Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stm32H7 conexiune retea

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pana la urma am abandonat platforma H7 de la ST, si o sa merg pe  ceva mai vechi si aparent mai simplu,  respectiv o sa incerc sa implementez comunicare ethernet pe un stm32f427/429 in mod RMII.

Ca si interfata o sa folosesc un DP83848 de la TI, am vazut ca este foarte popular.

Aici sunt niste scheme pe care le-am luat ca si referinta pentru constructia unei mici placute pentru joaca.

https://www.waveshare.com/w/upload/4/4a/XCore407I-Schematic.pdf

https://www.ti.com/lit/df/snlr019/snlr019.pdf?ts=1685782647680&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Am atasat doua poze cu schema gandita dupa cele doua linkuri de mai sus, si studiind putin foaia de catalog a lui DP83848 ( varianta cu 48 pini)

image.thumb.png.a841a85b09630d2127451e7ae1844930.png

image.thumb.png.f2dc2d6d9ec9631beb9e73ad80222fae.png

Poate vrea cineva pe viitor sa se joace cu ethernet pe tipul asta de microcontrolere.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Cam asa arata dupa ce am facut pcb cu jlcpcb.

Interfatarea cu ethernet phy este pe modul RMII

Schema este cea prezentata mai sus, cu mentiunea ca R29,R30,R31  R33,R34, R12, R23 nu sunt populate.

R23 am pus`o in ideea ca sa controlez resetul pe PHY din microcontroler,

Rezistorii nepopulati, i-am pus ca nu eram sigur cum e cu adresarea phy-ului.

Vad ca functioneaza direct cu adresa default 0x01, pentru ca pinul 42 ( PHYAD0) are pull-up intern.

Librarile folosite sunt cele standard,  nu ma impac bine cu cele HAL :))

Iar pentru gestionarea comunicatiei, am folosit pachetul lwip_v1.3.2, este o versiune mai veche, dar isi face treaba ok.

IMG-0075.jpg

IMG-0076.jpg

Momentan am reusit sa setez placa ca server tcp ip, si sa initializez o conexiune socket cu  calculatorul,  am trimis un string oarecare "ana are mere", si am configurat serverul sa trimita un raspuns predefinit "Nu, are banane..."

Dupa ce am reusit sa trimit niste stringuri, urmeaza sa fac cateva functii care sa proceseze stringurile si sa  pot trimite anumite informatii, de aici posibilitatile sunt nelimitate.

Buferul pentru transmisie cica ar fi vreo 64kb, cred ca e arhisuficient,  nu vad in veci sa trimit mai mult de 65536 caractere

Mai trebuie slefuit putin codul, pentru ca pachetul LWIP este destul de stufos pentru un incepator ca mine, iar pe internet nu sunt decat niste exemple generice...

Capture.jpg

Dupa ce aduc codul intr-o forma mai buna, il voi posta.

A mai incercat cineva de pe aici sa lucreze cu librariile LWIP ?

Editat de Galagie
Link spre comentariu

cu arduino in general lucrez pe proiecte mai simple.

Sa tii un rtos in spate si un stack de ethernet, la care daca mai adaugi ceva operatii cu floating point math in spate... cred ca transpira rau atmelul ala pe 8 biti :))

Cu ESP32 am mai lucrat in trecut, e fain ca ai toate ghidusiile pe el, insa compilatorul ala in arduino se misca incet rau...

Cu stm-urile lucrez deja de vreo 8-10 ani si sunt la fel de populare. Ma mir ca pe aici pe forum bate vantul la sectiunea stm

sa nu aud de chatgpt :)))

Editat de Galagie
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări