Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Generator functii cu XR 2206 - intrebare

vasile barsan

Postări Recomandate

Salutari !

Vreau sa realizez un generator semnale / functii , plecand dela kit-ul chinezesc existent in piata cu XR 2206 ( investitia fiind moderata) .Intrebarile sunt : A realizat cineva generatorul cu acest kit? Daca da ,functioneaza OK  macar in partea de  frecvente mici (audio) , forma semnalelor este corecta cat de cat , merita achizitionat?

Va multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 66
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vasile barsan

25

• validae

6

• fritz_vali

4

• modoran

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 7 minute, vasile barsan a spus:

Salutari !

Vreau sa realizez un generator semnale / functii , plecand dela kit-ul chinezesc existent in piata cu XR 2206 ( investitia fiind moderata) .Intrebarile sunt : A realizat cineva generatorul cu acest kit? Daca da ,functioneaza OK  macar in partea de  frecvente mici (audio) , forma semnalelor este corecta cat de cat , merita achizitionat?

Va multumesc !

Cam asta am gasit despre el :

GENERATOR-FUNCTII-XR-2206.png

Link spre comentariu

Uite de asta n-am luat un kit cu xr2206 sau 8038.

https://www.eevblog.com/forum/dodgy-technology/dont-buy-any-kit-with-xr2206-wfg/

Am văzut undeva pe youtube că kitul respectiv lucrează corect cu circuitul integrat original...

Eu aş căuta ceva generator pe microcontroler,cu afişaj,varianta ieftină.Eventual,la alt nivel,sunt generatoare şi la 200-400 lei.

Evident că sunt şi clase superioare,dar nu cred să se justifice la nivel de hobby.

Până la urmă pentru ce domeniu  se doreşte un generator?Audio?SMPS?

Link spre comentariu

Va multumesc foarte mult dlor. Branca  si Craciun ptr. sugestii si recomandari, insa ideea este ca nu doresc sa investesc foarte mult ,pentru ca nu merita ( generatorul va fi folosit asa cum am specificat mai sus, mai ales pentru parte audio / frecvente joase, mai putin  frecvente mari - care in niciun caz nu ajung la 1MHz). Kit- ul acela costa undeva la 30 lei - la care se adauga carcasa , alimentare , butoane ,mufe ,etc. pe care le mai gasesc in vechiturile mele ..Doream doar sa stiu daca cineva l-a construit si cat de bine  functioneaza - la nivel de hobby evident.

Link spre comentariu

@vasile barsan, l-am construit eu acum cativa ani. Functioneaza corect dar fara mari pretentii. Recent i-am trimis unui amic un cablaj si l-a construit si se joaca cu el si cu osciloscopul.

Daca vrei iti ofer un cablaj gratis, facut in China. Te costa un drum in cartierul Berceni.

Link spre comentariu
Acum 21 ore, zvonacfirst a spus:

@vasile barsan, l-am construit eu acum cativa ani. Functioneaza corect dar fara mari pretentii. Recent i-am trimis unui amic un cablaj si l-a construit si se joaca cu el si cu osciloscopul.

Daca vrei iti ofer un cablaj gratis, facut in China. Te costa un drum in cartierul Berceni.

Va multumesc foarte mult! Este exact ce vroiam sa aud.Va multumesc de asemenea si ptr. oferta  de cablaj ,insa am comandat deja dimineata kit-ul (cablaj,piese ),potentiometrii o sa-i inlocuiesc cu unii pe care sa-i pot monta pe panoul cutiei , in locul jumperelor selectoare de frecventa o sa pun un comutator rotativ cu 6 pozitii, la iesire mufa RCA cred ca merge (sau BNC) sa vad ce am ,o alimentare 12v si e gata..Poate pun o poza cu ce a iesit dupa finalizare (poate intereseaza pe cineva).

Inca o data multumesc!

Link spre comentariu

L-am facut si eu acum ceva timp.

Merge ok pana pe la 50 kHz( in cazul meu) dar nu are un buffer pe iesire si uneori asta e o problema.

Am luat apoi un cablaj de generator mai bun, tot cu 8036, dar mai complex, de la Marele Savant care urca spre 400kHz, cu IC de firma.

Daca poti face rost de un astfel de cablaj il recomand. Altfel e bun si cel chinezesc.

Link spre comentariu
Acum 1 minut, yo7lhe a spus:

L-am facut si eu acum ceva timp.

Merge ok pana pe la 50 kHz( in cazul meu) dar nu are un buffer pe iesire si uneori asta e o problema.

Am luat apoi un cablaj de generator mai bun, tot cu 8036, dar mai complex, de la Marele Savant care urca spre 400kHz, cu IC de firma.

Daca poti face rost de un astfel de cablaj il recomand. Altfel e bun si cel chinezesc.

Multumesc mult! il incerc deocamdata asa chinezesc cum este, dupa care cred ca se poate imbunatati ,daca-mi mai cresc pretentiile ... 

Link spre comentariu

Ca sa-l folosesti ca generator de ton de 1 khz sau cat o fi pentru audio cred ca merge si chinezaria.   Dar la fel de bine mergea si placa de sunet din pc/laptop sau cea din telefon ( daca exista ).

Link spre comentariu
Acum 18 ore, grosu99 a spus:

cauta pe goangal ca or mai fi proiecte interesante.... na Arduino - XR-2206 Function Generator (vwlowen.co.uk)

Acum 18 ore, BRANCA a spus:

Să dea Domnu să iasă ceva acceptabil!Clonele chinezeşti xr2206 cică sunt la ani lumină de original...

Acum 17 ore, modoran a spus:

Ca sa-l folosesti ca generator de ton de 1 khz sau cat o fi pentru audio cred ca merge si chinezaria.   Dar la fel de bine mergea si placa de sunet din pc/laptop sau cea din telefon ( daca exista ).

Va multumesc ptr. interes si sfaturi, o sa va tin la curent cu ce a iesit la final 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 01.06.2023 la 18:53, BRANCA a spus:

Să dea Domnu să iasă ceva acceptabil!Clonele chinezeşti xr2206 cică sunt la ani lumină de original...

Intradevar , acum ca am realizat - verificat -montajul , nu este cum trebuie ,am urmarit intre timp cateva tutoriale vis a vis de acest  modul ,chinezaria ( IC ) se recomanda a fi inlocuita din start .Am obtinut ceva semnale dar nu  corecte  , daca tot m-am apucat de el sper  sa iasa ceva corect..poate gasesc unul de calitate (la XR 2206  ma refer) si mai incerc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări