Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

USB power hub

Postări Recomandate

Se da un hub usb care e foarte bine detaliat aici: https://www.tomshardware.com/picturestory/814-silverstone-uc01-usb-power-adapter-tear-down.html

Dupa mult timp de utilizare si receptionare de diverse socuri a incetat sa mai functioneze.

Dupa demontare si verificare atenta am gasit ca siliconul acela de fixare impotriva socurilor/vibratiilor este desprins pe alocuri si, cel mai grav, radiatorul central a fost fixat intr-un singur punct, si cred ca socurile au fortat pcb-ul sa crape, la capatul lui C7.
Zdărănitul era totusi de la altceva: bobina respectiva se mișca liber sub radiator, banda aia izolatoare verde doar atenuând o parte din zgomot. Nici-o urmă de silicon acolo.

Problemele ar fi legate mai intai despre necesitatea inlocuirii aceasti bobine, dar nu sunt sigur daca nu cumva este calibrată personalizat pentru acest montaj.

Se poate folosi bobina originala cu extensia firelor rupte, izolate cu tub termocontractabil și apoi fixat bine pe PCB? Masuratorile de continuitate pe fire arata ca infasurarile bobinei nu sunt împuscate.

A doua problema este de locul unde este fixat radiatorul, ca pare ca ar trebui unit cu capatul acelui condensator SMB, deci ar trebui o punte la capatul lui C7 cu zona de fixare a radiatorului.

Ce solutie de fixare imi recomandati pentru bobina? Dar pentru bietul radiator, care are un singur punct de fixare si e previzibil ca va mai avea probleme daca nu intervin cum trebuie acum?

Daca tot e demontat, m-am gandit sa inlocuiesc condensatorul de intrare, ca are 2000h la 105 grade Celsius si nu e chiar ceva de top:

Elite series PF (condensator electrolitic din aluminiu, condensator electrolitic de uz general)
82uF, 450VDC; Ø18x40mm; Pas: 7,5 mm, Durată de viață 2000h, Temperatura de funcționare: 25...105°C,
Din documentatie am gasit dimensiunea carcasei de Ø18x40mm și „"Permissible rated ripple current: (mA rms) at 105 / 120Hz"” are o valoare de 200 mA rms
Dar nu găsesc valoarea ESR, pentru a găsi un înlocuitor mai bun, cu toate ca ar trebui sa fie ESR cat mic, nu?

https://www.tme.eu/en/details/pf2w820mnn1836/tht-electrolytic-capacitors/elite/

Apoi ar mai fi vorba despre marcajele SA1 și SA2. Oare, se poate planta ceva acolo, cumva?

Orice sugestie și ajutor sunt binevenite.

https://imgur.com/a/5cCRcVw

Editat de subasu
completari
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Bobina nu este crtitica asa cum crezi tu, daca o poti "prelungi" ai insa grija sa pui fire cu sectiunea corespunzatoare.

Era bine sa pui tu poze clare cu radiatorul etc. pentru ca altfel doar ... deducem. Pune poza potrivita exact intre frazele conexe, altfel cititorul trebuie sa-si exerseze INUTIL intelectul, spre exemplu eu - cautand SA1.

SA1 si 2 sunt pentru filtrare parazitii spre retea.

De ce sa inlocuiesti condensatorul?

In mare daca sunt atatea probleme ne intrebam de ce oare mai insisti sa-l repari... poate altul mai bun dar nou.

Link spre comentariu

Prima problema ar fi ca nu am reusit sa pun pozele "in context", ca sa fie mult mai usor si simplu de inteles. Mi-a dat site-ul reject ca sunt mari, asa ca am decis sa fac "economie" si le-am pus la rezolutie mai mare pe imgur, compact, cu un singur link, ca aveam un text prea extins.

Pentru radiator si alte aspecte am pus link-ul cu review-ul amanuntit, e-adevarat ca se pierde timp analizand.

Da, imi dau seama ca nu e in regula sa pui pe cineva sa te ajute dandu-i mult mai mult de lucru cautand.

Asa ca imi cer scuze.

Despre SA1 si SA2 nu stiam absolut nimic, era doar de curiozitate, ma gandeam sa plantez ceva acolo daca ar fi cazul.

Despre condensatorul de inlocuit am zis sa cer o parere.

Aparatul asta era vreo 50-60euro la lansare. Cred ca esti de acord ca are o constructie buna, totusi. Neavand nevoie sa trag mai mult de 1-1.5A din porturi, am zis ca, daca poate fi reparat cu o suma modica, sa nu dau mai multi bani pe altceva care sa nu aiba macar aceeasi calitate si sa "economisesc prize" ocupate inutil.

Din cate inteleg eu, n-ar trebui sa fie considerate probleme asa de grave o remediere destul de simpla a terminalelor bobinei si izolarea si fixarea acesteia.

Multumesc pentru text.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări