tourette1 Postat Iunie 8, 2023 Partajează Postat Iunie 8, 2023 Salutare. Nu gasesc in comert o solutie fiabila si adaptata nevoilor mele. As aprecia tare mult daca m-ati ajuta cu informatii pentru realizarea urmatorului proiect. Vreau sa montez o sonerie mecanica similara acesteia, care anunta deschiderea unei usi, aflata la vreo 20m. Instalatia vreau sa fie pe fir (nu wireless) iar pe usa vreau sa montez contacti magnetici . Care sunt cerintele mele? Am nevoie de o instalatie foarte fiabila care nu da gres si suna doar cand usa se deschide. • De ce NU Wireless? Pentru ca in comert se gasesc solutii doar wireless si pe baterii si nu indeplinesc cerintele mele. Am cumparat si din tara si din China tot felul de gadgeturi care nu functioneaza conform cerintelor mele. • De ce exact modelul ala de sonerie mecanica? Pentru ca mi se pare o solutie foarte fiabila si pentru ca are nivelul de sonor reglabil. • De ce contacti magnetici? Pentru ca nu dau gres. Ei inchid sau deschid circuitul exact cand trebuie. • De ce fix solutia asta? Pentru ca am experimentat fel si fel de variante si varianta propusa de mine imi pare ca ar corespunde cu cerintele mele. Sunt deschis totusi si catre alte propuneri. Va multumesc pentru rabdarea de a citit tot post-ul si astept solutii Link spre comentariu
validae Postat Iunie 8, 2023 Partajează Postat Iunie 8, 2023 Vrei să sune tot timpul cât uşa e deschisă, sau să se oprească dacă uşa e lăsată deschisă mult timp ? În loc de relee REED (contacte magnetice) poţi folosi şi senzori HALL magnetici.Funcţionează pe baza detectării unui flux magnetic de o anumită orientare şi sunt mai fiabili decât releele REED fiindcă nu au contacte mecanice mobile. Nu că releele REED n-ar fi fiabile, acelea sunt printre cele mai fiabile sisteme, având contacte în vid înalt, deci oxidarea nu se produce în timp. Link spre comentariu
tourette1 Postat Iunie 8, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2023 Salutare. Multumesc pentru raspuns! Daca tot intrebi cat timp sa sune, ideal ar fi sa sune, sa zicem, aproximativ 5 secunde. Dar daca e complicat renunt si asta e, suna doar cat timp usa e deschisa Nu am lucrat cu senzori HALL. Ce nu am explicat eu in postarea initiala este ca nu stiu sa fac legaturile catre solutia propusa de mine. Tocmai de asta nu as incerca ceva tare complicat pentru ca nu am experienta necesara. Electronica mi-a placut, am tot incercat diverse proiecte dealungul timpului dar nu am aprofundat din diverse motive. In principiu inteleg lucrurile care mi se explica. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 8, 2023 Partajează Postat Iunie 8, 2023 Cea mai simplă schemă, cu soneria care sună cât timp e deschisă uşa... Ai un transformator de sonerie, ce scoate minim 8V în secundar, soneria electromagnetică şi contactul magnetic.Dacă se doreşte şi o temporizare după activare, schema se complică ceva. Pentru cei care vor obiecta că schema e greşită, contactul e tip NC (normal closed) deci când uşa e închisă şi magnetul apropiat de contacte, acestea se deschid.Când deschizi uşa, contactul se închide şi soneria sună.... Link spre comentariu
cristi7521 Postat Iunie 8, 2023 Partajează Postat Iunie 8, 2023 Contactele magnetice se inchid, majoritatea, cand magnetul se afla langa ele, deci cand usa este inchisa. Ca urmare soneria o sa sune la usa inchisa... Link spre comentariu
validae Postat Iunie 8, 2023 Partajează Postat Iunie 8, 2023 Modelul de contact dat el în link e de tip N.C. iar asta semnifică Normal Closed (normal închis) deci cu magnetul apropiat contactele ar fi deschise....se închid doar când deschizi uşa. Link spre comentariu
cristi7521 Postat Iunie 8, 2023 Partajează Postat Iunie 8, 2023 Acum am vazut ca este pus modelul. Se gaseste fisa tehnica pentru acest tip de model si acolo scrie ca se inchide in prezenta magnetului https://www.yli.ro/surse-manere-amortizoare-accesorii/contacte-magnetice/contact-magnetic-aplicabil-nc.html Link spre comentariu
antonvasileeee Postat Iunie 8, 2023 Partajează Postat Iunie 8, 2023 Trebuie ales contactul corespunzator curentului cerut de sonerie . Am vazut multe sudate in timp sau foarte perlate care nu mai faceau contact. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum