sesebe Postat Iunie 8, 2023 Partajează Postat Iunie 8, 2023 Salutare colegi, Un prieten mi-a cerut sa caut o statie de lipit, letcon + aer cald integrate intr-o singura carcasa. Eu m-as orienta spre ceva JBC dar stiu ca mai sint si altele foarte bune. Ce modele mi-ati recomanda? Sa zicem ca nu ar fi o problema deosebite pretul dar nici nu s-ar dori sa se dea pe ea cit pe o masina noua, fie ea si entri-level. Multumesc! Link spre comentariu
q_acdc Postat Iunie 9, 2023 Partajează Postat Iunie 9, 2023 Am un mare semn de intrebare referitor la JBC .De ce sunt foarte multe unitati la vanzare pe olx si nu nu mai? Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 9, 2023 Partajează Postat Iunie 9, 2023 Dacă își permite clar JBC. Am avut sau am de toate mărcile consacrate și JBC bate tot. Cine nu a avut termen de comparație nu are ce spune. Link spre comentariu
modoran Postat Iunie 9, 2023 Partajează Postat Iunie 9, 2023 Sigur exista unități de la JBC ce integrează atât partea de letcon, cât și cea de aer cald într-o singură unitate ? Eu știu că ăștia le fac separat Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 9, 2023 Partajează Postat Iunie 9, 2023 Acum 10 ore, sesebe a spus: entri-level Găsești tot felul de modele de la ATTEN, QUICK, Gordak. Sunt și câteva recomandări pe forum dar fiecare cu gusturile și plăcerile lui. Personal recomand sa își cumpere doua echipamente separate, produsele serioase nu combina stația de aer cald cu partea de letcon. Dacă prețul nu contează poate contează abilitățile tehnice experiența, ce lucrează și cât, spațiul de lucru .. De la JBC nici eu nu mă văzut stație de-asta 2in1 dar nu contenesc că există, totuși JBC nu e entry-level. Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 9, 2023 Partajează Postat Iunie 9, 2023 Acum 2 ore, q_acdc a spus: Am un mare semn de intrebare referitor la JBC .De ce sunt foarte multe unitati la vanzare pe olx si nu nu mai? Nici eu nu știu de ce sunt așa de multe la vânzare dar daca lucrezi și cu cel mai ieftin model al lor o sa vezi că sunt foarte bune. După ce m-am obișnuit cu JBC pot spune ca îmi "pute" orice altă stație pe care o dețin. Și când mă gândesc că acum multi ani mă uitam cu "lacrimi în ochi" la un Weller, după ce am lucrat cu JBC parcă îmi vine sa rad la cat de fraier eram. Sigur că există și alți producători mult peste JBC dar pentru gama de preț al unei stații SH vândute în România zic că sunt excelente. Link spre comentariu
Dxxx Postat Iunie 9, 2023 Partajează Postat Iunie 9, 2023 Nu stiu de la JBC combinatii letcon + aer cald in aceeasi incapsulare. In rest nu iti dau un raspuns direct, dar pot sa-ti dau sugestii: - JBC este ca Ferrari cu motor V12 si provoaca oarece dependenta... Dar tine cont ca Ferrari este jalnic daca vrei sa se catzere in el/din el soacra sau daca vrei sa mergi 35km de drum forestier pe valea Rea - unde chiar si un Logan este mult mai bun. Adica il vad recomandat pentru "pasionati"- care vor numai performanta extrema, sau pentru depanatori unde viteza/puterea/aspectul justifica costurile pentru ca si produce bani. - IN REST pentru un electronist amator ... cred ca daca este cu pretentii totusi ajunge un Hakko T12, care la multe capitole sta mult mai bine ca JBC, minus fortza bruta. Daca si banii conteaza sa stii ca un Gordak face lipituri exact la fel de bune ca JBC, in limita lui de putere. - indiferent ce statie/letcon alegi tine cont ca pentru utilizare judicioasa trebuie ca in buget sa incluzi si accesorii si un numar relativ mare de varfuri diferite incat marimea/forma sa o poti in permanenta adapta la lucrarea concreta. iti garantez ca JBC fara stativ nu e nemaipomenit pentru ca nu mai ai stand-by (de aia unitatile OEM includ stativul). iti garantez ca este mai comod si mai bine ca rezultat sa folosesti Hakko T12 cu un set complet de varfuri (in functie de ce faci putem vorbi si de 3 bucati dar si de 15 bucati) decat un JBC cu un singur varf. deci vezi cum calculezi bugetul incat sa impaci toate astea - in caz ca intra in discutie OEM / bricolat tine cont ca o statie corect proiectata-realizata nu influenteaza deloc performanta sistemului... toata performanta este data exclusiv de letcon. Asta nu inseamna ca orice montaj de amator - uneori absurd simplificat - se incadreaza in categoria "corect proiectat-realizat". Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 9, 2023 Partajează Postat Iunie 9, 2023 Acum 40 minute, Dxxx a spus: JBC este ca Ferrari cu motor V12 si provoaca oarece dependenta... Mi-a plăcut asta. Adevărul e că până să descopăr JBC eram foarte incantat și de stațiile cu cartușe compatibile T12, chiar nu am ce sa le reproșeaz. Așa cum spune și @Dxxxau avantajul unui preț mai mic și găsești vârfuri care acoperă aproape toate nevoile. In plus stațiile nu sunt pretențioase și chiar dacă nu sunt Hakko OEM au performanțe similare. Ce sa mai spun de vremurile când aveam doar pistol de lipit și nu mă mai uitam atât de mult la marcă, LCD, versiuni de software, compensare și calibrare vârf, overshot ... Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 9, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2023 de la JBC mie mi se pare ca asta ar integra cam tot ce vrei chiar daca este in carcase separate: https://www.tme.eu/ro/details/jbc-rmse-2qf/statii-cu-aer-cald/jbc-tools/rmse-2qf/ De la HAKKO nu am apucat sa mesteresc cu una care sa ma satisfaca tehnic. Toate pe care am pus mina aveau probleme la calitatea virfurilor dar poate am nimerit eu doar cu virfurile bulite... Acum 2 ore, Stefan a spus: .......... De la JBC nici eu nu mă văzut stație de-asta 2in1 dar nu contenesc că există, totuși JBC nu e entry-level. Eu ma refeream la o masina noua entri-level nu ca JBC ar fi entri-level, in nici un caz. Link spre comentariu
Craciun Postat Iunie 9, 2023 Partajează Postat Iunie 9, 2023 (editat) @sesebe, Tu ai da 18000 lei pe JBCul ala? Eu am un Atten ST-8802 care are si aer si letcon si am dat 800lei pe ea si sunt foarte multumit. BR/Daniel Editat Iunie 9, 2023 de Craciun Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 9, 2023 Partajează Postat Iunie 9, 2023 sesebe.Care "Hakko" nu e grozav?Originalul sau clona? Peste tot la capitolul cheap semiprofi se recomandă Hakko.Iar dacă luăm în considerare şi clonele vorbim de cele mai răspândite staţii din lume... Dar chiar şi eu mă întreb ce-i cu "epidemia" de staţii JBC,cost între 800-1000 lei... Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 9, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2023 Decit sa va tot intrebati mai bine ati profita de "epidemia" de statii second si v-ati bucura cum trebuie de placerea lipitului dezlipitului. La servici am statii care sigur sint originale. Pt mine mi-am luat una second (acum citiva ani) si se comporta si arata identic cu una de la servici. Cea pe care am cumparat-o eu avea peste 90000 de cicli de incalzire (pus si luat din suport) si nu are nici o problema. Am gasit in meniu ca poti seta sa nu intre in standby decit la 1min sau mai mult dupa ce ai pus letconul in suport si am facut setarea asta. Astfel reduci drastic din nr de cicli. Am mai cumparat recent inca una (prin decembrie -ianuarie nu mai retin) pt varumiu si aceea functioneaza tot foarte bine. Deci cit timp functioneaza bine chiar nu ma intereseaza dece sint asa de multe second pe piata. @Craciun inainte de Atten ST-8802 cu ce statii ai mai lucrat? Si cind spun lucrat nu ma refer la facut 5 lipituri ci efectiv lucrat o perioada. Eu am apucat sa lucrez datorita serviciului cu foarte multe tipuri de statii de lipit, si crede-ma nu erau jucarii ieftine, dar dintre toate cel mai mult imi place cum lucreaza astea JBC desi nu sustin ca nu exista si altele bune. Tocmai de asta am intrebat aici pe forum. Link spre comentariu
Craciun Postat Iunie 9, 2023 Partajează Postat Iunie 9, 2023 @sesebe, N-am mai lucrat cu alta statie pana la asta , dar sunt foarte multumit de ea. BR/Daniel Link spre comentariu
Dxxx Postat Iunie 9, 2023 Partajează Postat Iunie 9, 2023 Parerea mea: varfurile (nu intreg cartusul, ci zona de lipire propriu-zisa) de la Hakko sunt net superioare celor JBC. Am din amblele, fac statii pentru ambele, deci nu am motive de "patriotism". JBC sunt pe ideea lor de "muscle" varfurile sunt concepute pentru transfer termic cat mai mare (caracteristica dura). Treaba este ca daca esti "artist" doresti si varfuri cu caracteristica "moale" adica cu atenuare termica intre masa termica si zona de lipire, iti permite ca la acelas confort de utilizare sa incalzesti/stresezi mai putin PCBul si piesele, important spre exemplu la leduri... Ce importanta are: cu Hakko lipesc ore intregi fara sa curat varful, cu JBC trebuie sa o fac deseori - carbonizarea decapantului este mult redusa la caracteristica moale. Desigur ca ai nevoie de varfuri cu caracteristica dura, dar vrei si din cele cu caracteristica moale. La JBC nu exista a doua categorie. Zona activa (wettable) la varfurile JBC este intotdeuna PREA mare, cum iti trebuie arareori, in rest te incurca. Ce sa mai zic ca Hakko nu numai ca are zona foarte judicios aleasa, dar in plus are si varfuri "F" unde wettable nu este decat suprafata frontala... ceea ce nu exista de fel la JBC. Sunt de acord ca putina lume practica si intelege ce spun eu mai sus, dar la ceva care ar fi "cel mai bun", neaparat sa acoperi si nevoile celor avansati.... Colateral este chiar si nomenclatura - varfurile Hakko au un sistem simplu si logic, pe familii geometrice si cu sufixe care desemneaza dimensiunea sau optiunile. In schimb la JBC trebuie sa stai cu catalogul langa tine pentru ca 965 este cu totul alta familie fata de 966... deci nu exista nici o logica, este aleator. Ca rezistenta in exploatare nu ma pot pronunta decat despre Weller, Gordak, Jbc si T12 - toate le-am folosit extensiv si nu am stricat / nu am schimbat nici macar un varf... probabil conteaza si cum le folosesti. Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 9, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2023 Merci colegi, prietenul meu se pare ca si-a ales JBC, doua statii separate aer si letcon. Asta ca sa nu las topicul fara raspuns. Inca nu a dat comanda dar asa cred ca are intentia desi nu m-a mai intrebat nimic decid am deschis topicul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum