wally_gatter Postat Iunie 11 Partajează Postat Iunie 11 Aceeasi problema si la mine, doar ca eu am 60 de tuburi vidate si sistem presurizat. am deja o prelata pe care am pus-o pe unul din cele doua panouri formate din cate 30 de panouri fiecare. M-ar interesa si pe mine o solutie/ sistem care sa ma scuteasca de urcat pe casa ceea ce este foarte incomod si periculos. Consumul de apa extra nu cred ca e o solutie pentru nimeni, ca sa scapi de apa deja incalzita. Eu as merge pe un sistem de sine laterale din aluminiu si actuator comandat de un termostat care sa coboare o prelata cand temperatura in colector ajunge la 85 grade celsius , si sa o ridice la temperaturi mai joase de 60 de grade celsius. Link spre comentariu
manolo Postat Iunie 11 Partajează Postat Iunie 11 Acum 1 oră, sesebe a spus: Nu știu exact dar rezervorul tampon are parca 80litri și-i cu antigel în instalație presurizata. 80litri se poate gili int-un bidon,butoi de 100 litru si se va reintroduce in instakatie cu o mica pompa Link spre comentariu
amudsen Postat Iunie 11 Partajează Postat Iunie 11 1 oră în urmă, wally_gatter a spus: ........ pe un sistem de sine laterale din aluminiu si actuator comandat de un termostat .......... Părerea mea că trebuie două actuatoare (gen de la porți batante) cu o prelată gen plasa. Automatizarea ar fi o chestie simpla, practica omoara Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 11 Partajează Postat Iunie 11 La panourile presurizate, care au supapa de presiune de 6 bari, care ar trebui sa fie presiune apei reci pe retea? Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 11 Partajează Postat Iunie 11 Pentru antigel creşterea temperaturii este critică.Există o temperatură la depăşirea căreia acesta se degradează în timp şi se produce un amestec coroziv... Link spre comentariu
manolo Postat Iunie 11 Partajează Postat Iunie 11 Acum 14 minute, daniels a spus: La panourile presurizate, care au supapa de presiune de 6 bari, care ar trebui sa fie presiune apei reci pe retea? 2-3bari Acum 13 minute, BRANCA a spus: Pentru antigel creşterea temperaturii este critică.Există o temperatură la depăşirea căreia acesta se degradează în timp şi se produce un amestec coroziv... cit este temperatura aia critica? Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 11 Partajează Postat Iunie 11 Acum 3 minute, manolo a spus: 2-3bari Multumesc, inseamna ca imi trebuie un regulator de presiune. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Iunie 11 Partajează Postat Iunie 11 Sau ceva de genul... shade.webp Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 11 Partajează Postat Iunie 11 manolo.Se pare că antigelul începe să se degradeze încet peste 120⁰... Nu e exclus să fie antigeluri speciale care să fie mai rezistente la temperaturi înalte. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Iunie 11 Partajează Postat Iunie 11 Acum 1 oră, BRANCA a spus: manolo.Se pare că antigelul începe să se degradeze încet peste 120⁰... Nu e exclus să fie antigeluri speciale care să fie mai rezistente la temperaturi înalte. uite un exemplu: Descriere Antigel Solar 20 litri Propylenglykol Culoare: roz-violette, hygroskopische Flüssigkeit Punct fierbere: +103°C, la 4 bar +250°C Punct de inghet: - 28°C Densitate: (20°C ) 1,042 g /cm³ Ph-Wert: 6,8 – 7,5 Continut apa: < 54 % Vascozitate: (20° C) 5 mm²/s Ulilizare: Instalatii solare Detalii SKU Ant2 Categorii Accesorii panouri solare Greutate 20 kg Brand Panosol Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 11 Partajează Postat Iunie 11 Supapa se deschide la 90*C. Chiar nu are importanta ca se degradeaza la 120*C Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum