Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema amplificator korting

alex26

Postări Recomandate

daca  a  procedat  exact  ca  in  postarea  dlui  dumitrumy  , atunci  totul  este  ok ...

daca  nu , atunci  ramine  valabil  ceea  ce  am  scris  eu  mai  sus  un  pik ...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex26

5

• sonic11

3

• claw

3

• antonvasileeee

3

Top autori în acest subiect

Eu zic sa faceți o depanare corespunzătoare și sa lăsați carpelile pentru carpaci.

Se aberează pe aici ca tr. darlington sunt niște rahaturi ordinare și se dau soluții de tot rahatul în loc sa se găsească cauza și adia apoi sa se înlăture efectul.... trist.

Link spre comentariu

Sunt în stock la Digikey 2SD2390/2SB1560, originali Sanken. 

Mai e o varianta de la Onsemi, MJH11017/18...21/22, dar tot la magazinul de mai sus se găsește ori PNP-ul, ori NPN-ul. 

Link spre comentariu

Amplificatorul in cauza e din categoria "low tim amplifier" si are oarecari cerinte la finali, la cei originali nu se gasesc datele, oricum cel mai sigur se inlocuiesc cu sanken-uri de 10A, altele ( cele la care producatorul nu da Ft...) pot oscila.

Modul in care e conectat semireglabilul de la superdioda nu e cea mai fericita alegere.

Rezistentele de 3k9 de la diferential se pot shunta cu cate un condensator de 10uf/25v, ca la amplificatorul lui Hans Palouda, Dual cv1500,etc.

Recenzia se poate gasi in revista Funk-Technik 7/1980.

Link spre comentariu

Semireglabilul din superdioda este nou, multitura și l-am pus de 5k ca nu am avut unul mai mic. Ce vreau sa va întreb, semireglabilul din reacția negativă l-am înlocuit cu un rezistor fix de 1,8k, pe ambele canale. Nu știu care ar trebui sa fie câștigul, dar ar trebui sa măresc valoarea spre 2,2k ? Legat de rezistorii din emitori ma gândeam ca in prima faza sa i măresc de la 0,15 la 0,47, sau poate ar fi indicat sa pun de 10 ohmi și in paralel câte o Dioda 1N4007 ?

Link spre comentariu
  La 05.06.2023 la 0:25, alex26 a spus:

Semireglabilul din superdioda este nou, multitura și l-am pus de 5k ca nu am avut unul mai mic. Ce vreau sa va întreb, semireglabilul din reacția negativă l-am înlocuit cu un rezistor fix de 1,8k, pe ambele canale. Nu știu care ar trebui sa fie câștigul, dar ar trebui sa măresc valoarea spre 2,2k ? Legat de rezistorii din emitori ma gândeam ca in prima faza sa i măresc de la 0,15 la 0,47, sau poate ar fi indicat sa pun de 10 ohmi și in paralel câte o Dioda 1N4007 ?

Extinde  

Modificarea rezistorilor din emitori va trebui sa vina la pachet cu modificarea polarizarii tr. din protectie, BC337 și BC327.

Câștigul trebuie sa fie dat în fisa tehnica și trebuie  masurat...calculat

Link spre comentariu
  La 05.06.2023 la 0:25, alex26 a spus:

Semireglabilul din superdioda este nou, multitura și l-am pus de 5k ca nu am avut unul mai mic.

Extinde  

Reteta perfecta pentru un dezastru. Pe capetele noului potentiometru, puneti în paralel un rezistor astfel încât plaja de reglaj sa nu permita un curent de repaus periculos de mare.

"... sau poate ar fi indicat sa pun de 10 ohmi și in paralel câte o Dioda 1N4007 ?" Incompatibil cu protectia SOA, asa cum este ea implementata acuma (actioneaza prematur). Plus ca diodele 1N4007 nu suporta curentul necesar. Eventual 3.3 - 4,7 ohmi în paralel cu o dioda Schottky de cel putin 6 A. Dar si în acest caz protectia nu va mai functiona asa cum a fost ea gândita. Plus ca vor creste oleaca distorsiunile, desi s-ar putea sa nu se simta la ureche.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am spus sa se schimbe  toti daca a gasit unul defect , nu sa inlocuiasca cu tranzistori simpli si modificari .

O reparatie corecta se face inlocuind toate componentele defecte cu altele noi de acelasi tip .

Editat de antonvasileeee
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări