Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SMPS

Ion11245

Postări Recomandate

Salut. Ma ajuta cineva cu niste informatii, materiale , orice, doresc sa proeictez un flyback cu intrarea de 10 V , si cu iesire de 5V. M-ar ajuta orice informatie

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ion11245

5

• Marian

3

• bogdan546

1

• cristi7521

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

doresc sa fac un flyback , si m-am gandit ca acestia ar fi parametri buni. Ma gandesc poate sa il unesc la un panou solar mic. Am vazut ca cineva mai incerca sa faca asa ceva (scria pe undeva) si m-am gandit sa fac si eu

Link spre comentariu

Flyback alimentat din 10V si care sa dea 5V nu are nici un sens.

De asta am intrebat daca e o tema, pentru ca parametri pareau pusi arbitrar pentru usurinta calculelor.

Insa nici macar ca tema nu are sens flyback cu parametri aia.

Pentru asta exista regulatoarele de tip buck, dar trebuie atentie deoarece tensiunea e mica, trebuiesc controllere care pot functiona corect probabil pana la minim 8V, si mosfeti logic level pentru ca cei normali or sa fie incomplet comandati, sau eventual bipolari daca nu se doreste un curent prea mare.

In fapt pentru curenti relativ mici se gasesc regulatoare dedicate care contin si mosfetii in ele, si mai au nevoie cel mult det dioda, inductanta si alte cele pe langa.

Link spre comentariu

Care ar fi parametrii cei mai buni pentru un convertor flyback? Doresc sa proiectez un flyback , nu conteaza ce parametri as avea

Si pentru ce aplicatii l-as putea folosi. Adica ma gandeam la ce sa il folosesc si nu stiu la ce l-as putea folosi

Link spre comentariu

Ma gandeam ca la un mic panou solar ca oricum panoul solar nu da mereu o tensiune constanta si ma gandeam ca flyback-ul ar fi bun la asa ceva. Si ma gandeam sa aleg un panou solar de 15 W , de 9V 

Link spre comentariu

Pentru flyback ai nevoie de transformator, convertorul buck are nevoie doar de bobina si are randamentul mai bun.

Informatii despre flyback poti gasi in teoria scrisa de smilex si in proiectul de mai jos

Editat de cristi7521
adaugare
Link spre comentariu

Topicul asta e o gluma sau trolat.

Pai vreau sa fac un flyback da nu stiu ce e aia si nici cum se proiecteaza, nici macar nu stiu de ce vreau sa-l fac si la ce parametri dar mi s-a pus pata sa-l fac.

Topic inchis, si ulterior dus unde ii e locul, la pubela!!!

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări