barbulescuorlando Postat Iunie 2, 2023 Partajează Postat Iunie 2, 2023 (editat) Buna ziua. Cum funcționează exact și care ar fi avntajele ( sunetul) unui amplificator în clasă AB fara comutație. Ce stiu eu: În clasa A curentul creste printr-un tranzistor din ramură în timp ce proportional scade ( până pe la mijlocul caracteristicii liniare de conducție) prin celălalt fara sa ajungă la valori mici . Tranzistorii de ambele ramuri conduc tot timpul 100%, 360o În AB clasic ( derivatie din clasa B) , creste curentului printr-un tranzistor, proprțional cu curentul de repaus, ,tranzistorul celălalt fiind blocat apoi se schibă conducția devenind primul blocat. La cel AB fără comutare, cresterea curentului printr-un tranzistor se produce concomitent cu scăderea prin celălalt după o curbă neliniara fară însă să treacă prin zero. Comutarea se face mult mai repede și mai lin. Înțeleg avantajele eficienței energetice dar întrebarea mea este : cum sună fata de clasa A? Mulțumesc foarte mult pt răbdare ( vă rog țineți seama ca sunt începător) Am schema de la Pioneer sx 3900 etaj final pe care o studiez. Aparatul călătorește acum cu vaporul din US de la un prieten . Editat Iunie 2, 2023 de barbulescuorlando Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 2, 2023 Partajează Postat Iunie 2, 2023 (editat) Stie 230 (240) volti? Non Switching AB vor sa elimine distorsiunile de racordare încercând sa impuna celor doua jumatati ale finalului caracteristici Ic(Ube) prin însumarea carora sa rezulte o dreapta. Asa de bine s-a reusit, ca majoritatea producatorilor au lasat-o balta. Editat Iunie 2, 2023 de franzm Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Iunie 2, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2023 1. Am transformator coborâtor la 110vca 2. Am văzut ca nu sunt multe dar totuși au adepti înfocați Link spre comentariu
modoran Postat Iunie 2, 2023 Partajează Postat Iunie 2, 2023 Mai bine vinzi si tu aparatul pe olx, este unul ce vrea 1700€ pe el: https://www.olx.ro/d/oferta/pioneer-sx-3900-exceptional-IDhdWHH.html Acum nu se stie daca il va si vinde vreodata ... Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 2, 2023 Partajează Postat Iunie 2, 2023 Acela este pret de e-bay, unde poate "musca guvidu'", ca lumea e mare si plina ... La noi nu va da nimeni atatia bani pe el. @ barbulescuorlando - in USA a fost o moda - foarte raspandita - cu amplitunerele, si in anii 80 spre 90 au aparut si modele chiar bune. Totusi, niciodata un amplituner nu va suna la fel de bine ca un amplificator stereo la aceiasi bani. Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Iunie 2, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2023 Mulțumesc pentru răspunsuri. Mi s-a părut deosebită schema. Și conceptul. E o ideie interesanta sa ai consum mai mic si totuși sa se apropie de clasa A. Oricum, este un cadou, nici nu știu în ce stare de funcționare e. Link spre comentariu
sonic11 Postat Iunie 2, 2023 Partajează Postat Iunie 2, 2023 Eu zic s-o lași balta, investiție mare rezultate infirme ..... Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Iunie 11, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2023 Și totuși aduce ceva nou ( sau deosebit) amplificatorul „non-switching class AB” ? Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 11, 2023 Partajează Postat Iunie 11, 2023 Divagatiile le-am mutat aici: https://www.elforum.info/topic/157734-divagatii-audiofile/#comment-2153000 Link spre comentariu
ex.escu Postat Iunie 11, 2023 Partajează Postat Iunie 11, 2023 Amplificatorul final din sx3900 este identic cu cel din sa9800, difera corectorul de ton. Apartine "golden age" in audio in care receiverele ajungeau la 2-300w(wati adevarati)/canal si greutatea atingea 40kg si chiar mai mult... Sistemul non-switching reduce distorsiunile "crossover" precum si armonicile de ordin superior generate .E o.k. atat timp cat reglajele sunt facute ca la carte , finalul nu se ambaleaza termic si nu e abuzat, sarcina e una normala; folosesc tranzistori ret fujitsu cu Ft ridicat. E din aceiasi categorie cu superA de la jvc, , new class A de la technics, nonswitching de la sansui (tanaka), cu cele inmplementate de sanyo (inclusinv in stk8250) ,fisher - class A2, hitachi inclusiv in amplificatoarele mos-fet, si cele facute de Nelson Pass. Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Iunie 12, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2023 Cred ca si unele mai noi au cam acelasi principiu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum