Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Minipolizor din HDD

Ovidanie

Postări Recomandate

mai bine vorbesc cu cineva s?-mi paseze freze de dentist, d'alea de pe vremea lui Cea?c?, bune de casare...parc? le ?i aud: VRRRRRRUUUUUUUU!!!... ?i pe forumi?ti ?inându-se cu mâna de falc?!!! :smt005 serios vorbind, dac? vrei putere ?i fine?e, frezele alea ar fi aur curat... numai s? ai de unde le scoate, ?i s? fie versiunea cu motorul alimentat de la re?ea, nu pneumatic...

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ovidanie

11

• MifTy

6

• criss

6

• gogoo

4

Top autori în acest subiect

... cum dai tu unghiul de inclinare a fetei de taiere la un burghiu de 1mm?

Silviu, nu vreau sa ma laud :smt003 dar sa stii ca este nevoie de talent pentru asa ceva! :smt003 :smt003 Si pe linga talent mai e asa un feeling, trebuie sa te contopesti si sa devii una cu burghiul si polizorul... :yawinkle: E greu de explicat, vino sa vezi.P.S. Ma concentrez mai bine cind tin limba scoasa. :rolleyes:
Link spre comentariu

Ca sa faci un varf ascutit (conic) la un cilindru faci asa: prinzi cilindrul intr-o bormasina si in timp ce actionezi bormasina il iei la polizor. Unghiul cu care inclini axul bormasinii fata de polizor poate fi foarte usor controlat sau apreciat la ochi. In felul asta iti iese varful rotunjit, fara fatete si la un unghi controlabil. Am vazut asta la un tip care isi facea gloante dintr-o bara de fier.

Link spre comentariu

Montaje mecanice similare am vazut facute pentru reconditionarea CD -urilor audio, pentru demagnetizarea, strunjirea, etc. ... a lor... chestii din astea de audiofilie superfina (nu ...retro, hi, hi...)

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Mi-am facut si eu un device din asta aseara... si pot spune ca e minunata ideea... merge inpecabil, numai sa ai grija cum lipesti foaia abraziva sa nu creezi denivelari...

Link spre comentariu

"... cum dai tu unghiul de inclinare a fetei de taiere la un burghiu de 1mm?" Nu e chiar asa de complicat precum pare .Eu ascut burghiurile folosite la gaurirea PCB (0.8mm) cu ajutorul unei pietre de polizor fine , montata in mandrina unei masini de gaurit .Cu putina indemanare , poti ascuti un astfel de burgiu destul de usor . PS: Inainte aruncam burghurile tocite , acum le ascut .

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Buna ZiuaSunt nou aici si am facut si un minipolizor dintr-un HDD si ma intrebam cu o sa dezlipesc folia de smilgher de pe acel disc dupa ce se uzeaza?Precizez ca am lipit-o cu prenadez.Multumesc si sper sa-mi raspunda cineva chiar daca este un topic vechi.

Link spre comentariu

Incalzesti discul la flacara aragazului, 2-3 minute si se dezlipeste. Asta in cazul in care folosesti un adeziv de calitate, la mine se dezlipeste de la sine...

Link spre comentariu

Am desfacut si eu un HDD de fapt am taiat suruburile (inbus) cuo panza si am ajuns la platane...Problema e ca la incepu s-a invartit dar dupa ce am desfacut bratul de pe disc (cititorul) nu a mai mers...face numai ceva zgomote mici si sae misca un pas....se opreste....HDD e de 1 g...cum sa fac comanda sa plece... :prayer:

Link spre comentariu

Am desfacut si eu un HDD de fapt am taiat suruburile (inbus) cuo panza si am ajuns la platane...Problema e ca la incepu s-a invartit dar dupa ce am desfacut bratul de pe disc (cititorul) nu a mai mers...face numai ceva zgomote mici si sae misca un pas....se opreste....HDD e de 1 g...cum sa fac comanda sa plece... :prayer:

L-am facut si merge,,...am lipit smirghel fara sa dau platanele jos....cu ajutorul unui compas...hartia abraziva e destul de ruguoasa....200 parca...dar merge perect...Nu-mi pleca pt ca nu avea comanda..probabil....am conectat un consumator pe alte borne (pe cea de 12 volti...) de fapt un bec si merge....chiar polizeaza destul de bine....turatia e foarte mare 5600 ture pe min...Faza e ca la mine tine doar 30 secunde dupa care se opreste...e deajuns ca mai dau o comanda.... :smt031
Link spre comentariu
Vizitator Ky_Cristian

Am citit toate posturile si m-ati facut destul de curios incat sa incerc. Am si hdd (de 1 giga :smt003 ) si sursa, dintr-un 486 mai vechi si smirghel de 800 (cel putin aveam, nu mai stiu sigur). Daca imi iese frumos, pun poze.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări