Vizitator Mircea0000 Postat Ianuarie 2, 2008 Partajează Postat Ianuarie 2, 2008 salut!Probabil este deja un subiect ce a mai fost discutat.Vreau sa fac un numarator de persoane ce intra printr-o anumita poarta dintr-un magazin. M-am documentat putin si am observat ca folosind un senzor IR nu este ce mai buna optiune, acesta interceptand si o miscare a mainii ca si o persoana si dupa aceea si persoana...de aici o persoana este numarata de doua ori, sau in cazul ca prin fata senzorului trec mai multe persoane deodata este numarata numai una.La ce m-am gandit eu, e faptul ca fiecare corp uman emita o anumita unda de energie in gama radiatiilor infrarosii, si daca as putea sa capta aceasta unda printr-un senzor, ar fi usor de aici usor cu un PIC si un display cu digiti folosit ca si numarator si afisajDaca aveti ceva solutii, as fi bucuros daca si puteti sa le propuneti. Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 3, 2008 Partajează Postat Ianuarie 3, 2008 ma degrab? pui lumea s? treac? printr-o poart? suficient de lat? (un metru, un metru ?i ceva), ?i pui 2 senzori, câte unul la fiecare cap?t.solu?ia asta a fost folosit? în mai fiecare supermarket din lumea... nu e cazul s? reinventezi roata!!?i chestia cu captatul undelor IR emise de corpul uman... emisia IR este în func?ie de c?ldura corpului, ?i variaz? dup? cum tipul are febr? sau nu, e îmbr?cat gros sau nu, ai prea multe variabile de calculat, ?i totul foarte rapid.?i nu vorbim de tehnic? medical? aici, totu?i!!! Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 3, 2008 Partajează Postat Ianuarie 3, 2008 Si intr-o carte a lui Oprescu era o aplicatie chiar asa numita ''senzor de miscare'', era facuta cu un trz fet. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Ianuarie 3, 2008 Partajează Postat Ianuarie 3, 2008 Sau montezi cate o bariera gen metrou si atunci ai un numar exact de persoane :smt003 Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 3, 2008 Partajează Postat Ianuarie 3, 2008 Sau montezi cate o bariera gen metrou si atunci ai un numar exact de persoane :smt003Si ce faci cu puradeii care intra pe dedesupt? :smt003 Link spre comentariu
DM7 Postat Ianuarie 4, 2008 Partajează Postat Ianuarie 4, 2008 Eu cred ca dispozitivul acesta este format din 2 sisteme: 1 Sistemul de detectare a sensului de deplasare (persoana intra sau iese) 2 Sistemul de contorizare 1 De aici http://jap.hu/electronic/infragate2.html iei detectorul de sens pe care il vei adapta la 2 http://www.niqro.lx.ro/CMOS2.htm contor si iti vei realiza ceea ce iti doresti. Link spre comentariu
Vizitator Mircea0000 Postat Ianuarie 4, 2008 Partajează Postat Ianuarie 4, 2008 Mersi mult DM7, se pare ca-i, cea mai buna solutie.Foarte interesant circuitul integrat de la numarator, eu m-am fost chinuit si am facut unul dintr-un PIC, dar acesta este se pare mult mai eficient. :prayer: Link spre comentariu
DM7 Postat Ianuarie 21, 2008 Partajează Postat Ianuarie 21, 2008 Ma bucur ca ti-am fost de folos :partyman: Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 21, 2008 Partajează Postat Ianuarie 21, 2008 sau cumperi un calculator de buzunar ,lipesti doua fire la tasta de = si dai 1+1 .eu folosesc aceasta metoda la masina de bobinat! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum