validae Postat Iunie 10, 2023 Partajează Postat Iunie 10, 2023 Cunosc, am și eu din ăla, dar crezi că e mult mai sănătos dacă-i respiri fumul ? Mi se pare destul de toxic și înciuda fumului și resturilor carbonizate ale sacâzului, îl prefer în continuare... Link spre comentariu
bmwh548 Postat Iunie 10, 2023 Partajează Postat Iunie 10, 2023 Nu stiu daca e mai sanatos, dar am observat ca ala e mai putin pretentios la cerinte. Pot sa cositoresc fara probleme chiar daca e usor oxidat cablul spre deosebire de fludorul "clasic" unde am nevoie sa adaug sacaz altfel "patineaza". Si eu am tendinta sa folosesc fludor clasic pentru simplul motiv ca am avut o cantitate nesimtita "in stoc" si vreau sa-l epuizez pe ala, dar ca si comoditate nu ar fi prima alegere. Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 10, 2023 Partajează Postat Iunie 10, 2023 Acum 47 minute, validae a spus: Cunosc, am și eu din ăla, dar crezi că e mult mai sănătos dacă-i respiri fumul ? Mi se pare destul de toxic și înciuda fumului și resturilor carbonizate ale sacâzului, îl prefer în continuare... Daca ținem morțiș la chestia asta cu ce inhalam atunci absolut orice supus la temperaturi foarte înalte (carbonizare) nu este sănătos. De aproximativ doi ani nu mai tolerez fumul de nici un fel. Chiar daca nu am un extractor cu filtre folosesc un ventilator pentru trage fumul spre fereastra, nu trebuie cine știe ce debit si astfel nu e deranjant. Link spre comentariu
modoran Postat Iunie 10, 2023 Partajează Postat Iunie 10, 2023 Cine cumpara JBC de 30000 lei cred ca are si extractor de fum instalat, stati linistiti. Link spre comentariu
ionut120v Postat Iunie 11, 2023 Partajează Postat Iunie 11, 2023 Exista fluxuri diferite fie pasta fie lichide, exista aliaje de lipit fara plumb din pacate se topesc la temperatura mai mare, necesita letcon adecvat, o sa ma uit in piata de un letcon pentru treaba mea, am unul prea mare, de facut burlane, am avut si pistol DIY mai bun ca cel prezentat mai sus, dar trebuie rebobinat primarul deoarece l-am bagat in priza DC a invertorului. Sunt unele invertoare foarte greu de dezlipit, de exemplu Victron LF de 8 kVA are 120 de mosfet-uri in TO220 pe o placa 4 straturi cu plan de masa intern si nu prea ai loc cu varfuri foarte mari, este lipit cu aliaj fara plumb care se topeste greu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum