel de celula, se poate si cu doua BMS, dar trebuie mai intai sa le incarci aproximativ egal.

Ar trebui egalizate inainte de utilizare, la LFP este destul de dificil deorece fereastra de tensune e mica, cel mai simplu descarci monitorizand, pana prima celula cade sub 2.8v apoi o incarci cu c/20 si descarci din nou pana urmatoarea cade sub 2.8 si tot asa pana la ultima. in felul asta le ai egalizate in 5% diferenta, de restul se ocupa BMS-ul.

Am patit cu baterii folosite cu BMS care erau debalansate deorece nu stau la incarcat suficient timp ca BMS-ul sa le poata egaliza.

Link spre comentariu

Pot face si punte între fiecare celulă deoarece am firele deja în mufe. Ar mai fi o variantă. Aceasta lanterna este facuta pentru a rezista câteva zeci de led-uri 12-16 ore. Curentul de descărcare e relativ mic  (aprox 2A la iluminare maximă).

Pot folosi 2 bms-uri și sa pun un comutator, trimițând alternativ tensiunea de 12 v către lanterna. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări