MariusH Postat Iunie 9, 2023 Partajează Postat Iunie 9, 2023 Salutare! Am la PC 2 boxe active Edifier R1800T III. Se aud ok dar as vrea mai mult bass, pentru jocuri în special. Si as vrea sa mai adaug un subwoofer activ. Ma gândeam la Edifier T5 - las link-uri mai jos. Întrebarea ar fi cum fac sa le conectez împreună? Boxele nu au ieșire de sub dar am înțeles ca ar merge totuși. Trebuie un splitter rca sau cum împerechea boxele cu subwooferul? Ce intrari/ieșiri sa folosesc? Nu vreau sa cumpăr subwoofer-ul și sa constat ca nu merge https://edifier.reactwebdesign.com/int/en/speakers/r1800-t3-2.0-powered-bookshelf https://edifier-online.com/us/en/speakers/t5-edifier-powered-subwoofer Subwoofer: Boxe: Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 9, 2023 Partajează Postat Iunie 9, 2023 Salutare, bine ai venit pe forum ! In primul rand sa cumperi sub-ul doar de la un magazin unde il poti returna fara conditii in caz ca nu te satisface. In al doilea rand, semnalul de la iesirea placii de sunet a pc-ului se introduce in subwoofer la Signal IN, iar din Signal OUT se intra in R1800T-III. Link spre comentariu
MariusH Postat Iunie 9, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2023 (editat) Mulțumesc mult pentru răspuns. Dar crezi ca merita ce vreau sa fac sau va fi un amalgam de sunete? Din ce vad în review-uri la subwooferul ala... cica s-ar auzi ok dar nu stiu cum se impaca cu boxele mele. Ma gândeam ca îmbunătățesc puțin sunetul. Legat de retur, eu sunt mai comod de fel. Ce cumpăr nu prea returnez. Ideea e ca eu ascult de obicei la volum mic. Ca idee... cam 50% volumul din boxe (nu iti arata la cat e volumul - învârti de el in neștire) iar volumul din windows la 8-14% (foarte rar la 20-25%). Pentru mine e ok la volumul asta dar simt nevoia de un pic mai mult bass chiar și pt muzica. Sau mai bine ma orientez spre alte boxe mai calitative? Dar nu prea mari ca nu am unde sa le pun. Sunt doar boxe de birou. Știu ca voi discutați aici de scule hifi și eu vin cu pocnitorile astea Sper ca nu am deranjat. Editat Iunie 9, 2023 de MariusH Link spre comentariu
MariusH Postat Iunie 10, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2023 Sau imi recomandati alt subwoofer mai calitativ? Eu nu ma pricep si nu stiu ce marci sunt mai bune. Dar ceva mai ieftin daca exista si mai micut pentru ca nu prea am loc unde sa-l pun - undeva pe la 1000 de lei sa zic. Poate voi schimba si boxele pe viitor. Edifier-ul T5 e 550 lei si nu stiu cat de bun e - ma gandeam ca ies mai ieftin cu el si imbunatatesc putin sunetul. Sa aud si eu ceva bass la volum mic. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Iunie 10, 2023 Partajează Postat Iunie 10, 2023 Ar trebui sa aveti in vedere posibilitatea pozitionarii lui in mai multe locuri, uneori Feng Shui-ul designului nu e compatibil deloc cu Feng Shui-ul audio. S-ar putea sa fie atenuat intr-o zona a camerei, in alta zona sa se auda bine. De functionat va functiona, conectarea se face cum a spus Shambala. La volum mare nu stiu daca ar tine pasul cu boxele (ambele au 70W RMS pe hartie), dar ati specificat volum mic pentru jocuri, deci ar trebui sa fie suficient. Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 10, 2023 Partajează Postat Iunie 10, 2023 La volum mic se simte cel mai mult ajutorul subwooferului. Imi pare rau dar nu stiu sa recomand alte modele. Sau stiu unele, dar ceea ce m-a interesat pe mine este printre modelele foarte scumpe. Poate aici va ajuta colegii de forum. Link spre comentariu
MariusH Postat Iunie 11, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2023 Va multumesc pentru sfaturi. O sa iau pana la urma subwoofer-ul Edifier... sper sa fie ok. Link spre comentariu
MariusH Postat Iunie 20, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2023 (editat) Salut din nou! Mi-a ajuns subwoofer-ul. L-am conectat asa cum mi-a zis Shambala dar va rog sa ma ajutati sa-l reglez. 1. Potentiometrul LPF cum ar trebui setat? Cam care ar fi princiupiul de baza si de unde sa incep cu reglajul? Spre spre stanga- minim nu prea are bass iar spre dreapta-maxim incepe sa huruie. 2. Comutatorul de Phase ce face mai exact? Am apucat sa testez rapid si parca nu simt nicio diferenta. 3. Volumul de la subwoofer ma gandesc ca trebuie sa fie pe la jumatate. 4. Potentiometrul de Bass de la boxe sa fie la minim sau pe la jumatate? 5. Exista pe youtube vreo sursa audio mai de calitate ca sa-l reglez? Cele cu Audiophile Music FLAC - HQ Audio se aud ok? Cred ca am si niste flac-uri pe pc. Macar ca idee daca ma puteti sfatui, ca sa stiu de unde sa incep... sa se auda ok si fara bubuiala/huruiala, ca sa nu deranjez vecinii. Ca si pozitionare ar fi sub birou sau in dreapta biroului pe o comoda la 55cm inaltime fata de podea (nu stiu daca e ok pozitionat la inaltime). Alt loc nu prea am. Editat Iunie 20, 2023 de MariusH Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 20, 2023 Partajează Postat Iunie 20, 2023 1. LPF (Low Pas Filter) - ar trebui sa fie frecventa pana la care urca subwooferul. Se regleaza cam la valoarea pana la care pot cobora satelitii la F6 sau F10 (adica la -6 sau -10dB). (- Verificati totusi in manual daca asta a notat constructorul cu LPF) 2. Phase inseamna faza semnalului acustic emis de subwoofer - trebuie sa fie in faza cu satelitii la frecventa de taiere (cea mai de jos a satelitilor si cea mai de sus a subului (LPF))Basul la sateliti il pozitionati probabil spre mijloc, in asa fel ca impreuna cu ajutorul sub. sa aveti un sunet echilibrat pe joase. 3. Volumul trebuie sa fie in acord cu volumul satelitilor (legat de acela). 4. Pozitia in camera a sub-ului poate genera huruiala sau + sau - bas; va trebui sa va "jucati" cu asta + reglajele. 5. Cu cat sursa de semnal este mai buna cu atat sunetul va fi mai bun. Youtube nu este prea celebru pt semnale de inalta calitate. Pt reglaje si teste ar fi bine sa aveti cateva cd-uri audio originale f bine inregistrate - eventual chiar de test, pe care sa le cunoasteti, si sa le redati de pe cel mai bun dac pe care il aveti (cd-player, extern sau placa de sunet). Reglajul si inserarea corecta a unui subwoofer intr-un sistem poate fi o treaba dificila asa ca trebuie sa va inarmati cu rabdare si vointa. Poate dura mai multe zile sau chiar saptamani, mai ales daca suneti incepator in domeniul acusticii. Link spre comentariu
MariusH Postat Iunie 20, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2023 Mulțumesc mult pentru explicații. Pentru sateliți cica cam astea ar fi valorile: FREQUENCY RESPONSE: Satellites: 3.4kHz - 20kHz - Subwoofer: 30Hz - 3kHz CHANEL SEPARATION: ≥45dB https://edifier.reactwebdesign.com/int/en/speakers/r1800-t3-2.0-powered-bookshelf Și pentru subwoofer: Frequency response: 38Hz~200Hz La punctul 1 nu prea am înțeles ce trebuie sa fac. La un prim test rapid, cu volumul LPF pe la 70Hz -75Hz (estimez eu) se auzea ok fără huruială. O sa mai lucrez la setări sa vad ce reușesc sa fac. Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 20, 2023 Partajează Postat Iunie 20, 2023 Eu nu inteleg sistemul dvs. Ati scris initial ca aveti "2 boxe active Edifier R1800T III", nu ati mentionat nimic despre existenta unui subwoofer. (Doar de cel pe care voiati sa il cumparati.) Acum scrieti despre sateliti si un subwoofer ("Subwoofer: 30Hz - 3kHz"). Ati citat din prospect unde scrie in mod gresit despre sateliti si subwoofer ? Poate au vrut sa scrie difuzoare - sunt cate unul de bas-midbas si un tweeter in fiecare boxa. In fine, inseamna ca al doilea va veni in sprijinul primului, deci frecventa maxima o puteti lasa unde suna mai bine, iar faza trebuie sa fie aceeasi cu a sub-ului mic. LPF nu este buton de volum ci reglaj al frecventei. Link spre comentariu
MariusH Postat Iunie 20, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2023 Am doar cele 2 boxe active la care am mai adaugat un subwoofer Edifier t5 cumparat ulterior. Nu am alt sw. Am scris eu gresit "sateliti" - am citat din specificatiile de pe site-ul lor din link-ul de mai sus crezand ca e ceva important Probabil ca au tradus gresit din chineza. Scuze pentru confuzie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum