Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Minipolizor din HDD

Ovidanie

Postări Recomandate

M-am inspirat dintr-o fotografie vazuta pe net si am facut si eu. Vreau sa spun ca e super, 5000 rpm, perfect centrat si echilibrat!

Cum am procedat: Am demontat de pe HDD magnetul si bratul mobil. Electronica ramine neatinsa, este nevoie deoarece motorul care roteste platanele este pas cu pas. Capacul care proteja platanele l-am montat pe cealalta parte sa protejeze electronica. Platanele se desfac, cu un adeziv de genul prenandez ( asa se scrie?) lipiti hirtie abraziva pe unul din platane. La montare procedati putin diferit adica introdiceti prima data inelele distantiere apoi toate platanele, suprapuse.

Alimentarea se face dintr-o sursa de calculator, are nevoie de +5V si +12V.

Merita sa va faceti un asemenea polizor, este foarte precis si este aproape gratis!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ovidanie

11

• MifTy

6

• criss

6

• gogoo

4

Top autori în acest subiect

Yo4You asa este, ai nimerit-o! Fujitsu M1614TAU capacitate 1091MB!!!

Nu apuca sa se incinga ca se opreste. Daca apesi tare turatia scade si electronica opreste motorul, asta-i una din protectiile implementate de Fujitsu. Functioneaza fix 3 minute dupa care se opreste, asta probabil tine de power management.

Poti ascuti lucruri mici si fine, de exemplu burghie de la o,7 la 2,5mm, am ascutit bisturiul, foarfeca. Extraordinar de fin lucreaza, ascutirea unui burghiu de 1mm cu acest polizor e o adevarata placere. Polizorul asta nu e scula buna la toate, se preteaza la lucrari fine, acolo unde celelalte scule sunt prea butucanoase. Nu poti ascuti cutite de bucatarie dar poti poliza artistic capatul telescopului de la bratara ceasului.

Frumusetea consta in faptul ca e gata facut, nu vad de ce s-ar chinui careva sa o ia de la zero, ar fi pierdere de timp.

Link spre comentariu

am primit un hdd western digital de vreo 220Mb dar partea electronica nu mai era pe ea!la ce tensiune merge motorul hddului?sunt 4 fire ce intra in motor la ce este nevoie de 4?(rosu,negru,verde,alb)statorul este bobina?sau magnet?momentan ma chinui sa desfac cele 4 suruburi dar nu am surubenlita asa de mica.

Link spre comentariu

Mai bine il arunci pe asta si cauti altu printr-un pc vechi, ca pe partea electronica are un controler care controleaza turatiile si alte porcarii ale motorului, daca ii dai curent direct, (am incercat si yo) nu o sa mearga, doar un impuls primeste si apoi tremura, are nevoie de placa, poate merge si fara placa dar niste chestii tot tre sa ii mai pui, iar eu nu stiu exact !Bafta si noroc !

Link spre comentariu

Nu stiu ce granulatie are hirtia abraziva, daca nu uit trec miine pe la magazin sa vad ce am folosit.

:smt005 hai c? e?ti tare!!! :smt005
Ce te mira? Nu sunt tinichigiu auto, sunt absolvent de mecatronica, profesez ca electronist. Nu am experienta necesara sa pot estima granulatia smirghel-ului, si inca o chestie ce tine tot de lipsa experientei: in 50% din cazuri aleg cheia gresita...ma trezesc ca incerc sa desfac cu fixa de 17 un surub de 14. Cum spuneam, experienta....
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări