Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Generator functii cu XR 2206 - intrebare

vasile barsan

Postări Recomandate

Poate gasesc ceva .. am vazut deja ca performantele IC  sunt diferite dela producator la producator.. am vazut deasemenea multe tutoriale vis-a-vis de acest modul (unele interesante),o sa il trec la ''proiecte didactice", deocamdata nu este nicio graba.. potentiometrele si jumperele le-am inlocuit  ptr. ca vreau sa pun montajul intr-o carcasa decenta..Mai am de lucru!

IMG-20230616-133524.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 66
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vasile barsan

25

• validae

6

• fritz_vali

4

• modoran

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La 16.06.2023 la 14:04, vasile barsan a spus:

Poate gasesc ceva .. am vazut deja ca performantele IC  sunt diferite dela producator la producator.. am vazut deasemenea multe tutoriale vis-a-vis de acest modul (unele interesante),o sa il trec la ''proiecte didactice", deocamdata nu este nicio graba.. potentiometrele si jumperele le-am inlocuit  ptr. ca vreau sa pun montajul intr-o carcasa decenta..Mai am de lucru!

IMG-20230616-133524.jpg

Buna

Acest circuit a fost produs de un singur producator, Exar. 

Eu am acest montaj chinezesc dar am schimbat XR2206 cu unul original si numai asa l-am folosit. Nu mai gasesc circuitul chinezesc cu care a venit montajul sa fac niste masuratori paralele sa vad diferenta intre original si copie. 

Link spre comentariu
Acum 17 minute, zsjkuki a spus:

Buna

Acest circuit a fost produs de un singur producator, Exar. 

Eu am acest montaj chinezesc dar am schimbat XR2206 cu unul original si numai asa l-am folosit. Nu mai gasesc circuitul chinezesc cu care a venit montajul sa fac niste masuratori paralele sa vad diferenta intre original si copie. 

Exact asta suneau toti in toate postarile tutoriale vizionate de mine - EXAR produs original- initial am crezut ca este vorba doar de publicitate , dar nu este.. banuiesc ca nu o sa-l gasesc pe la noi asa ca o sa-l comand de pe undeva

Va multumesc!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Acum 2 ore, PacMan a spus:

Salut 

Ai disponibile 3 bucăți TL072? 

Cu ele poți construi generatorul audio următor care merge până la 100khz. 

http://www.users.on.net/~endsodds/ao.htm

Multumesc foarte mult! nu am TL 072 , am sa duc proiectul inceput pana la capat (poate o sa achizitionez IC original Exar) ,oricum macar cutia o sa arate foarte bine..promit poze cu "realizarea" aparatului ,insotite de toate detaliile constructiei

Link spre comentariu

Pentru domeniul audio, placa PC-ului e generatorul de functii perfect, 24 biti. Se adauga un buffer cu atenuator hardware si nu ai teama ca strici placa de sunet.

Link spre comentariu
Acum 52 minute, Spitfire a spus:

Pentru domeniul audio, placa PC-ului e generatorul de functii perfect, 24 biti. Se adauga un buffer cu atenuator hardware si nu ai teama ca strici placa de sunet.

Multumesc foarte mult! Nu prea ''le am eu" cu PC- urile ,insa un sfat util  nu strica niciodata!

Link spre comentariu

Placa de sunet este mult mai versatilă, însă niciodată nu ai suficiente aparate. 

Iar aparatele compacte, mai ales pe baterii au avantajele lor. 

Este bine că se găsesc opțiuni pentru instrumente, așa fiecare poate să aleagă ceea ce este mai practic în utilizare. 

Link spre comentariu

https://sound-au.com/project22.htm

L-am construit pe acesta, mai putin partea de "Figure 5 - Optional Square Wave Converter"-deocamdata nu-mi este necesara, functioneaza cu sinus "cristal" insa potentiometrul 2x10 kohm iti umbla la portofel...nu merge cu stifturi de 5 lei...altminteri, "tremura" sinusoida...dar cine are deja potentiometru 2x10Kohm de calitate, ar fi pacat sa nu incerce montajul.

ELDMGtm.jpg

3x22NIM.jpg

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări