Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cumpar transformator pentru sursa in comutatie 12V si 5 V

bogdyyyy

Postări Recomandate

Buna ziua
Cumpar un transformator DZ16003 care intra in componenta unei surse de alimentare a placii de comanda a unui cuptor cu microunde .

Ca variante as putea cumpara un modul de la un cuptor de micounde care are in componenta asa ceva => din ce vad pe internet ,s-ar gasi pe placi produse de Midea sau  caut o sursa dubla de 12 V si 5 V .

Mentionez ca aparatu este functional , transformatorul este extrem de zgomotos .

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdyyyy

6

• antonvasileeee

4

• BRANCA

2

• validae

2

Top autori în acest subiect

Lac ar fi bun electroizolant ( un model - Vernis isolant Scotch 1601), lac de bobinaj ar mai merge dar nu stiu in cat timp se usuca la rece...incercati si cu ceva distantiere de cauciuc la prindere fata de carcasa. Cred ca merge si lac auto, daca il scufundati cu totul - chiar si de unghii 

Editat de catalin004
Link spre comentariu

E bun şi lacul de parchet.De regulă face zgomot cãnd nu sunt strânse tolele...Nu ştiu cum se prezintă traful în momentul de faţă.

Personal n-am întâlnit traf bine strâns care să facă zgomot...

Link spre comentariu
  La 07.06.2023 la 10:32, BRANCA a spus:

De regulă face zgomot cãnd nu sunt strânse tolele.

Extinde  

Este un transformator cu miez din ferita .

A fost zgomotos de la inceput sau a aparut treptat manifestarea ?

Ce vechime are cuptorul ?

Editat de antonvasileeee
Link spre comentariu

Buna 

multumesc pentru raspunsuri.

am banuit ca e ceva slabit , dar am refacut lipiturile si am verificat si electroliticii , in principiu pare tot ok .

Cuptorul este un AEG , nu pot da detalii despre vechime din pacate.
o sa incerc sa il imersez in lac , poate gasesc ceva local . 

Zgomotul este prezent permanent , aparatul afisand doar ceasul . 
Transformatorul este in pozele de mai jos 

https://imgur.com/a/ltGWb7ErleoZkC.jpeg

Link spre comentariu

Ar fi posibil ca zgomotul să fie cauzat de fapt de frecvența de comutație alterată, cauzată de integratul driver sau componente auxiliare.Nu turnați nimic pe traf până nu stabiliți regimul lui de funcționare.Fișa integratului driver vă poate oferi frecvența de lucru normală, pe care  o puteți verifica fie cu un osciloscop, fie cu un simplu frecvențmetru.

Link spre comentariu

Dacă există spațiu între miez și carcasă, iar asta cauzează vibrații, toarnă praf de bicarbonat în acel spațiu și după asta o picătură de superglue (cianoacrilat).Acesta va îmbiba praful de bicarbonat, realizând o consistență dură, cu consum redus de adeziv.Bicarbonatul se comportă ca un ,,aditiv,, sau ca fierul beton din betonul armat...

Link spre comentariu

Nu sunt expert in surse din pacate , dar voi incerca sa masor inainte de a pune ceva pe traf .

Multumesc pt sugestii.

Voi reveni cu detalii

Link spre comentariu

Daca nu ai masurat condensatorii cu ESR metru nu poti fi sigur de ei .

Schimba preventiv condensatorii din secundar si condensatorul de filtraj al tensiunii de alimentare al ci de putere .

E o valoare din gama  5-15 uF /50V.

Verifica si snubber-ul din primar .

Editat de antonvasileeee
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări