Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistem de racire laptop(heatsink pipe)

ionutz2013

Postări Recomandate

O dați în bălării. Asta nu-i o operațiune de joaca pe care sa o faci în bucătărie iar pt 100 lei unul bun cu garanție nici nu se merita. Dacă era 10000 unul bun cu garanție atunci as fi înțeles sa încerci o reparație.

Sfatul meu este sa nu te mai joci cu tot felul de improvizații care au șansa foarte mica sa funcționeze. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionutz2013

11

• Dxxx

4

• cipcirip

3

• daniels

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

De acord ca financiar, raportat la beneficiu, nu merita.

Solutia buna este inlocuirea cu piesa originala.

Insa, joaca cu heat-pipe-uri este interesanta in sine.

Credeam ca asta este forum de hobby-sti unde nu conteaza atat de mult aspectul material ci este cu mult mai imortanta satisfactia de a reusi ceva, de a face ceva sa functioneze, chiar daca cu bani poti sa cumperi ceva mai bun sau mai performant. Ce este facut cu mana ta produce alta multumire.

Daca reuseste resigilarea tubului sub vid functionalitatea va fi perfect la fel ca initial, desigur ca nu ma pot pronunta si asupra fiabilitatii dar cositoriri se fac si in agregate frigorifice si asta nu altereaza fiabilitatea atat timp cat se lucreaza corect.

@modoran - apa are capacitatea calorica cea mai mare... dar conductia ei pusa in tub de cupru va fi spre zero. Cumparatorul ar trebui numai sa faca o bootare si deja ar intra in limitari.

Link spre comentariu
Acum 15 minute, Dxxx a spus:

Credeam ca asta este forum de hobby-sti

Valabil poate acum 10-15 ani! Acum majoritatea reparaților sunt în scop comercial sau "pentru a nu da bani la meșter deși eu nici măcar într-un multimetru nu am investit".

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Dxxx a spus:

Daca reuseste resigilarea tubului

Forte putin probabil sa se poata fixa pe gaura o picatura de fludor topit atata timp cat din interior vine abur sub presiune sau chiar aer. 

Acolo trebuie lipit un tub capilar de cupru care trebuie strangulat mecanic in timpul procesului si eventual lipit capatul.

Editat de daniels
Link spre comentariu

Imi pare foarte rau, eu sunt hobbist, si consider ca macar am si eu un soi de loc pe acest forum. Sunt destui colegi pe care ii cunosc si gandesc la fel.

In definitiv nu are vreo importanta / si mie oricum nu-mi pasa, daca astia suntem majoritari sau in minoritate - ideea ramane ca aici discutam de solutii la nivel de hobby, deci eficienta financiara fie nu este prea importanta / fie nu conteaza deloc.

Asa ca nu vad deloc motive sa descriem ceva ca ineficient = nu merita discutat, pentru ca nu suntem firma sau industrie ghidata numai de profit.

Ba dimpotriva, este interesant si atractiv sa facem ceva complicat/migalos care duce / sau nu duce la un rezultat functional.

@daniels - desigur ca este cum descrii tu si sansa sa reuseasca sigilarea cu cositorire si sa nimereasca exact temperatura la care nu exista nici deplasare de gaz, nici spre interior / nici spre exterior, este mica.

De aia si ziceam ca trebuie sa incerce de numeroase ori, ca sa aiba o mica sansa.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, sesebe a spus:

O dați în bălării. Asta nu-i o operațiune de joaca pe care sa o faci în bucătărie iar pt 100 lei unul bun cu garanție nici nu se merita. Dacă era 10000 unul bun cu garanție atunci as fi înțeles sa încerci o reparație.

Sfatul meu este sa nu te mai joci cu tot felul de improvizații care au șansa foarte mica sa funcționeze. 

Pai o sa ma duc sa il cumpar pe ala nou sa il schimb ca orice am incercat sa fac cu el nu a mers. Iar laptopul asta e al meu pe care fac diverse chestii. Nu e al clientului, nu castig bani reparand-ul etc. Dar cum toate nenorocirile se intampla vineri seara cand 2 zile majoritatea nu au program de lucru tre sa stau pana maine cu el asa si sa vad ce fac. La sisteme de genul asta cu tuburi vidate, agenti frigorifici si alte dracii de genu asta nu ma prea pricep. Deci nu am ce sa ii fac sa functioneze corect. 

Link spre comentariu
Acum 4 ore, antemir a spus:

După ce inlocuiesti sistemul de răcire, chiar te rog să sectionezi cu o panză cat mai fină o teavă a celui vechi si să postezi o poză cu sectiunea.

Pot sectiona si acuma ca oricum e varza sistemu vechi. Si pe langa el mai am o gramada de racitoare de la tot felu de ragali. Am pe alese dar vad ca a pus alt user deja o poza cu o teava taiata.

Link spre comentariu

Abia acum a inceput nebunia. Am comandat sistemul la doctor-laptop(singuru loc unde l-am gasit la noi) dupa vreo ora m-a sunat sa imi spuna ca au 3 bucati pe stoc dar ca  nu il gaseste in depozit. Si ca ma suna cand il gaseste sa vin sa il ridic. Bineinteles ca au trecut vreo 3, 4 ore si nu m-a sunat nimeni. Deci nici ei nu stiu daca il au pe stoc sau nu. Asta e cel de 85 lei nou cu 6 luni garantie. Mai e in schimb unul pe okazii la 50 lei din dezmembrari dar bineinteles ca cel care il vinde nu raspunde. Acuma astept sa vad ce zic cei fe la dr laptop daca au sau nu stoc. Deja ma lasa nervii cu astia.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, daniels a spus:

Bine ca nu au inceput cu textul ca ei nu il mai au, dar pt 10% il aduc de la un partener.

Ciudat. Nu mi-au zis nimic de 10% sau orice alte schimbari de pret. Au zis ca ma suna cand il gasesc prin depozit si ciuciu tel iar la 18 inchide si aia e.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări