Ovidanie Postat Ianuarie 2, 2008 Partajează Postat Ianuarie 2, 2008 M-am inspirat dintr-o fotografie vazuta pe net si am facut si eu. Vreau sa spun ca e super, 5000 rpm, perfect centrat si echilibrat! Cum am procedat: Am demontat de pe HDD magnetul si bratul mobil. Electronica ramine neatinsa, este nevoie deoarece motorul care roteste platanele este pas cu pas. Capacul care proteja platanele l-am montat pe cealalta parte sa protejeze electronica. Platanele se desfac, cu un adeziv de genul prenandez ( asa se scrie?) lipiti hirtie abraziva pe unul din platane. La montare procedati putin diferit adica introdiceti prima data inelele distantiere apoi toate platanele, suprapuse. Alimentarea se face dintr-o sursa de calculator, are nevoie de +5V si +12V. Merita sa va faceti un asemenea polizor, este foarte precis si este aproape gratis! Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 3, 2008 Partajează Postat Ianuarie 3, 2008 ... mai ales dac? mai ave?i hdd-uri cu capacit??i simbolice, gen 20 de mega!! :smt005 serios vorbind, e o idee bun?... mai ales când discut?m de harduri cu baduri fizice... Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 3, 2008 Partajează Postat Ianuarie 3, 2008 Cind il pui la treaba se va incinge circuitul de comanda al motorului si de aceea zic ca ar fi bine sa-l racesti cumva. Link spre comentariu
Swat Cat Postat Ianuarie 3, 2008 Partajează Postat Ianuarie 3, 2008 mai bine faci comanda din 0.... asa poti sa o faci variabila Link spre comentariu
Depanatoru Postat Ianuarie 3, 2008 Partajează Postat Ianuarie 3, 2008 Dar putere are ? Cam ce poti poliza cu el ? Link spre comentariu
criss Postat Ianuarie 3, 2008 Partajează Postat Ianuarie 3, 2008 buna idee! :supz: sper sal realizez...problema ca nu demult am aruncat un hdd dus :( Link spre comentariu
Yo4You Postat Ianuarie 3, 2008 Partajează Postat Ianuarie 3, 2008 @Zal nu se incinge ca nu apesi pe disk tare , si @Ovidaine ce imi starcneste amintiri cu hardul acela:-> primul meu PC un P1 hard fujitsu de 1giga! Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 3, 2008 Partajează Postat Ianuarie 3, 2008 (vasile, unde-i zambaliciul cu ochii holba?i???) de unde naiba ?tii c? ?la e un fujitsu, coane??? Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 3, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2008 Yo4You asa este, ai nimerit-o! Fujitsu M1614TAU capacitate 1091MB!!! Nu apuca sa se incinga ca se opreste. Daca apesi tare turatia scade si electronica opreste motorul, asta-i una din protectiile implementate de Fujitsu. Functioneaza fix 3 minute dupa care se opreste, asta probabil tine de power management. Poti ascuti lucruri mici si fine, de exemplu burghie de la o,7 la 2,5mm, am ascutit bisturiul, foarfeca. Extraordinar de fin lucreaza, ascutirea unui burghiu de 1mm cu acest polizor e o adevarata placere. Polizorul asta nu e scula buna la toate, se preteaza la lucrari fine, acolo unde celelalte scule sunt prea butucanoase. Nu poti ascuti cutite de bucatarie dar poti poliza artistic capatul telescopului de la bratara ceasului. Frumusetea consta in faptul ca e gata facut, nu vad de ce s-ar chinui careva sa o ia de la zero, ar fi pierdere de timp. Link spre comentariu
criss Postat Ianuarie 4, 2008 Partajează Postat Ianuarie 4, 2008 ce hartiei ai pus pe ea? Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 4, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2008 Nu stiu ce granulatie are hirtia abraziva, daca nu uit trec miine pe la magazin sa vad ce am folosit. Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 5, 2008 Partajează Postat Ianuarie 5, 2008 Nu stiu ce granulatie are hirtia abraziva, daca nu uit trec miine pe la magazin sa vad ce am folosit. :smt005 hai c? e?ti tare!!! :smt005 Link spre comentariu
criss Postat Ianuarie 5, 2008 Partajează Postat Ianuarie 5, 2008 am primit un hdd western digital de vreo 220Mb dar partea electronica nu mai era pe ea!la ce tensiune merge motorul hddului?sunt 4 fire ce intra in motor la ce este nevoie de 4?(rosu,negru,verde,alb)statorul este bobina?sau magnet?momentan ma chinui sa desfac cele 4 suruburi dar nu am surubenlita asa de mica. Link spre comentariu
ddeliciu Postat Ianuarie 5, 2008 Partajează Postat Ianuarie 5, 2008 Mai bine il arunci pe asta si cauti altu printr-un pc vechi, ca pe partea electronica are un controler care controleaza turatiile si alte porcarii ale motorului, daca ii dai curent direct, (am incercat si yo) nu o sa mearga, doar un impuls primeste si apoi tremura, are nevoie de placa, poate merge si fara placa dar niste chestii tot tre sa ii mai pui, iar eu nu stiu exact !Bafta si noroc ! Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 5, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2008 Nu stiu ce granulatie are hirtia abraziva, daca nu uit trec miine pe la magazin sa vad ce am folosit. :smt005 hai c? e?ti tare!!! :smt005Ce te mira? Nu sunt tinichigiu auto, sunt absolvent de mecatronica, profesez ca electronist. Nu am experienta necesara sa pot estima granulatia smirghel-ului, si inca o chestie ce tine tot de lipsa experientei: in 50% din cazuri aleg cheia gresita...ma trezesc ca incerc sa desfac cu fixa de 17 un surub de 14. Cum spuneam, experienta.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum