mereCosti Postat Iunie 4, 2023 Partajează Postat Iunie 4, 2023 Buna ziua. Am si eu o problema cu eletromagnetul care deschide dozatorul de cafea. Nu stiu din ce cauză cedează.Sunt la al 3 -lea intr-o perioada de 40 zile. Mentionez ca aparatul este sustinut de un stabilizator de tensiune servomotor, deci variatiile de tensiune nu cred ca ar putea fi de vină. Daca poate cineva să-mi spună o posibila cauză i-as fi recunoscător. Mulțumesc frumos Link spre comentariu
validae Postat Iunie 4, 2023 Partajează Postat Iunie 4, 2023 O poză cu acel electromagnet ar fi utilă.E alimentat în curent continuu, sau alternativ ? Cât timp stă alimentat în funcționare ? Link spre comentariu
mereCosti Postat Iunie 4, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2023 Nu pot sa atasez poza. Crec ca nu ma pricep. Se alimenteaza la 220v. Ca si timp de alimentare aproximativ 2 secunde. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 4, 2023 Partajează Postat Iunie 4, 2023 Cum se defectează bobina, se întrerupe, se scurtcircuitează ? Miroase a ars ? Cine o acționează, un releu ? E posibil să apară tensiuni mari de autoinducție și asta să ducă la străpungerea spirelor. În acest caz ar trebui pus în paralel cu bobina un varistor care să atenueze tensiunea de autoinducție. O metodă de postare a pozelor de mare rezoluţie: Plasaţi fotografia sau fotografiile alese pe desktop-ul PC-ului sau laptopului.La telefon nu e cazul. Deschideţi aplicaţia din link https://imgur.com/upload Trageţi (drag&drop) imaginile dorite de pe desktop (sau selectaţi manual) în caseta de upload a aplicaţiei.De pe telefon, selectaţi fotografiile dorite manual din dosarul corespunzător (DCIM) sau ,,Imagini,,. După ce fotografiile s-au încărcat pe site (apare ,,upload complete,,), daţi click dreapta pe fiecare poză şi selectaţi ,,Copy image,,.Fără a închide fereastra aplicaţiei, întoarceţi-vă pe forum şi în postarea topicului, daţi click şi alegeţi ,,Paste,,. Imaginea va fi copiată ca link direct şi va apărea oricui ca o fotografie reală, nu ca link pe care să dai click pentru vizualizare. Link spre comentariu
florinmarinoiu Postat Iunie 4, 2023 Partajează Postat Iunie 4, 2023 Acum 3 ore, mereCosti a spus: Buna ziua. Am si eu o problema cu eletromagnetul care deschide dozatorul de cafea. Nu stiu din ce cauză cedează. Buna ziua. Ce anume cedeaza?Se intrerupe bobina? Acum 3 ore, validae a spus: O poză cu acel electromagnet ar fi utilă.E alimentat în curent continuu, sau alternativ ? Cât timp stă alimentat în funcționare ? Electromagnetul ar cam fi asta: https://www.espressocafe.ro/necta-electromagnet-098716.html?gad=1&gclid=Cj0KCQjw7PCjBhDwARIsANo7Cgkn9ApAx_tTc9KsWYe1JWXMz77RtWmX-JYXFucRMZGcNUYD5kqvwK4aAkoMEALw_wcB Se alimenteaza la 220v curent alternativ. Primeste doua impulsuri cam de o secunda la fiecare cafea. Link spre comentariu
mereCosti Postat Iunie 4, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2023 Multumesc pentru ajutor Florin. Exact acela este electromagnetul. Nu miroase a ars, nu se topeste, nu se scurtcircuitează. Se intrerupe si atat. Nu mai deschide. Chiar nu stiu ce sa fac.oare as putea sa atasez ceva pe circuit sa diminueze tensiunea? Link spre comentariu
validae Postat Iunie 4, 2023 Partajează Postat Iunie 4, 2023 Ar trebui desfăcut unul defect și rebobinat cu sârmă dublu email și cu simț de răspundere.Am impresia că sunt făcute prost. Bănuiesc așa cum am scris anterior, că autoinducția din momentul întreruperii alimentării face să se străpungă izolația unor spire și ulterior se scurtcircuitează și se întrerup, fiind sârmă foarte subțire. Încearcă să pui în paralel un varistor S10K275 Link spre comentariu
florinmarinoiu Postat Iunie 5, 2023 Partajează Postat Iunie 5, 2023 Acum 11 ore, mereCosti a spus: Multumesc pentru ajutor Florin. Exact acela este electromagnetul. Nu miroase a ars, nu se topeste, nu se scurtcircuitează. Se intrerupe si atat. Nu mai deschide. Chiar nu stiu ce sa fac.oare as putea sa atasez ceva pe circuit sa diminueze tensiunea? Esti sigur ca sunt intrerupte cele pe care le-ai inlocuit?Le-ai verificat? Cu un Ohm-metru sau cel mai simplu alimentate direct la reteaua de 220v,bineinteles deconectate din circuitul aparatului. Acum 7 ore, validae a spus: Ar trebui desfăcut unul defect și rebobinat cu sârmă dublu email și cu simț de răspundere.Am impresia că sunt făcute prost. Bănuiesc așa cum am scris anterior, că autoinducția din momentul întreruperii alimentării face să se străpungă izolația unor spire și ulterior se scurtcircuitează și se întrerup, fiind sârmă foarte subțire. Încearcă să pui în paralel un varistor S10K275 Este foarte posibil sa aveti dreptate referitor la bobinaj. Pe placa aparatului sunt varistoare la 275v. Sa vedem ce raspunde @mereCosti. Eu cred ca bobinele sunt bune.Stiu Brio 250 care functioneaza in Romania de peste 15 ani si nu au avut problema asta. In cazul in care bobinele sunt bune,defectul este de pe placa de putere.O sa ma uit si o sa va spun care este releul care comanda electromagnetul. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 5, 2023 Partajează Postat Iunie 5, 2023 E simplu de verificat dacă sunt bobinele de vină, pune în paralel cu electromagnetul un led roșu înseriat cu o rezistență de 47-100k. Dacă se aprinde atunci când se dă comanda de eliberare a cafelei, bobina e de vină.Dacă nu se aprinde deloc ledul, e de vină partea de comandă, releul....are contactele uzate sau rupte. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum