ben012580 Postat Iunie 7, 2023 Partajează Postat Iunie 7, 2023 (editat) Buna ziua, v-as ruga sa-mi spuneti ce incinte acustice as putea sa folosesc cu succes la un amplificator Akai AM-2600? prefer incintele cu bas de dimensiuni mari tip vintage. Mentionez ca actualmente folosesc Magnat monitor supreme 1002 si nu sunt multumit. Multumesc! Editat Iunie 7, 2023 de ben012580 Link spre comentariu
daniel_2004 Postat Iunie 8, 2023 Partajează Postat Iunie 8, 2023 Amplificatorul ăla are 60 watti. Trebuiesc ceva incinte cu difuzoare destul de sensibile. Magnaturile alea nu sunt bune pentru acel Akai, ci se folosesc eventual cu un amplificator de generație mai nouă. Link spre comentariu
ben012580 Postat Iunie 9, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2023 17 hours ago, daniel_2004 said: Amplificatorul ăla are 60 watti. Trebuiesc ceva incinte cu difuzoare destul de sensibile. Magnaturile alea nu sunt bune pentru acel Akai, ci se folosesc eventual cu un amplificator de generație mai nouă. Impreuna cu un amplificator de genratie mai noua Yamaha 5.1 au fost cumparate. Cu Akai-ul le folosesc doar provizoriu. De asta cer recomandari de cei mai experimentati. Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 9, 2023 Partajează Postat Iunie 9, 2023 Dar ce nu va convine la ele? Ca mie globul de cristal nu stie sa-mi zica. Link spre comentariu
Усилитель Postat Iunie 9, 2023 Partajează Postat Iunie 9, 2023 La 07.06.2023 la 13:51, ben012580 a spus: folosesc Magnat monitor supreme 1002 si nu sunt multumit. Ar trebui detailat ce nu va multumeste.... -suna prea slab? nu are dinamica? nu are destul bas/medii /inalte? -distorsioneaza/tuseste ? -face bac-bac etc? -ce muzica ascultati ?. -la ce nivel ? -de la ce sursa de semnal ? Cum stau potentiometrele bass/treble pe amp ? Link spre comentariu
ben012580 Postat Iunie 9, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2023 54 minutes ago, franzm said: Dar ce nu va convine la ele? Ca mie globul de cristal nu stie sa-mi zica. In primul rand amplificatorul mi se pare prea uternic pt ele (indiferent de cati wati spune producatorul ca au)..... nici nu ajung la jumate volum si deja nu mai e muzica e galagie..... cred ca si o pereche de unitra suna mai bine... mi se pare ca intra fosrte mult pe medii si inaltele sunt deficitare...in schimb bubuie (am spus bubuie... nu bas frumos)..... per total nu se impaca deloc cu amplificatorul.... Link spre comentariu
ben012580 Postat Iunie 9, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2023 35 minutes ago, Усилитель said: Ar trebui detailat ce nu va multumeste.... -suna prea slab? nu are dinamica? nu are destul bas/medii /inalte? -distorsioneaza/tuseste ? -face bac-bac etc? -ce muzica ascultati ?. -la ce nivel ? -de la ce sursa de semnal ? Cum stau potentiometrele bass/treble pe amp ? Putere mica fata de amplificator bas sec dar puternic ( potentiometrul la flat) medii muulte si inalte putine muzica de tot felul ( jazz, blues, rock, disco, clasica) mai putin cea contemporana si exclus manele : )))) surse cd player Akai cd-1100 si magnetofon Akai gx 635d.... urmeaza si un pickup...probabil tot Akai Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 9, 2023 Partajează Postat Iunie 9, 2023 Nu este o problema cu boxele, unii le cunastem si exact asa se manifesta pe orice amplificator - atat pot ele. Eu le numesc "boxe de dormitor". Daca va doriti boxe vintage trebuie sa alegeti ceva mare dar mai ales in stare cat mai buna - in nici un caz cu difuzoare schimbate sau reparate. Niste boxe bune nu vor fi ieftine. Ar trebui sa precizati bugetul maxim disponibil pt a putea primi sugestii potrivite. Asa, daca eu spun Cabasse Galion VII (pe care le apreciez), poate nu va convine sa platiti 1500-2000 euro si sa le aduceti personal din Franta sau Elvetia. Daca doriti niste boxe ieftine puteti alege unele cu difuzoare mari cu suspensia din burete (evident inlocuita). Link spre comentariu
eos Postat Iunie 10, 2023 Partajează Postat Iunie 10, 2023 Acum 21 ore, ben012580 a spus: In primul rand amplificatorul mi se pare prea uternic pt ele (indiferent de cati wati spune producatorul ca au)..... nici nu ajung la jumate volum si deja nu mai e muzica e galagie..... Este fix invers.Gajaiala si ragaielile alea la putere mare vin din amplificator si nu neaparat din boxe. In general se recomanda amplificator mult mai mare la putere decat boxele pt a se evita distorsiunile alea de care spui sau niste boxe mult mai sensibile decat ce ai acum. Boxele mici pot suporta pe termen scurt si de 2-3 ori puteri mai mari Link spre comentariu
bmwh548 Postat Iunie 10, 2023 Partajează Postat Iunie 10, 2023 Boxele alea (pe hartie) au totusi 190WRMS si 92dB. O fi umflat Magnat specificatiile, dar nu in halul in care nu ar face fata unui amplificator de 2x60W. Partea cu "jumatate volum" necesita niste lamuriri suplimentare. Din ce sursa de semnal? Corectiile cum sunt? Ca daca intra semnal dintr-o sursa moderna care scoate lejer 1V pe iesire se atinge maximul amplificatorului cu mult inainte ca butonul de volum sa ajunga la capatul cursei. Eu pariez ca Akai-ul ala are nevoie de o revizie cap coada. Mai ales ca daca vad eu corect are volumul in trepte, nu e potentiometru clasic. S-ar putea ca pe prima parte a cursei (unde e folosit des) contactele sa fie relativ curate, iar de la jumatate incolo sa fie oxidat. Dupa cateva zeci de ani nici electroliticii nu cred ca mai sunt in mintile lor, poate o fi avand si tranzistori din seriile cu probleme... Macar dat jos capacul si facuta o inspectie vizuala. Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 10, 2023 Partajează Postat Iunie 10, 2023 Am confundat boxele, ma refeream la un model mul mai mic. Scuze. Link spre comentariu
daniel_2004 Postat Iunie 10, 2023 Partajează Postat Iunie 10, 2023 Nu vreau să intru în polemici cu nimeni de-aici dar Magnaturile alea au 2 bași de 6.5" și o medie tot de 6.5"... Nu văd unde ar intra 190 watti RMS în alea.... (Părere personală). Legat de amplificator, da, sunt total de acord că la vârsta lui (dacă nu a fost refăcut) ar cam trebui o revizie temeinică (măcar) la el... Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 10, 2023 Partajează Postat Iunie 10, 2023 Vrei bass jos din difuzoare de 6.5 inci?!? Sa ma anunți cind obții și cu ce și la ce preț. Daca vrei bass jos trebui minim 10 inci deși abia un 12 ar face fata bine. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Iunie 10, 2023 Partajează Postat Iunie 10, 2023 Diametrul difuzoarelor are legatura cu puterea lor in ce basme? Link spre comentariu
daniel_2004 Postat Iunie 10, 2023 Partajează Postat Iunie 10, 2023 (editat) În orice "basm"... Un difuzor (normal nu hi-end sau mai știu eu ce difuzoare de subwoofer) de 6.5" la 50 watti RMS îi dă borșul pe nas de mult... Se poate obține și bas jos din 6.5" dar cu -10 sau chiar -15 db (dacă nu chiar mai jos...) Editat Iunie 10, 2023 de daniel_2004 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum