Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Acoperire panouri apa calda

Postări Recomandate

Aceeasi problema si la mine, doar ca eu am 60 de tuburi vidate si sistem presurizat. am deja o prelata pe care am pus-o pe unul din cele doua panouri formate din cate 30 de panouri fiecare. M-ar interesa si pe mine o solutie/ sistem care sa ma scuteasca de urcat pe casa ceea ce este foarte incomod si periculos. Consumul de apa extra nu cred ca e o solutie pentru nimeni, ca sa scapi de apa deja incalzita. Eu as merge pe un sistem de sine laterale din aluminiu si actuator comandat de un termostat care sa coboare o prelata cand temperatura in colector ajunge la 85 grade celsius , si sa o ridice la temperaturi mai joase de 60 de grade celsius.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Acum 1 oră, sesebe a spus:

Nu știu exact dar rezervorul tampon are parca 80litri și-i cu antigel în instalație presurizata.

80litri se poate gili int-un bidon,butoi de 100 litru si se va reintroduce in instakatie cu o mica pompa

Link spre comentariu
1 oră în urmă, wally_gatter a spus:

........ pe un sistem de sine laterale din aluminiu si actuator comandat de un termostat ..........

Părerea mea că trebuie două actuatoare (gen de la porți batante) cu o prelată gen plasa. Automatizarea ar fi o chestie simpla, practica omoara :) 

Link spre comentariu
Acum 14 minute, daniels a spus:

La panourile presurizate, care au supapa de presiune de 6 bari, care ar trebui sa fie presiune apei reci pe retea?

2-3bari

Acum 13 minute, BRANCA a spus:

Pentru antigel creşterea temperaturii este critică.Există o temperatură la depăşirea căreia acesta se degradează în timp şi se produce un amestec coroziv...

cit este temperatura aia critica?

Link spre comentariu
Acum 1 oră, BRANCA a spus:

manolo.Se pare că antigelul începe să se degradeze încet peste 120⁰...

Nu e exclus să fie antigeluri speciale care să fie mai rezistente la temperaturi înalte.

uite un exemplu:

Descriere

Antigel Solar  20 litri

Propylenglykol

Culoare: roz-violette, hygroskopische Flüssigkeit

Punct fierbere: +103°C,  la 4 bar +250°C

Punct de inghet: - 28°C

Densitate: (20°C ) 1,042 g /cm³

Ph-Wert: 6,8 – 7,5

Continut apa: < 54 %

Vascozitate: (20° C) 5 mm²/s

Ulilizare: Instalatii solare

Detalii

SKU

Ant2

Categorii

Accesorii panouri solare

Greutate

20 kg

Brand

Panosol

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări