vasile barsan Postat Iunie 16, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2023 Poate gasesc ceva .. am vazut deja ca performantele IC sunt diferite dela producator la producator.. am vazut deasemenea multe tutoriale vis-a-vis de acest modul (unele interesante),o sa il trec la ''proiecte didactice", deocamdata nu este nicio graba.. potentiometrele si jumperele le-am inlocuit ptr. ca vreau sa pun montajul intr-o carcasa decenta..Mai am de lucru! Link spre comentariu
grosu99 Postat Iunie 16, 2023 Partajează Postat Iunie 16, 2023 Ar trebui un etaj de iesire pentru 50 ohmi Link spre comentariu
vasile barsan Postat Iunie 16, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2023 Acum 3 minute, grosu99 a spus: Ar trebui un etaj de iesire pentru 50 ohmi Ca un gen de buffer? Link spre comentariu
grosu99 Postat Iunie 16, 2023 Partajează Postat Iunie 16, 2023 DA uite aici microcontroller - Turn TTL output of logic IC into output capable of driving 50 ohm devices - Electrical Engineering Stack Exchange DA uite aici microcontroller - Turn TTL output of logic IC into output capable of driving 50 ohm devices - Electrical Engineering Stack Exchange Evaluation of 50 Ω driver circuits for digital signals based on oscilloscope measurements - ScienceDirect Link spre comentariu
vasile barsan Postat Iunie 18, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2023 La 16.06.2023 la 14:28, grosu99 a spus: DA uite aici microcontroller - Turn TTL output of logic IC into output capable of driving 50 ohm devices - Electrical Engineering Stack Exchange DA uite aici microcontroller - Turn TTL output of logic IC into output capable of driving 50 ohm devices - Electrical Engineering Stack Exchange Evaluation of 50 Ω driver circuits for digital signals based on oscilloscope measurements - ScienceDirect Foarte interesant si util! Va multumesc Link spre comentariu
zsjkuki Postat Iunie 18, 2023 Partajează Postat Iunie 18, 2023 La 16.06.2023 la 14:04, vasile barsan a spus: Poate gasesc ceva .. am vazut deja ca performantele IC sunt diferite dela producator la producator.. am vazut deasemenea multe tutoriale vis-a-vis de acest modul (unele interesante),o sa il trec la ''proiecte didactice", deocamdata nu este nicio graba.. potentiometrele si jumperele le-am inlocuit ptr. ca vreau sa pun montajul intr-o carcasa decenta..Mai am de lucru! Buna Acest circuit a fost produs de un singur producator, Exar. Eu am acest montaj chinezesc dar am schimbat XR2206 cu unul original si numai asa l-am folosit. Nu mai gasesc circuitul chinezesc cu care a venit montajul sa fac niste masuratori paralele sa vad diferenta intre original si copie. Link spre comentariu
vasile barsan Postat Iunie 18, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2023 Acum 17 minute, zsjkuki a spus: Buna Acest circuit a fost produs de un singur producator, Exar. Eu am acest montaj chinezesc dar am schimbat XR2206 cu unul original si numai asa l-am folosit. Nu mai gasesc circuitul chinezesc cu care a venit montajul sa fac niste masuratori paralele sa vad diferenta intre original si copie. Exact asta suneau toti in toate postarile tutoriale vizionate de mine - EXAR produs original- initial am crezut ca este vorba doar de publicitate , dar nu este.. banuiesc ca nu o sa-l gasesc pe la noi asa ca o sa-l comand de pe undeva Va multumesc! Link spre comentariu
Craciun Postat Iunie 18, 2023 Partajează Postat Iunie 18, 2023 Salut @vasile barsan Uite pe siteul meu un generator pana la 70Mhz sinus cu DDS. http://danolteanu.tech/ BR/Daniel Link spre comentariu
vasile barsan Postat Iunie 18, 2023 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2023 Acum 6 ore, Craciun a spus: Salut @vasile barsan Uite pe siteul meu un generator pana la 70Mhz sinus cu DDS. http://danolteanu.tech/ BR/Daniel Va multumesc si ma inclin ! Link spre comentariu
PacMan Postat August 2, 2023 Partajează Postat August 2, 2023 Salut Ai disponibile 3 bucăți TL072? Cu ele poți construi generatorul audio următor care merge până la 100khz. http://www.users.on.net/~endsodds/ao.htm Link spre comentariu
vasile barsan Postat August 2, 2023 Autor Partajează Postat August 2, 2023 Acum 2 ore, PacMan a spus: Salut Ai disponibile 3 bucăți TL072? Cu ele poți construi generatorul audio următor care merge până la 100khz. http://www.users.on.net/~endsodds/ao.htm Multumesc foarte mult! nu am TL 072 , am sa duc proiectul inceput pana la capat (poate o sa achizitionez IC original Exar) ,oricum macar cutia o sa arate foarte bine..promit poze cu "realizarea" aparatului ,insotite de toate detaliile constructiei Link spre comentariu
Spitfire Postat August 3, 2023 Partajează Postat August 3, 2023 Pentru domeniul audio, placa PC-ului e generatorul de functii perfect, 24 biti. Se adauga un buffer cu atenuator hardware si nu ai teama ca strici placa de sunet. Link spre comentariu
vasile barsan Postat August 3, 2023 Autor Partajează Postat August 3, 2023 Acum 52 minute, Spitfire a spus: Pentru domeniul audio, placa PC-ului e generatorul de functii perfect, 24 biti. Se adauga un buffer cu atenuator hardware si nu ai teama ca strici placa de sunet. Multumesc foarte mult! Nu prea ''le am eu" cu PC- urile ,insa un sfat util nu strica niciodata! Link spre comentariu
PacMan Postat August 3, 2023 Partajează Postat August 3, 2023 Placa de sunet este mult mai versatilă, însă niciodată nu ai suficiente aparate. Iar aparatele compacte, mai ales pe baterii au avantajele lor. Este bine că se găsesc opțiuni pentru instrumente, așa fiecare poate să aleagă ceea ce este mai practic în utilizare. Link spre comentariu
Spitfire Postat August 4, 2023 Partajează Postat August 4, 2023 (editat) https://sound-au.com/project22.htm L-am construit pe acesta, mai putin partea de "Figure 5 - Optional Square Wave Converter"-deocamdata nu-mi este necesara, functioneaza cu sinus "cristal" insa potentiometrul 2x10 kohm iti umbla la portofel...nu merge cu stifturi de 5 lei...altminteri, "tremura" sinusoida...dar cine are deja potentiometru 2x10Kohm de calitate, ar fi pacat sa nu incerce montajul. Editat August 4, 2023 de Spitfire Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum